Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Αίγυπτος – Νιγηρία 3-1

http://www.sport.gr/files/news/2010-01-12/1263326975_egypt_250x.jpg

Αν και οι νιγηριανοί άνοιξαν το σκορ στην αναμέτρηση, οι αιγύπτιοι ήταν αυτοί που πανηγύρισαν τελικά στο τέλος. Στο 12ο λεπτό ο Ομπάσι άνοιξε το σκορ με ένα δυνατό αριστερό σουτ, μετά από ωραία ατομική ενέργεια, στην πρώτη επίθεση των σούπερ αετών.

Οι φαραώ έφεραν την ισορροπία στον αγώνα, πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στο 34ο λεπτό, ο Μετέμπ εκμεταλλεύθηκε τα αμυντικά λάθη της Νιγηρίας, πέρασε και τον Ενιέμα που έκανε άστοχη έξοδο, βρέθηκε μόνος μπροστά στην εστία και έκανε το 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ανήκει αποκλειστικά στην Αίγυπτο, που ανέβασε την απόδοσή της και πέτυχε δύο ακόμα τέρματα και την ανατροπή. Στο 54ο λεπτό ο Χασάντ έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 2-1 όταν μετά το σουτ-βολίδα που επιχείρησε, η μπάλα κόντραρε στον Ταΐβό, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του νιγηριανού γκολκίπερ. Ο Γκέντο διαμόρφωσε το τελικό 3-1 δύο λεπτά πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου με ένα συρτό σουτ που κατέληξε στην δεξιά γωνία του Ενιέμα.

Η σύνθεση της Νιγηρίας: Ενιέμα, Γιόμπο, Ταΐβό, Νουανέρι, Μοχάμεντ Γιουσούφ, Ετούχου, Ούτσε (69’ Ομπίνα), Αγίλα Γιουσούφ, Μικέλ Ομπι (79’ Κανού), Γιακούμπου, Οκμπούκε

Δεν υπάρχουν σχόλια: