Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Ξανά κορυφαίος ο Ικερ

http://www.sport.gr/files/news/2010-01-12/1263330501_casillas_250x.jpgΟ Ικερ Κασίγιας ανακηρύχθηκε για ακόμη μια χρονιά κορυφαίος τερματοφύλακας στον κόσμο, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS). Ο γκολκίπερ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Εθνικής Ισπανίας κατέκτησε τον συγκεκριμένο τίτλο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αφήνοντας ξανά στη δεύτερη θέση τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν

Ο ισπανός τερματοφύλακας κατέλαβε την πρώτη θέση με 230 ψηφούς, 80 περισσότερες από τον ιταλό συνάδελφό του και, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η IFFHS στην επίσημη σελίδα της, "έχει αποδείξει με αυτή την παγκόσμια διάκριση ότι είναι ο πραγματικός διάδοχος του θρυλικού Ρικάρντο Ζαμόρα, ο οποίος ήταν ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο στο πρώτο μισό του 20υ αιώνα".

Ο Κασίγιας ψηφίστηκε στην κορυφαία ομάδα της FIFA για την περσινή σεζόν, ενώ ήταν ο καλύτερος τερματοφύλακας σύμφωνα και με τη FIFPro. Παράλληλα, ανακήρυχθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας της Primera Division.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο γκολκίπερ της Εθνικής Ιταλίας και της Γιουβέντους, Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ο οποίος έχει κατακτήσει 4 φορές το βραβείο του κορυφαίου. Το πάνελ ψήφισε στην 3η θέση τον διεθνή βραζιλιάνο τερματοφύλακα της Ιντερ, Ζούλιο Σέζαρ, ενώ στην 4η θέση, παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα τραυματισμών και δεν αποτελεί πλέον μέλος της Εθνικής Ολλανδίας, πλασαρίστηκε ο Εντβιν φαν ντερ Σαρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Την πεντάδα συμπλήρωσε ο τσέχος Πετρ Τσεχ της Τσέλσι.

Αυτή τη στιγμή, η Ισπανία είναι η κορυφαία... παραγωγός τερματοφυλάκων, καθώς τρεις ισπανοί βρίσκονται στην κορυφαία 7άδα (Ικερ Κασίγιας, Βίκτορ Βαλντές και Χοσέ Μανουέλ Ρέινα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: