Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Σαλπιγγίδης : ο γυρισμός...

ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΜΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗ. ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΝ.
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μετρά αντίστροφα για τη αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό και το come back στα ποδοσφαιρικά εδάφη της αγαπημένης του Θεσσαλονίκης.

Το «αντίο» του «Σάλπι» στην Αθήνα, όπως περίπου και η...επιστροφή του στον ΠΑΟΚ, θεωρείται δεδομένη. Τέσσερα χρόνια μετά τη μεταγραφή του 2006, οι φήμες θέλουν τον Έλληνα κυνηγό έτοιμο να αγνοήσει τις «σειρήνες από το εξωτερικό» και να ακολουθήσει την αντίστροφη διαδρομή σε σχέση με το «τότε» από Παιανία προς Τούμπα.

Σε αυτή την περίπτωση, το ενδιαφέρον όλων θα στραφεί στην υποδοχή των οπαδών. Ως αντίπαλος του ΠΑΟΚ, φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού αποδοκιμάσθηκε από όσους δεν του συγχώρεσαν εκείνη την απόφαση.

Κάποιοι δεν δίστασαν να τον αποκαλέσουν «προδότη». Ο ίδιος προσπάθησε κατά καιρούς να λύσει τις παρεξηγήσεις που είχαν δημιουργηθεί και αν ανατρέξει κανείς στις κατά καιρούς τοποθετήσεις και συνεντεύξεις του, ανακαλύπτει πολλά σημεία-κλειδιά, που θα μπορούσαν να προετοιμάσουν τον γυρισμό του.

Έξι λόγοι

Τα παραδείγματα τα οποία εντοπίσαμε είναι αρκετά και σημαντικά και οι λόγοι για να ρίξουν την λήθη του παρελθόντος οι φίλοι του ΠΑΟΚ τις τυχόν παρεξηγήσεις είναι όχι λίγοι:

1) Είπε σε συνέντευξη του το 2009 σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης ότι δεν πήρε ποτέ του χρήματα που μάζεψαν, τότε, οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ για να καλυφθούν οι οφειλές της ΠΑΕ προς αυτόν και μετά έφυγε για τον Παναθηναϊκό. Απάντησε ότι όταν συνέβη αυτό, ήδη είχε πληρωθεί από παράγοντες της ομάδας, που έσπευσαν να συγκεντρώσουν το απαιτούμενο ποσό.

2) Στο πρώτο ντέρμπι των δυο ομάδων, αναγκάσθηκε να εκτελέσει το πέναλτι σε βάρος του ΠΑΟΚ, διότι υπήρχαν συγκεκριμένες εντολές από τον προπονητή και ο άλλος υποψήφιος, Δημήτρης Παπαδόπουλος, αρνήθηκε να το κάνει και δεν υπήρχε άλλη λύση.

3) Ένα άλλο επιχείρημα που έχει προβάλει ο Σαλπιγγίδης είναι ότι την εποχή που του όφειλε χρήματα ο ΠΑΟΚ μπορούσε να...κλείσει το τηλέφωνο του, να ισχυρισθεί ότι δεν πήρε τα λεφτά του και να κάνει προσφυγή για να μείνει ελεύθερος, αλλά, δεν θέλησε να στερήσει χρήματα από τον ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός είναι αλήθεια ότι πλήρωσε «χρυσάφι» το βάρος του για να τον αποκτήσει.

4) Όταν του ζήτησαν οπαδοί του ΠΑΟΚ να τον συναντήσουν στο αεροδρόμιο, αν και το σκέφθηκε, το απέφυγε γιατί κάποιος τηλεφώνησε και απείλησε ότι θα τον... απαγάγει.

5) Ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν λειτούργησε ως «ασπίδα» του Γιάννη Γούμενου.

6) Δεν έκρυψε ποτέ ότι θεωρεί «σπίτι» του τη Θεσσαλονίκη και ως παίκτης του Παναθηναϊκού δήλωνε ΠΑΟΚτσής.

Σε νέα θεμέλια

Από εκεί και πέρα, η σχέση του με τους φίλους του ΠΑΟΚ, αν επαληθευτεί το σενάριο της επιστροφής του στην Τούμπα, το οποίο κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά γραφεία εδώ και καιρό, θα πρέπει όχι απλά να αναθερμανθεί, αλλά να χτιστεί ξανά πάνω σε καινούργια και πιο γερά θεμέλια. Αν κριθούν πειστικές οι εξηγήσεις του ίδιου για τις συνθήκες οι οποίες τον οδήγησαν στο αντίο, θα γίνει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: