Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Οι ομάδες θέλουν να μείνει η Bridgestone

H Bridgestone είχε ανακοινώσει ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι το τελευταίο της στην Formula 1.Παρόλα αυτά, ο νέος πρόεδρος της ένωσης των ομάδων της F1 (FOTA) και γενικός διευθυντής της McLaren, Μάρτιν Γουίτμαρς αποκάλυψε πως οι ομάδες επιθυμούν η ιαπωνική εταιρεία να παραμείνει, παρά τα σχέδια της τελευταίας να εγκαταλείψει στο τέλος της σεζόν.

Μέχρι στιγμής, υποψήφιες για να αντικαταστήσουν την Bridgestone είναι οι Michelin, Cooper Avon και Pirelli. Ωστόσο, οι ομάδες υποστηρίζουν πως καμία από τις τρεις δεν θα χρειασθεί, αν τελικά η Bridgestone αλλάξει γνώμη και συνεχίσει να παρέχει ελαστικά στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

«Η Bridgestone έχει κάνε εξαιρετική δουλειά στην F1 και από την πλευρά μου, αν μπορούσαμε να τους πείσουμε να παραμείνουν στο άθλημα, τότε θα γινόταν πολύ ισχυρό. Αλλά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο. Αν μπορέσουμε να πείσουμε τους έμπειρους επιχειρηματίες να μείνουν στην F1, τότε θα ήταν πολύ καλό», είπε μεταξύ άλλων ο Γουίτμαρς.

Μάλιστα, ο Γουίτμαρς τόνισε πως οι ομάδες είναι πρόθυμες να υπάρχει μόνο ένας προμηθευτής ελαστικού, παρά δύο ή περισσότεροι: «Μας αρέσει ο ανταγωνισμός σε όλες τις μορφές, αλλά θα πρέπει να προσέξουμε και το κόστος. Την τελευταία φορά που είχαμε ανταγωνισμό στα ελαστικά ήταν ακριβό! Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, καθώς πρέπει να διατηρήσουμε ένα grid me 10 ή ίσως 12 ομάδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: