Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Μπράγκα και… τέζα η Λίβερπουλ!! (Europa League)

Μια πολύ μεγάλη έκπληξη επιφύλασσαν οι επαναληπτικοί της φάσης των «16» του Europa League καθώς η Μπράγκα κράτησε το μηδέν στο «Άνφιλντ» και σε συνδυασμό του 1-0 της Πορτογαλίας προκρίθηκε εις βάρος της Λίβερπουλ! Έκανε το… καθήκον τους Βιγιαρεάλ και Πόρτο, «διπλό» πρόκρισης στο «Άιμπροξ» για Αϊντχόφεν!

Λίβερπουλ-Μπράγκα

Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του θεσμού διαδραματίστηκε στο «Άνφιλντ», καθώς η Μπράγκα κράτησε με «νύχια και με δόντια» το 1-0 της Πορτογαλίας και με το 0-0 του Μέρσισαϊντ προκρίθηκε στα προημιτελικά! Η Λίβερπουλ χρειαζόταν το απλό: Να πάρει τη νίκη μέσα στην έδρα της, δίπλα στον κόσμο, επί μιας ομάδας επιπέδου Μπράγκα.

Ο Ρόι Κάρολ σήκωσε το επιθετικό κομμάτι στο ντεμπούτο του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων, καθώς δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά, πόσο μάλλον να σκοράρει ένα τέρμα που θα οδηγούσε το παιχνίδι στην παράταση. Το τελικό σφύριγμα, όπως ήταν αναμενόμενο συνδυάστηκε με τρελά πανηγύρια των φιλοξενούμενων και τους φιλάθλους των γηπεδούχων να τραγουδούν πικραμένοι το «You will never walk alone»…

Βιγιαρεάλ-Μπάγερ Λεβερκούζεν

Το… χρέος της έκανε η Βιγιαρεάλ, η οποία μετά το 3-2 μέσα στη Γερμανία επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν χρειαζόταν μια «αυτοκτονία» για να αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Το «κίτρινο υποβρύχιο» επικράτησε με 2-1 των «ασπιρίνων» και με συνολικό σκορ 5-3 συνεχίζει στα προημιτελικά, δείχνοντας πως είναι από τα φαβορί για μια θέση στον τελικό.

Ο Σάντι Καθόρλα με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής άνοιξε το σκορ στο 33ο λεπτό, ενώ ο Τζουζέπε Ρόσι –ποιος άλλος;- διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 61’, «σφραγίζοντας» οριστικά την πρόκριση. Στα εναπομείναντα λεπτά, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πετύχουν ένα γκολ για να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ για να κυνηγήσουν το θαύμα, αλλά από πλευράς ψυχολογίας και μόνο παρότι μείωσαν στο 83’ με αυτογκόλ του Ροντρίγκεζ έπειτα από προσπάθεια του Μπάλακ, δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν…

Πόρτο-ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Η Πόρτο ήταν αυτή που πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης, καθώς σε ένα από τα μεγάλα ντέρμπι της φάσης των «16» ξεπέρασε το εμπόδιο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Το 1-0 του «Λουζνίκι» έδινε το αβαντάζ στους «δράκους», αλλά η «ομάδα του στρατού» είχε την ποιότητα να κάνει τη ζημιά.

Το τελικό 2-1 έδωσε την πρόκριση στους Ίβηρες, οι οποίοι άνοιξαν το σκορ με τον Χουλκ (απ’ ευθείας φάουλ με αρκετή δόση τύχης) μόλις στο 1ο λεπτό και διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 24’ με το δεύτερο γκολ του Γκουαρίν στους Ρώσους. Οι φιλοξενούμενοι ξαναμπήκαν στη διεκδίκηση της πρόκρισης με το γκολ του Τόσιτς ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, αλλά από κει και πέρα η Πόρτο αποφάσισε να μην παίξει με τη φωτιά και έκανε παιχνίδι κατοχής παίρνοντας την πρόκριση…

Ρέιντζερς-Αϊντχόφεν

Από τα πλέον αμφίρροπα ζευγάρια ήταν αυτό της Ρέιντζερς με την Αϊντχόφεν, με τους Ολλανδούς να είναι αυτοί που πανηγύρισαν την πρόκριση, χάρη στη νίκη με 1-0 μέσα στο «Άιμπροξ». Το 0-0 της «χώρας της τουλίπας» έδινε το θεωρητικό προβάδισμα στους Σκωτσέζους, οι οποίοι όμως αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Λενς στο 13ο λεπτό, με τους «διαμαρτυρόμενους» να ξυπνούν και να πιέζουν για την ισοφάριση, όντας όμως αναποτελεσματικοί. Σημαντικότερη στιγμή ήταν αυτή του 73ου λεπτού, όπου οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι και κατόπιν μεγάλη ευκαιρία που αποκρούστηκε στη γραμμή, ενώ η PSV απάντησε επίσης με δοκάρι στο 84’ από φάουλ του Όλα Τοϊβόνεν.


Τα αποτελέσματα των β' αγώνων της φάσης των "16"
Μάντσεστερ Σίτι-Ντιναμό Κιέβου 1-0 (0-2)
(39' Κολάροφ)
Παρί Σεν Ζερμέν-Μπενφίκα 1-1 (1-2)
(35' Μποντμέρ - 27' Γκαϊτάν)
Ζενίτ-Τβέντε 2-0 (0-3)
(16' Σιρόκοφ, 38' Κερζάκοφ)
Σπαρτάκ Μόσχας-Άγιαξ 3-0 (1-0)
(21' Ντ.Κομπάροφ, 30' Ουέλιτον, 54' Άλεξ) 
Βιγιαρεάλ-Λεβερκούζεν 2-1 (3-2)
(33' Καθόρλα, 61' Ρόσι - 82' Σαμ)
Πόρτο-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-1 (1-0)
(1' Χουλκ, 24' Γκουαρίν - 29' Τόσιτς)
Ρέιντζερς-Αϊντχόφεν 0-1 (0-0)
(14' Λενς)
Λίβερπουλ-Μπράγκα 0-0 (0-1)

Δεν υπάρχουν σχόλια: