Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Οι Μάτζικ στους τελικούς του ΝΒΑ

Ο Χάουαρντ σε προσπάθεια του απέναντι από τον Ιλγκάουσκας Οι Μάτζικ κόντρα σε όλα τα προγνωστικά έφτασαν μέχρι τους τελικούς του ΝΒΑ, εκεί όπου τους περιμένουν οι Λέικερς. Ολοι περίμεναν μία μάχη Μπράιαντ με Τζέιμς, αλλά η παρέα του Χάουαρντ είχε διαφορετική γνώμη, παίρνοντας το εισιτήριο με 4-2 νίκες. Στο τελευταίο παιχνίδι το Ορλάντο επικράτησε του Κλίβελαντ με 103-90.

Ο Χάουαρντ ήταν ασταμάτητος στο έκτο παιχνίδι φορτώνοντας το καλάθι των Καβαλίερς με 40 πόντους, ενώ κατέβασε 14 σκουπίδια, μοίρασε τέσσερις ασίστ και είχε από ένα κλέψιμο και κόψιμο. Αντίθετα ο Τζέιμς μπορεί να πέτυχε 25 πόντους και να έδωσε επτά ασίστ, ωστόσο η βοήθεια του δεν ήταν αυτή που θα περίμεναν οι παίκτες και οι φίλαθλοι των Καβαλίερς. Το αστέρι του Κλίβελαντ είχε πολλές άστοχες προσπάθειες, σπαταλώντας αρκετές επιθέσεις της ομάδος του.

Ετσι οι Μάτζικ κατάφεραν να κάνουν κάτι που έμοιαζε ακατόρθωτο πριν τα πλέι οφ, δηλαδή να πετάξει -έχοντας μειονέκτημα έδρας- εκτός συνέχειας τους περσινούς πρωταθλητές (Σέλτικς) και την ομάδα με το καλύτερο φετινό ρεκόρ, τους Καβαλίερς. Είναι η πρώτη φορά μετά το 1995 όπου το Ορλάντο θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το δαχτυλίδι των πρωταθλητών στους τελικούς.

Ορλάντο: Χάουαρντ 40, Λιούις 18, Πιετρούς 14, Αλστον 13, Τούρκογλου 10, Λι 8.
Καβαλίερς: Τζέιμς 25, Γουέστ 22, Ουίλιαμς 17, Βαρεζάο 14, Ουάλας 4, Γκίμπσον 3, Ζέρμπιακ 3, Ιλγκάουσκας 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια: