Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Βαλερένγκα-ΠΑΟΚ 1-2


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τέσσερα χρόνια απουσίας ήταν πολλά για τον ΠΑΟΚ. Και απόψε απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο πως ανήκει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος επικράτησε της Βαλερένγκα στη Νορβηγία με 2-1 και ουσιαστικά «κλείδωσε» τη συμμετοχή της στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Οι οπαδοί του «δικέφαλου» έδωσαν τη δική τους... παράσταση, χορεύοντας γυμνοί στην καταρρακτώδη βροχή, ενώ στην Τούμπα, στη ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης, είναι σίγουρο πως δεν θα υπάρχει κάθισμα άδειο...

Ο Φερνάντο Σάντος είχε προαναγγείλει από χθες πως δεν θα ρίσκαρε με την ενδεκάδα βάζοντας μόνο δύο νέα πρόσωπα σε σχέση με την περσινή ομάδα και αυτά ήταν ο Τσιρίλο και ο Φωτάκης. Επιθετική αιχμή του ΠΑΟΚ ο Μουσλίμοβιτς, που στάθηκε άτυχος και τραυματίστηκε (σ.σ. οι πρώτες εκτιμήσεις δεν είναι ανησυχητικές) στη φάση του γκολ (2-0). Η Βαλερένγκα προσπάθησε να αιφνιδιάσει την ελληνική ομάδα, αλλά δεν τα κατάφερε. Αντίθετα, ο «δικέφαλος» ήταν επικίνδυνος σε κάθε του επίθεση. Και μέσα σε ένα επτάλεπτο κατάφερε να «καθαρίσει» το ματς.

Το γκολ του Λίνο από εκτέλεση φάουλ (31΄) και του Μουσλίμοβιτς στην αντεπίθεση (37΄) έβαλαν τον ΠΑΟΚ σε θέση οδηγού, παρότι οι πανηγυρισμοί κόπασαν λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, όταν οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Στόρμπεκ (42΄) στην πρώτη και μοναδική στιγμή αδράνειας στην «ασπρόμαυρη» άμυνα. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν παίχτηκε καθόλου ποδόσφαιρο. Η βροχή έπεφτε ασταμάτητη και η μπάλα κόλλαγε σχεδόν σε όλο το λασπωμένο τερέν.

Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ είχε τις ευκαιρίες του για τρίτο γκολ, με κλασικότερες ένα τετ α τετ του Αναστασάκου (66΄) και ένα σουτ του Φωτάκη (82΄), ωστόσο οι παίκτες του Σάντος στάθηκαν άτυχοι. Τα λεπτά κυλούσαν με δυσκολία, όπως και η μπάλα στο βρεγμένο γήπεδο. Ο «δικέφαλος» κράτησε πάντως με άνεση το προβάδισμα και μετέτρεψε ουσιαστικά σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: