Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Iκανοποιημένος δηλώνει ο Σάντος

Με το χαμόγελο στα χείλη, αλλά και αρκετά συγκρατημένος όπως πάντα, εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τη Βαλερένγκα ο Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος τεχνικός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη νοοτροπία των παικτών του, αλλά και την αποφασιστικότητα και τη θέληση τους καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, που είχε ως αποτέλεσμα μια πολύτιμη νίκη.

«Πήγαν τα πράγματα όπως τα περιμέναμε. Είναι σημαντικό ότι κερδίσαμε εκτός έδρας. Το παιχνίδι είχε δυσκολίες που περιμέναμε όμως προετοιμαστήκαμε καλά. Μπήκαμε δυνατά και συγκεντρωμένα γνωρίζοντας τα δυνατά και αδύνατα σημεία του αντιπάλου. Ξέραμε ότι η Βαλερένγκα θα μπει δυνατά για να μας βάλει στα καρέ μας. Ελέγξαμε τον ρυθμό στα πρώτα 15 λεπτά και μετά δημιουργήσαμε και εμείς μικροευκαιρίες», ανέφερε αρχικά ο Πορτογάλος και συνέχισε:

«Έπειτα ήρθαν καλύτερες φάσεις και βέβαια ήρθε το πρώτο γκολ που ήταν πολύ όμορφο και έδωσε μία ασφάλεια. Καταφέραμε να βάλουμε και δεύτερο γκολ και είναι κρίμα ότι χαλάρωσαν οι παίκτες και περίμεναν το τέλος του ημιχρόνου. Θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει. Το δεχθήκαμε σε πολύ σημαντικό σημείο καθώς ίσως με 0-2 ημίχρονο το παιχνίδι θα είχε λήξει. Η Βαλερένγκα άρχισε να το πιστεύει πάλι. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν φυσιολογικό κάποια στιγμή η ομάδα να κουραστεί. Δεν βοήθησε και το γήπεδο λόγω των καιρικών συνθηκών. Είναι πιο δύσκολο για τις ομάδες που πρέπει να αμυνθούν και να βγάλουν αντεπιθέσεις. Δύσκολα θα μπορούσε να παιχτεί ποδόσφαιρο με την μπάλα κάτω. Παρόλα αυτά δημιουργήσαμε πιο επικίνδυνες καταστάσεις και θα μπορούσαμε να πετύχουμε και ένα ακόμη γκολ. Είμαστε ευχαριστημένοι και από την προσπάθεια και από το αποτέλεσμα. Έχουμε όμως και ένα δεύτερο παιχνίδι στην έδρα μας. Η αγωνιστική νοοτροπία που δείξαμε ήταν πολύ καλή. Τώρα πρέπει να έχουμε την ίδια αποφασιστικότητα για να περάσουμε».

Στη συνέχεια, μίλησε:

Για το αν το σκορ ήταν άδικο για τον ΠΑΟΚ, λόγω των χαμένων ευκαιριών: «Σίγουρα το δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετά δύσκολο, αλλά δεν θέλω να πω αν ήταν δίκαιο ή άδικο να βάλουμε παραπάνω γκολ. Δεν πρέπει τώρα να νιώσουμε ότι έχουμε περάσει».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης: «Δεν θέλω να μιλήσω για νούμερα. Είναι ένα ακόμη παιχνίδι που πρέπει να το παίξουμε και να κάνουμε αυτό που πρέπει».

Για τα στοιχεία που τον ικανοποίησαν: «Η νοοτροπία των ποδοσφαιριστών ήταν αυτή που έπρεπε. Με 20 μόνο μέρες προετοιμασίας, η φυσική κατάσταση δεν θα μπορούσε να είναι η καλύτερη. Όμως είχαν αποφασιστικότητα και θέληση. Τα άλλα θα έρθουν με τον καιρό».

Για τον τραυματισμό του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς: «Αυτή την στιγμή και με τα μέχρι τώρα δεδομένα που έχουμε φαίνεται ότι δεν είναι κάτι πολύ σημαντικό. Εννοείται ότι θα πρέπει να περιμένουμε 24 ώρες για να έχουμε μία πιο καθαρή εικόνα. Ευχόμαστε φυσικά να μην έχει τίποτα σοβαρό για να επιστρέψει σύντομα στις δραστηριότητες μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: