Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Γιούρκας Σεϊταρίδης: Δεν υπήρξε ποτέ ραντεβού με την ΑΕΚ

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

«Διαβάζω όλα αυτά που γράφονται για επαφές με την ΑΕΚ και για ραντεβού μου με στελέχη της ομάδας σε γνωστό ξενοδοχείο και γελάω». Αυτή η φράση ανήκει στον Γιούρκα Σεϊταρίδη, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε, τοποθετήθηκε σχετικά με το ενδιαφέρον της Ενωσης να τον εντάξει στο δυναμικό της και τις επαφές που φέρονται να είχαν οι δύο πλευρές.

Εξάλλου, ο Ελληνας αμυντικός ξεκαθάρισε πως έχει ως προτεραιότητανα συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό, έχοντας την Ελλάδα ως την τελευταία του επιλογή. Ακόμη μίλησε για το επεισοδιακό ματς με της Ριζούπολης με τον Ολυμπιακό, χαρακτηρίζοντάς το «...κανονική τρομοκρατία!».

Μερικά αποσπάσματα της συνέντευξης του Σεϊταρίδη στο «MAXIM»:

Για την ΑΕΚ: «Διαβάζω όλα αυτά που γράφονται για επαφές με την ΑΕΚ και για ραντεβού μου με στελέχη της ομάδας σε γνωστό ξενοδοχείο και γελάω. Μάλιστα, παρέθεταν και λεπτομέρειες, όπως τι παραγγείλαμε, τι είπαμε και σε τι κλίμα έγινε το ραντεβού, πόσα λεφτά ζήτησα και πόσα μου αντιπρότειναν. Απίστευτα πράγματα! Κι όμως, δεν έγινε ποτέ ραντεβού. Βρέθηκα σε ένα μαγαζί όπου τυχαία ήταν και ο κύριος Θανόπουλος και του είπα ότι σε δέκα με δεκαπέντε μέρες θα τους απαντήσω πού θα πάω, και όχι αν θα έρθω στην ΑΕΚ. Και οι άλλοι έγραφαν για λεφτά και ότι πλησιάζει ο Γιούρκας στην Ένωση και άλλα τέτοια».

Για το μέλλον: «Προτεραιότητά μου είναι να μείνω στο εξωτερικό. Θα εξαντλήσω όλα τα περιθώρια. Οι μεταγραφές λήγουν στις 31 Αυγούστου και για τους ελεύθερους, όπως είμαι εγώ, στις 15 Σεπτεμβρίου. Θα περιμένω μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου. Τελευταία μου επιλογή είναι η Ελλάδα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις».

Για τους τραυματισμούς του: «Δεν θυμάμαι να είχα σοβαρούς τραυματισμούς, πλην από έναν. Όταν ήμουν στον Παναθηναϊκό, παίζαμε με την Προοδευτική στη Λεωφόρο και ένας αντίπαλος μου έκανε τάκλιν με τα δύο πόδια τη στιγμή που πήγαινα να σουτάρω με όλη μου τη δύναμη. Το παπούτσι σκίστηκε λες και το είχες κόψει με νυστέρι. Το έχω κρατήσει σπίτι μου. Έπαθα κάταγμα τρίτου και τέταρτου μετατάρσιου και κυκλοφορούσα επί ενάμιση μήνα με πατερίτσες και ειδική μπότα. Μια άλλη φορά έκανα στην Ισπανία καθαρισμό με τομή και λέιζερ στους αχίλλειους μου».

Για την Ριζούπολη: «Τα έχω πει πολλές φορές για αυτό το ματς. Ήταν κανονική τρομοκρατία! Πριν από τον αγώνα έσπασαν την πόρτα των αποδυτηρίων και μπήκαν πέντε φουσκωτοί και μας έβριζαν. Είχαμε φοβηθεί υπερβολικά. Μόνο ο φροντιστής δεν μάσησε και τους έβριζε. Μετά βγήκαμε για ζέσταμα και αντί να σουτάρουμε, είχαμε το νου μας να αποφεύγουμε τις φωτοβολίδες. Τα ευτράπελα έγιναν την επόμενη μέρα στην Παιανία, όταν ήρθαν και μας έσπαγαν τα αυτοκίνητα. Είχαν πηδήξει τη μάντρα και μας έψαχναν. Εμείς είχαμε κρυφτεί κι επειδή δεν μας βρήκαν, άρχισαν να σπάνε αμάξια. Ο Κυργιάκος είχε τρελαθεί, αλλά πού να βγούμε έξω! Κάποια στιγμή πήγε ένας κι έριξε μια κλοτσιά κι έβαλε μέσα όλη την πόρτα της Mercedes του Βαζέχα. Τότε βγήκε έξω ο Κριστόφ και άρχισε να τους βρίζει. Τι σας φταίνε τα αυτοκίνητα; και τέτοια. Ξαφνικά σταμάτησαν και πενήντα άτομα άρχισαν να βαράνε προσοχές μπροστά στον Βαζέχα. Είχε απίστευτο σεβασμό».

Για τα αυτοκίνητα: «Επιασα 358 km/h γυρνώντας από τη Θεσσαλονίκη πριν από μερικές εβδομάδες. Ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου αποθηκεύει τη μέγιστη ταχύτητα. Δεν κατάλαβα με πόσα πήγαινα, ούτε και πρόλαβα να κοιτάξω το κοντέρ. Μόλις συνειδητοποίησα πόσο γρήγορα πήγαινα, αμέσως τράβηξα το πόδι μου από το γκάζι. Ξεκίνησε για πλάκα, όταν ένας τύπος με προσπέρασε με τη μηχανή του κάνοντας σούζα, ενώ πήγαινα με 265 χιλιόμετρα! Εκεί άρχισε μια άτυπη "κόντρα", που με έκανε να ξεχαστώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: