Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Ο Αμανατίδης θέλει να αποχωρήσει

Ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την Αϊντραχτ άφησε ο Γιάννης Αμανατίδης, διότι ο νέος προπονητή της ομάδας της Φρανκφούρτης, Μίχαελ Σκίμπε, του αφαίρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού!

Ο Έλληνας στράικερ εμφανίστηκε εμφανώς απογοητευμένος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της Φρανκφούρτης, «Frankfurter Runschau».

Ο Σκίμπε επέλεξε αρχηγό φέτος τον Κρίστοφ Σπίχερ, με τον Ελληνα άσο να συνεχίζει πάντως να είναι στην τριάδα των αρχηγών, όμως όχι πρώτος, όπως ήταν επί θητείας του Φρίντχελμ Φούνκελ τα τελευταία δύο χρόνια.

«Προτίμησα έναν αμυντικό, γιατί αν ο Σπίχερ δεν τραυματιστεί, θα αγωνιστεί σε όλα τα ματς», με αυτά τα λόγια ο Γερμανός τεχνικός αιτιολόγησε την απόφασή του.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αμανατίδη:

-Πώς υποδέχτηκες την απόφαση του προπονητή;

«Είναι μία μεγάλη απογοήτευση για μένα, αλλά οφείλω να την αποδεχτώ. Δεν μπορώ να καταλάβω πως υπολογίζεται η αξία ενός παίκτη που αγωνίζεται τέσσερα χρόνια σε μία ομάδα, τα δύο εξ αυτών ως αρχηγός».

-Γιατί πιστεύεις πως ο Μίχαελ Σκίμπε πήρε αυτή την απόφαση;

«Δεν ξέρω. Αυτή η απόφαση δεν είναι εύκολη για μένα. Ο προπονητής είναι μόλις ένα μήνα στην ομάδα και μας ξέρει λίγο. Ο καθένας προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για το σύλλογο και πιστεύει πως έτσι θα πάνε καλύτερα τα πράγματα».

-Δεν το πιστεύεις εσύ αυτό;

«Θα δεχτώ σε κάθε περίπτωση τις συνέπειες».

-Τι σημαίνει αυτό που λες; Θέλεις να αλλάξεις ομάδα;

«Δεν αναφέρομαι σε νέα ομάδα. Η απόφαση για τον αρχηγό ήταν μία έκπληξη, ίσως ακολουθήσει άλλη μία, και θα πρέπει να δω πως θα χειριστώ το θέμα. Για μένα προσωπικά αλλάζουν τώρα κάποια πράγματα».

-Είχε μεγάλη σημασία για σένα να είσαι αρχηγός, έτσι δεν είναι;

«Ναι. Πόσες φορές κάθισα στο ίδιο τραπέζι με τον πρόεδρο και συζητήσαμε, βγήκα μπροστά για την ομάδα μου, εκπροσώπησα τους συμπαίκτες μου, για θέματα μισθών και άλλα. Ακόμη και ο κύριος Μπρουχάγκεν (πρόεδρος) είχε πει: ο Αμανατίδης είναι συνώνυμο της Άιντραχτ. Επίσης έχω συμφωνήσει δύο φορές στην πρόωρη επέκταση του συμβολαίου μου. Όπως είπα, μου είναι δύσκολο να το καταλάβω. Και δεν είμαι πια 20 χρονών».

-Ο Κριστόφ Σπίχερ είναι άξιος διάδοχος στην αρχηγία;

«Είναι ένας καλός νέος και θα τα πάει καλά. Έχουμε καλή σχέση και ό,τι έγινε δεν θα την αλλάξει».

-Τι θα γίνει από εδώ και πέρα με σένα;

«Περιμένετε. Εκπλήξεις προκύπτουν συνέχεια. Θέλω να μείνω συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις μου».

-Την Κυριακή απέναντι στην Κίκερς Όφενμπαχ για το Κύπελλο θα είσαι βασικός;

«Θεωρώ πως θα παίξω. Γιατί να μην αγωνιστώ από την αρχή;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: