Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Κακά: Ιστορία όπως ο Ζιντάν


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Να γράψει ιστορία όπως ο Ζινεντίν Ζιντάν στη Ρεάλ Μαδρίτης επιθυμεί ο Κακά. «Οι συγκρίσεις δεν με ενοχλούν. Είναι κάτι φυσιολογικό και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ο Ζιντάν είναι ένας μύθος του ποδοσφαίρου, μία ιστορική παγκόσμια φυσιογνωμία με τη Γαλλία και τη Ρεάλ Μαδρίτης», ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα «As».Και συνέχισε: «Είναι κάποιος που βρίσκεται σε διαφορετικό επίπεδο γιατί έχει γράψει ήδη ιστορία κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ενώ εγώ δεν έχω φτάσει ακόμα σε αυτό το επίπεδο. Όμως εδώ στη Μαδρίτη, ελπίζω να τον χρησιμοποιήσω ως αναφορά και να γράψω ιστορία όπως και αυτός στο Μπερναμπέου. Για μένα, αυτό είναι το σημαντικότερο πράγμα».

Σχετικά με το νούμερο της φανέλας του (8): «Δεν πήρα αυτό το πέντε, όχι επειδή ήταν το νούμερο του Ζιντάν, αλλά επειδή για τους Βραζιλιάνους αυτός είναι ένας αριθμός που δίνεται συνήθως σε πιο αμυντικούς παίκτες, όπως συμβαίνει και με τους Αργεντινούς.Για αυτό το λόγο προτίμησα το Νο 8, το νούμερο που είχα όταν πρωτοξεκίνησα στη Σάο Πάουλο».

Ερωτηθείς για το πόσο γκολ θα βάζει η ομάδα του απάντησε: «Δεν ξέρω πόσα γκολ θα πετύχουμε. Είναι πολύ νωρίς να πούμε αλλά ελπίζω ότι θα είναι πολλά. Δεν είναι όμως μόνο με τον Κριστιάνο. Υπάρχουν και άλλοι επιθετικοί στην ομάδα. Δεν ήμουν ποτέ ο σκόρερ, όμως υπήρχαν και στιγμές που τα πήγα καλά, όπως στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ του 2007. Συνήθως πετύχαινα 12 με 20 γκολ στη Μίλαν, και αν συνεχίσω σε αυτούς τους ρυθμούς, αυτό θα είναι τέλειο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: