Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Δηλώσεις Περπέρογλου σχετικά με την Εθνική

Για την προετοιμασία της εθνικής ομάδας μπάσκετ, ενόψει της συμμετοχής της στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ ο Στράτος Περπέρογλου.

Ο Έλληνας γκαρντ ανέφερε ότι υπάρχει η διάθεση για παίξει πιο γρήγορα η ομάδα, όχι όμως βιαστικά. Αναλυτικά:

Πώς πήγε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας;

«Όλα καλά… Μπαίνουν οι βάσεις σιγά-σιγά. Υπάρχει ένα καινούριο σύστημα και τις πρώτες μέρες βάζουμε καινούρια πράγματα και δουλεύουμε πάνω σ’ αυτά. Μετά από ενάμιση μήνα ξεκούρασης ήταν λογικό να ξεκινήσουμε σταδιακά και τώρα που επιστρέψαμε στην Αθήνα να μπούμε σε πιο δυνατούς ρυθμούς».

Πόσο σημαντικό ήταν για εσάς αυτός ο ενάμιση μήνας που ανέφερες;

«Η ξεκούραση ήταν πολύ σημαντική! Είχαμε αρκετό διάστημα να ξεφύγουμε και πιστεύω ότι φαίνεται αυτό και στις προπονήσεις. Υπάρχει μεγάλη όρεξη για δουλειά και διάθεση από όλους. Ήταν πολύ σημαντικό να ξεκουραστούμε και για το σώμα, αλλά και για το μυαλό μας».

Υπάρχουν διαφορές σε σχέση με προηγούμενες προετοιμασίες που έχεις βιώσει και στο θέμα του τι να περιμένουμε να δούμε;

«Η βασική διαφορά στην οποία όλοι έχουν εστιάσει και αναφερθεί είναι ότι θέλουμε να παίξουμε πιο γρήγορα. Αυτό είναι ίσως η βασική διαφορά, γιατί στην άμυνα αυτό που επιδιώκουμε είναι να συνεχίσουμε να παίζουμε το ίδιο δυνατά. Πιστεύω όμως ότι θα παίξουμε αρκετά πιο γρήγορα. Και προσοχή. Γρήγορα, όχι βιαστικά. Όταν βλέπουμε ότι δεν βγαίνει η φάση, αν δεν υπάρχει ο χώρος, τότε θα πάμε σε διαφορετικού ύφους επίθεση».

«Θα προσπαθήσω για το καλύτερο»

Πόσο πιο έτοιμος αισθάνεσαι εσύ μετά από τις δύο προηγούμενες χρονιές που ήσουν παρών στην προετοιμασία, αλλά όχι και στην τελική επιλογή;

«Η διαφορά για μένα είναι ότι έχω περισσότερες εμπειρίες πια και εικόνες. Είναι κάτι που με κάνει να αισθάνομαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα. Δεν ξέρω αν θα είμαι στο τέλος στη 12άδα, αλλά θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό».

Στην Εθνική υπάρχουν αρκετά καινούρια πρόσωπα και εξαιτίας των απουσιών. Είναι κάτι που μπορεί να επηρεάσει σε ότι αφορά τους στόχους;

«Ο μέσος όρος ηλικίας έχει πέσει αρκετά φέτος. Κάποια στιγμή κάποιοι θα έλειπαν. Είναι και λογικό. Οι απουσίες είναι σημαντικές φέτος. Τα παιδιά που λείπουν όμως έχουν πολλά χρόνια μπροστά τους να βοηθήσουν. Σίγουρα όμως και αυτή τη στιγμή, υπάρχει ταλέντο στην ομάδα. Και επιθυμία όλων είναι να πρωταγωνιστήσουμε. Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσουμε. Όλοι μας όμως θέλουμε το καλύτερο δυνατό για την Εθνική Ομάδα και γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε. Πιστεύω ότι μπορούμε και φέτος να πετύχουμε κάτι καλό».

«Δουλειά και τα πόδια στη Γη»

Υπάρχει και μια νέα γενιά που ακολουθεί και έχει να επιδείξει μια πολύ σημαντική επιτυχία για το ελληνικό μπάσκετ.

«Τα παιδιά αυτά αποτελούν μια πολύ καλή «φουρνιά» και τους αξίζουν συγχαρητήρια για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Υπάρχουν έξι-επτά παίκτες που είναι πολύ καλοί. Θα πρέπει όμως να είναι προσεκτικοί και οι ίδιοι, γιατί σε αυτές τις ηλικίες όταν έχεις απότομη προβολή υπάρχει ο κίνδυνος να παρασυρθείς. Το ζητούμενο είναι για κάθε παίκτη να μένει «προσγειωμένος» και να δουλεύει».

Η Εθνική Νέων τα κατάφερε σε ένα γεμάτο γήπεδο. Η Εθνική Ανδρών, εσείς, θα έχετε την ευκαιρία να δώσετε το μεγαλύτερο ποσοστό των φιλικών αγώνων προετοιμασίας στο ΟΑΚΑ. Πόσο σημαντική θα ήταν για εσάς η παρουσία του κόσμου;
«Πολύ σημαντική! Θα θέλαμε να δούμε τον κόσμο δίπλα μας σε αυτά τα έξι φιλικά που θα δώσουμε στο ΟΑΚΑ. Από τη στιγμή που θα βρίσκονται στην Αθήνα, νομίζω ότι έρθουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Έχουν αποδείξει άλλωστε και στο παρελθόν ότι βρίσκονται πάντα δίπλα στην ομάδα αυτή!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: