Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Ατρόμητος Ολυμπιακός 0-1

Με γκολ του Οσκαρ στο 80', ο Ολυμπιακός που παρατάχθηκε με 11άδα ανάγκης, πέρασε αλώβητος από το Περιστέρι και κατέκτησε μία ιδιαίτερα σημαντική νίκη. Σ' ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων στην ανάπαυλα, η ομάδα του Ζίκο δεν πλήρωσε τις εννέα σημαντικές της απουσίες του και βρήκε τον τρόπο να αποδράσει με τρίποντο, ξεπερνώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κάζο των Σερρών.

Αφού πέταξαν ένα ολόκληρο ημίχρονο, οι ερυθρόλευκοι στην επανάληψη παρουσιάστηκαν αποφασιστικοί, δημιούργησαν ευκαιρίες και τελικά δικαιώθηκαν, με το γκολ του Οσκαρ. Με την έβδομη διαδοχική τους νίκη, παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας και αποσπάστηκαν τρεις βαθμούς από τον Παναθηναϊκό που αγωνίζεται την Κυριακή (1/11). Ο Ατρόμητος δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε τις απουσίες του αντιπάλου, ούτε τις ευκαιρίες που είχε στο α' μέρος και απέτυχε να δώσει συνέχεια στις καλές του εμφανίσεις. Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως στις καθυστερήσεις, ο Περόνε απώλεσε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Νέο πλήγμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο
Στο περιθώριο πέρασαν οι προσπάθειες των ποδοσφαιριστών στο α' μέρος, με τους οπαδούς των δύο ομάδων να αναδεικνύονται σε αρνητικοί πρωταγωνιστές. Με την λήξη του ημιχρόνου, αρκετοί ήταν αυτοί που εισήλθαν στον περιβάλλοντα χώρο του αγωνιστικού τερέν και αντάλλαξαν διάφορα αντικείμενα, ενώ πιάστηκαν και στα χέρια. Οι παράγοντες Ατρομήτου και Ολυμπιακού κατεύνασαν τα πνεύματα, ενώ η ηρεμία διατηρήθηκε με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Η Αστυνομία πρότεινε την οριστική διακοπή του αγώνα, αλλά έπειτα από παραινέσεις των δύο ομάδων, συνεχίστηκε κανονικά.

Στα αγωνιστικά, σαφέστατα επηρεασμένος από τις πολλές απουσίες εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός. Στις αρχές του ημιχρόνου είχε δύο καλές στιγμές με τον Μήτρογλου, αλλά στην συνέχεια δεν απείλησε τον Μιχαηλίδη. Οι γηπεδούχοι, εγκλώβισαν τον Γκαλέτι, ενώ Στολτίδης, Κατσικογιάνης δεν μπορούσαν να προωθήσουν το παιχνίδι, δεχόμενοι μεγάλη πίεση από Νεμπεγλέρα, Σαρμιέντο και Τάτο. Θα μπορούσαν μάλιστα να πάρουν κεφάλι στο σκορ οι γηπεδούχοι, αλλά Τάττος και Σαρμιέντο δεν νίκησαν τον Νικοπολίδη.

Βελτιώθηκε στην επανάληψη και καθάρισε με Οσκαρ
Στο β' 45λεπτο, που ξεκίνησε με καθυστέρηση 15 λεπτών, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πιο επικίνδυνος. Γκαλέτι και Σοϊλέδης πήραν περισσότερες πρωτοβουλίες και ο Μήτρογλου που τροφοδοτήθηκε περισσότερο, απείλησε σε τρεις περιπτώσεις τον Μιχαηλίδη. Στην φάση του 60', ο έλληνας πορτιέρο αναγκάστηκε σε εντυπωσιακή επέμβαση, ενώ στο 73΄ ο νεαρός φορ αστόχησε σε κενή εστία.

Με τον Ολυμπιακό να έχει ξυπνήσει, οι γηπεδούχοι περιορίστηκαν σε κάποιες αντεπιθέσεις. Χωρίς όμως σωστές επιλογές στην τελική πάσα, δεν ανησυχούσαν τον Νικοπολίδη. Η είσοδος του Μπρίτο βελτίωσε κάπως την εικόνα τους, αλλά ο Ολυμπιακός είχε πλέον αλλάξει την ροή του αγώνα. Ο Γκαλέτι στο 80', βρήκε τον Οσκαρ μέσα στην περιοχή, με τον ισπανό να στοπάρει, να πλασάρει εύστοχα και να ανοίγει το σκορ. Στο 88' ο Γκαλέτι, λίγο έλλειψε να σημειώσει με ψαλιδάκι ένα γκολ για χάι λάιτ, ενώ ο Περόνε έχασε μοναδική ευκαιρία στις καθυστερήσεις να χαρίσει τον βαθμό στην ομάδα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: