Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Α1: Σε αδιέξοδο η ΑΕΚ με τα δελτία!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η αισιοδοξία των τελευταίων ημερών για την έκδοση δελτίων στους ξένους παίκτες της ΑΕΚ έδωσε τη θέση της στον προβληματισμό. Παρά τη διάθεση του ΕΣΑΚΕ και της ΕΟΚ να βοηθήσουν την ΚΑΕ, η λύση στο πρόβλημα δεν βρέθηκε και όλα δείχνουν πως η «Ένωση» θα αναγκαστεί να παραταχθεί μόνο με Έλληνες παίκτες στην αναμέτρηση του Σαββάτου με αντίπαλο τα Τρίκαλα στο κλειστό του Ελληνικού.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Μπάμπης Καραμανλής, ο μάνατζερ Δημήτρης Καρβέλας, και η νομική σύμβουλος της ομάδας Λία Μάντη έχουν κάνει τις τελευταίες ημέρες συνεχείς επαφές με τα αρμόδια όργανα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Η FIBA παραμένει ανένδοτη και ζητεί την αποπληρωμή των οφειλομένων για να ανάψει το πράσινο φως, η ομοσπονδία αδυνατεί να αναλάβει ρόλο εγγυητή καθώς κάτι τέτοιο αντίκειται στο νόμο και η ΚΑΕ ΑΕΚ αδυνατεί να βρει τα χρήματα για να καλύψει τα χρέη.

Εκτός σοβαρού απροόπτου, η ΑΕΚ δεν θα έχει στις τάξεις της τους ξένους για τον αγώνα του Σαββάτου. Η ΚΑΕ πιθανότατα θα καταθέσει αίτημα αναβολής του αγώνα της για την πρώτη αγωνιστική, ωστόσο αυτό είναι αμφίβολο να γίνει δεκτό. Την ίδια ώρα, οι παίκτες της ομάδας και ιδιαίτερα οι ξένοι είναι εμφανώς προβληματισμένοι με την υπάρχουσα κατάσταση. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο απόκτησης ελεύθερων Ελλήνων παικτών για να καλύψουν τις θέσεις μέχρι νεωτέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: