Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Οργή στον Παναθηναϊκό!


Πήγαν στο μέρος που θα χτιστεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού... Επιστολή έστειλε την Τρίτη η Εταιρία Ειδικού Σκοπού στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με την οποία αρνείται να δώσει την εγγυητική που ζήτησε το «τριφύλλι». Και μάλιστα όχι μόνο τώρα, αλλά ποτέ! Όπως τόνιζαν από το «πράσινο» στρατόπεδο, υπήρχε ειρωνική προέκταση στην επιστολή, ενώ θεωρούν εντελώς αβάσιμα νομικά τα επιχειρήματα του Δήμου ουσιαστικά, αν αναλογιστεί κανείς ότι έχει υπογραφεί ανάμεσα στις δύο πλευρές σύμβαση για την ονοματοδοσία.

Στον Παναθηναϊκό και τους νομικούς της ΓΗΠΕΛ δεν υπάρχει καμία διχογνωμία και η σύμβαση είναι απολύτως καθαρή για αυτά που λέει. Και στον Παναθηναϊκό είναι αποφασισμένοι να τραβήξουν το θέμα στα άκρα, αν ο Δήμος δεν τηρήσει όσα προβλέπονται.

Η σύμβαση ανάμεσα στον Δήμο και την ΠΑΕ, αναφέρει γύρω από το θέμα:
«Ο Δ.Α/Ε.Ε.Σ. διατηρεί για χρονικό διάστημα εξι μηνών από την υπογραφή της παρούσας το δικαίωμα να προσκομίσει εγγυημένη προσφορά 10ετούς διάρκειας σχετικά με την ονοματοδοσία του γηπέδου. Στην περίπτωση αυτή η ΠΑΕ δικαιούται να λαμβάνει για το ανωτέρω χρονικό διάστημα των δέκα (10) ετών μια εγγυημένη από αναγνωρισμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ετήσια καταβολή δυο εκατομμυρίων (2.000.000) ευρώ και το οποιοδήποτε επιπλέον ποσό από την προσφορά αυτή θα αποτελεί έσοδο του Δ.Α./ Ε.Ε.Σ».

Όσο για την επιστολή που απέστειλε την Τρίτη η ΕΕΣ, αυτή αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το περιεχόμενο που αποδίδεται με την επιστολή σας στο αρθρο 10.1.α της μεταξύ μας σύμβασης είναι εσφαλμένο και το αίτημα σας να σας παραδώσουμε εγγυητική επιστολή υπέρ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αξίας 20.000.000 Ευρω και χρονικής διάρκειας 10 ετών στερείται βάσης αφού καμία τέτοια υποχρέωση δεν προκύπτει από την μεταξύ μας σύμβαση».

Κοινώς, δεν προκύπτει απο πουθενά ότι θα δοθεί έστω κάποτε κάποια εγγυητική επιστολή για να διασφαλιστούν τα χρήματα της ονοματοδοσίας.

Τέλος, η επιστολή του Δήμου κλείνει ως εξής: «Σημειώνουμε ότι επιθυμία μας είναι να υλοποιήσετε απρόσκοπτα το εργο της κατασκευής του γηπέδου της ΠΑΕ ΠΑΟ και πρόθεση μας να σας διευκολύνουμε στα πλαίσια της μεταξύ μας σύμβασης».
Εδώ ακριβώς είναι η ειρωνεία, καθώς κάθε τρεις και λίγο προκύπτει κάποιο πρόβλημα (συνήθως με υπαιτιότητα του Δήμου).

Ατυχος και πάλι ο Μαρίνος
Κάποιος φαίνεται ότι έχει ματιάσει τον Στέργο Μαρίνο. Τη στιγμή που ο νεαρός ήταν έτοιμος να επανέλθει μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο, προέκυψε νέο πρόβλημα όπως έδειξαν και τα αποτελέσματα της μαγνητικής. Μερική ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου στο δεξί γόνατο είναι η διάγνωση και αναμένεται να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου έναν μήνα.

«Η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε ο Στέργος Μαρίνος έπειτα από τις ενοχλήσεις τις οποίες αισθάνθηκε προς το τέλος της προπόνησης, έδειξε οτι ο ποδοσφαιριστής έχει υποστεί μερική ρήξη έξω πλαγίου συνδέσμου του δεξιού γόνατος. Ο εκτιμώμενος χρόνος αποκατάστασης υπολογίζεται στις 3 με 4 εβδομάδες», ανέφερε η ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: