Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Το Βατερλό των «μεγάλων»!

barca_rubin.jpgΤα αποτελέσματα της Τρίτης δεν περιείχαν εκπλήξεις. Περιείχαν... βόμβες μεγατόνων! Σε μία βραδιά που δύσκολα μπορεί να ξανασυμβεί όλα τα φαβορί απέτυχαν να κερδίσουν, με το μεγαλύτερο «μπαμ» να γίνεται στο «Καμπ Νου» εκεί όπου η Ρούμπιν κέρδισε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα με 2-1! Ήττα για την Λίβερπουλ στις καθυστερήσεις από την Λιόν στο «Άνφιλντ», ισοπαλία της Ίντερ με την Ντιναμό στο Μιλάνο, έδωσε βαθμό στην Άλκμααρ η Άρσεναλ, ενώ το... μενού των απρόσμενων αποτελεσμάτων ολοκληρώθηκε με τον διασυρμό της Ρέιντζερς από την Ουνιρέα! «Έσωσαν τα προσχήματα για τους «ισχυρούς» Σεβίλλη και Φιορεντίνα

Περισσότερα σε λίγο..

5ος όμιλος

Λίβερπουλ-Λιόν 1-2 (41' Μπεναγιούν - 72' Γκοναλόν, 90' Ντελγάδο)
Η Λιόν ήταν αυτή που μπήκε αποφασισμένη να αιφνιδιάσει τους Άγγλους, χάνοντας καλές ευκαιρίες με τους Τουλαλάν, Λισάντρο και Κάλστρομ. Η Λίβερπουλ έχασε στο 25' τον Ζέραρντ με τραυματισμό, όμως ο Φάμιο Αουρέλιο που αντικατέστησε τον αρχηγό έδωσε άλλη πνοή στην ομάδα του Μπενίτεθ. Από σέντρα του Βραζιλιάνου στο 41', μάλιστα, προήλθε το γκολ των Άγγλων με τον Μπεναγιούν, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0. Η Λίβερπουλ είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει αμέσως τα τέρματα της, αλλά η καρφωτή δυνατή κεφαλιά του Αουρέλιο βρήκε σε ετοιμότητα τον Λορίς που απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Λιόν άρχισε σταδιακά να αποκτά τον έλεγχο και εν τέλει ανέτρεψε την κατάσταση στο τελευταίο 20λεπτό. Ο Γκοναλόν, που είχε περάσει ως αλλαγή λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρος, έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 72ο λεπτό, σε μία φάση όπου ο Ρέινα είχε τρεις αποκρούσεις αλλά δεν μπόρεσε να κάνει και την τέταρτη και να αποσωβήσει τον κίνδυνο! Ωστόσο, αυτό ήταν το πρώτο «χτύπημα» για την Λίβερπουλ, καθώς στις καθυστερήσεις ο Ντελγκάδο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από σέντρα του Γκοβού, κάνοντας το τελικό 2-1. Αποτέλεσμα που διατηρεί τους Γάλλους στην κορυφή με το απόλυτο και την ίδια ώρα δημιουργεί μεγάλες απειλές αποκλεισμού στην πέντε φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης!

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Ραφαέλ Μπενίτεθ): Ρέινα, Κέλι (75΄ Σκρτελ), Κάραγκερ, Αγκερ, Ινσούα, Μασεράνο, Λούκας, Μπεναγιούν (84΄ Βορονίν), Τζέραρντ (25΄ Φάμπιο Αουρέλιο), Κάιτ, Ν΄Γκογκ
ΛΙΟΝ (Κλοντ Πιελ): Γιορίς, Ρεβεϊγιέρ, Κρις (43΄ Γκοναλόν), Τουλαλάν, Αλί Σισόκο , Μακούν, Κάλστρομ, Γκοβού, Πιάνιτς, Εντερσον (61΄ Γκομίς), Λισάντρο Λόπες (86΄ Ντελγκάδο)


Ντέμπρετσεν-Φιορεντίνα 3-4 (2' Τσβίτκοβιτς, 28' Ρούντολφ, 88' Κουλιμπαλί - 6', 20' Μούτου, 10' Τζιλαρντίνο, 37' Σαντάνα)

Ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια της βραδιάς έγινε στην Ουγγαρία. Η Ντέμπρετσεν άνοιξε πολύ νωρίς το σκορ, όταν από σέντρα του Βάργκα, ο Τσβίτκοβιτς στο δεύτερο δοκάρι έκανε την προβολή και παραβίασε την εστία του Φρέι. Οι Ιταλοί, όμως, αντέδρασαν πολύ γρήγορα και μέχρι το 20ο λεπτό είχαν πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων! Στο 6', ο Μούτου με σουτ από το ύψος του πέναλτι έφερε το παιχνίδι στα ίσα, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια, ο Τζιλαρντίνο βρέθηκε μόνος του στην καρδιά της ουγγρικής περιοχής και έγραψε το 1-2. Στο 20', η Φιορεντίνα έβγαλε την γρήγορη αντεπίθεση, ο Τζιλαρντίνο κατέβασε την μπάλα ανάμεσα σε δύο παίκτες, έστρωσε στο Μούτου και ο Ρουμάνος με μακρινό δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αφού αυτή χτύπησε πρώτα στο δοκάρι.

Το φεστιβάλ των γκολ, όμως, δεν είχε τελειώσει. Μια εξαιρετική προσπάθεια του Ρούντολφ στο 28' μείωσε το σκορ, με τον άσο της Ντέμπρετσεν να πλασάρει ιδανικά στην αριστερή γωνία του Φρέι. Ωστόσο, η Φιορεντίνα πήγε με προβάδισμα δυο τερμάτων χάρη σε γκολ του Σαντάνα στο 37', με τον Αργεντίνο να παίρνει την μπάλα έπειτα από απόκρουση του Πόλεκσιτς σε σουτ του Μούτου και να την σπρώχνει στα δίχτυα κάνοντας το 2-4. Από κει και έπειτα, ο ρυθμός έπεσε, η Φιορεντίνα είχε τον έλεγχο και παρά την μείωση του σκορ από τον Κουλιμπαλί, πήρε τους τρεις βαθμούς.

ΝΤΕΜΠΡΕΤΣΕΝ (Αντράς Χέρτσεγκ): Πολεκσιτς, Μπόντναρ, Κομλοσι, Μέσαρος (30΄ Ζέλεσι), Λεάντρο, Κις (88΄ Λάτσκο), Τσβίτκοβιτς, Βάργκα, Ζάκαλι (57΄ Ντομπι), Κουλιμπάρι, Ράντολφ
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (Τσέζαρε Πραντέλι): Φρέι, Κομότο, Γκαμπερίνι, Νταϊνέλι (55΄ Νατάλι), Πασκουάλ, Σαντάνα (68΄ Γιόργκενσεν), Τζανέτι (46΄ Μοντολίβο), Ντοναντέλ, Βάργκας, Τζιλαρντίνο, Μούτου

Βαθμολογία
Λιόν 9
Φιορεντίνα 6
Λίβερπουλ 3
Ντέμπρετσεν 0


6ος όμιλος
Μπαρτσελόνα-Ρούμπιν Καζάν 1-2 (48' Ιμπράημοβιτς - 2' Ριάντσεφ, 73' Καραντενίζ)
Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το παιχνίδι στο «Καμπ Νου», μόνο που δεν ήταν για την... συνήθη ύποπτο Μπαρτσελόνα αλλά για την Ρούμπιν! Ο τερματοφύλακας Ριτζίκοφ έκανε το μακρινό βολέ, ο Μάρκεζ έδιωξε λάθος, η μπάλα στρώθηκε στον Ριάντζεφ ο οποίος επιχείρησε από πολύ μακριά το σουτ κάνοντας με εντυπωσιακό τρόπο το 0-1. Η Μπαρτσελόνα δεν βρήκε πολλούς διαδρόμους στη συνέχεια, αγχώθηκε και έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό. Για καλή της τύχη, πάντως, ο Ιμπράημοβιτς πήρε το όπλο του με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Ο Τσάβι βρήκε μέσα στην περιοχή τον Σουηδό, ο οποίος κοντρόλαρε άψοχα και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και έπειτα στα δίχτυα των Ρώσων.

Και ενώ όλα έδειχναν πως ήταν θέμα χρόνου να γίνει η οριστική ανατροπή, η Ρούμπιν διέψευσε τους πάντες. Οι Ρώσοι άντεξαν στην πίεση και παρά την απειρία τους, έπαιξαν πολύ ώριμα. Η ισοπαλία θα ήταν τεράστιο επίτευγμα, όμως ο Καραντενίζ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην εμφάνιση της ομάδας του. Στο 73', σε μία αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, ο Τούρκος βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-2 που ήταν το τελικό αποτέλεσμα προκαλώντας αίσθηση σε ολόκληρη την Ευρώπη!

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Γιόζεπ Γκουαρντιόλα)
: Βαλντές, Ντάνιελ Αλβες (+90΄ Μπούσκετς), Πικέ, Μαρκές (80΄ Κεϊτά), Αμπιντάλ, Τσάβι, Τουρέ, Ινιέστα, Μέσι, Ιμπραϊμοβιτς, Πέδρο (66΄ Μπόγιαν)
ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ (Κούρμπαν Μπέρντιεφ): Ριζίκοφ, Σέζαρ Νάβας, Σαρόνοφ, Ανσάλντι, Σαλουκβάτζε, Ριαζάντσεφ (83΄ Κασάεφ), Σέμακ (43΄ Μουράφσκι), Νομπόα, Καραντενίζ (+90΄ Ποπόφ), Ντομίνγκες, Καλέσιν


Ίντερ-Ντιναμό Κιέβου 2-2 (35' Στάνκοβιτς, 47' Σάμιουελ - 5' Μίχαλικ, 40' αυτ. Λούσιο)

Βαθμολογία
Μπαρτσελόνα 4
Ντιναμό Κιέβου 4
Ρούμπιν Καζάν 4
Ίντερ 3

7ος όμιλος
Ρέιντζερς-Ουνιρέα 1-4 (2' Μέντες - 32' Μπιλάσκο, 49' αυτ. Λάφερτι, 59' αυτ. Μακάλοχ, 65' Μπραντάν)
Στουτγάρδη-Σεβίλλη 1-3 (74' Έλσον - 23', 72' Σκιλατσί, 55' Νάβας)

Βαθμολογία:
Σεβίλλη 9
Ουνιρέα 4
Στουτγάρδη 2
Ρέιντζερς 1

8ος όμιλος
Άλκμααρ- Άρσεναλ 1-1 (92' Ντα Σίλβα - 36' Φάμπρεγας)
Ολυμπιακός-Σταντάρ 2-1 (43' Μήτρογλου, 92' Στολτίδης- 37' Ντε Καμάργκο)

Βαθμολογία
Άρσεναλ 7
Ολυμπιακός 6
Αλκμάαρ 2
Σταντάρ 1

Δεν υπάρχουν σχόλια: