Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Ηρακλής-Λεβαδειακός 1-1


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε ένα μέτριο ποιοτικά αλλά γεμάτο... ένταση παιχνίδι, Ηρακλής και Λεβαδειακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 στο "Καυτανζόγλειο", στην αναμέτρηση για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Γκονζάλες άνοιξε το σκορ στο 50', ενώ ο Κονέ στο 81' ισοφάρισε στο τελικό 1-1.

Με τους βαθμούς της νίκης να είναι το ζητούμενο και για τους δύο συλλόγους, δεδομένης της δεινής βαθμολογικής τους θέσης ειδικότερα για τους φιλοξενούμενους, Ηρακλής και Λεβαδειακός διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο "Καυτανζόγλειο" Στάδιο.

Το πρώτο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από το μέτριο θέαμα που προσέφεραν οι 22 ποδοσφαιριστές, αλλά και τις εξαιρετικές επεμβάσεις του Βαγιέχο σε 4 επικίνδυνες επισκέψεις των γηπεδούχων. Άλλωστε αν δεν ήταν ο Ισπανός πορτιέρο, δύσκολα θα διατηρούσε το μηδέν στην άμυνά του ο Λεβαδειακός, στο πρώτο 45λεπτο.

Στην επανάληψη ο Λεβαδειακός αιφνιδίασε με όμορφο τέρμα του Γκονζάλες στο 50', ωστόσο ο "Γηραιός" δεν τα παράτησε, απείλησε και τελικά δικαιώθηκε με εξίσου ωραίο γκολ από τον Κονέ στο 81', γράφοντας το τελικό 1-1.



Οι συνθέσεις των ομάδων

Ηρακλής (Μπουμπένκο): Φερνάντεζ, Παπαζαχαρίας, Λέκι, Μάρτος (85' Παπαστεριανός), Γιαννούλης, Ηλιάδης (75' Κομπαγιάσι), Πίτου Γκαρσία, Κονέ, Επστάιν (56' Μιλάνο), Μάρα, Γιάντσης.

Λεβαδειακός (Φαράντος): Βαγιέχο, Μουλόπουλος (61' Αλεξίου), Κόλτζος, Μασάδο, Ζησόπουλος, Μπεγκόνια, Ταραλίδης, Αμπουμπακάρι (Μαρτορέλ), Γκονζάλες, Μπάρκογλου, Σόλα (46' Αγκάλι).

Γήπεδο: "Καυτανζόγλει"
Διαιτητής: Β. Παμπορίδης (Κιλκίς)
Βοηθοί: Α. Καρατζίκας (Αθηνών), Ν. Φαντόπουλος (Πειραιώς)
Κίτρινες: Ηλιάδης, Κονέ, Μάρα / Αμπουμπακάρι, Μπάρκογλου, Μπεγκόνια, Μουλόπουλος Κόλτζος, Αλεξίου, Βαγιέχο, Γκονζάλες
Κόκκινες: -


Με μια ματιά

Μόνο ως τελικός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η αναμέτρηση του "Καυτανζογλείου", για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Λεβαδειακό.

Όπως εξάλλου ανέφερε και ο ο τεχνικός του "Γηραιού", Γιόζεφ Μπουμπένκο, για την ομάδα του δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη κόντρα στους Βοιωτούς, προκειμένου να απομακρυνθεί περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη.

Ωστόσο ο Σλοβάκος προπονητής έπρεπε να φέρει εις πέρας την... επικίνδυνη αποστολή μην υπολογίζοντας σε αρκετές σημαντικές μονάδες του ρόστερ, μεταξύ των οποίων οι Κατσαμπής και Γιάκομπ.

Το ευχάριστο όμως για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν η σταδιακή αγωνιστική άνοδος στα τελευταία παιχνίδια, στα οποία μετράει 2 ισοπαλίες και 1 νίκη.

Στην αντίπερα όχθη, ο Λεβαδειακός με υπηρεσιακό προπονητή τον Δημήτρη Φαράντο, μετά την απομάκρυνση του Κίκε Ερνάντεθ μέσα στην εβδομάδα, βρισκόταν σε δεινή βαθμολογική θέση και κάθε πόντος αποτελεί χρυσάφι για την εκπλήρωση του στόχου της παραμονής.

Διπλή ευκαιρία...

Κάτω από τις ιαχές του ένθερμου κοινού του Ηρακλή, ξεκίνησε η αναμέτρηση στο "Καυτανζόγλειο" Στάδιο. Τα πρώτα λεπτά δεν επεφύλασσαν εξαιρετικής ποιότητας ποδόσφαιρο ή ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες, ωστόσο οι γηπεδούχοι "πατούσαν" ελαφρώς καλύτερα από τους αντιπάλους τους.

Φυσική εξέλιξη λοιπόν ήταν η ομάδα του Μπουμπένκο να πλησιάσει πρώτη με αξιώσεις τα αντίπαλα καρέ, κάτι που συνέβη με τη συμπλήρωση 10 λεπτών. Η εκπληκτική διπλή ευκαιρία ξεκίνησε από τα πόδια του Γιαννούλη, ο οποίος από τα αριστερά έκανε τη σέντρα, ο Γιάντσης με κεφαλιά πάσα έβγαλε σε θέση βολής τον Κονέ, αλλά το γυριστό σουτ του τελευταίου απομακρύνθηκε προσωρινά από τον Βαγιέχο.

Όμως η φάση δεν είχε ολοκληρωθεί καθώς ο Επστάιν πήρε το "ριμπάουντ", έκανε την κεφαλιά, αλλά και πάλι ο πορτιέρο του Λεβαδειακού δήλωσε εντυπωσιακά "παρών".

Και αν κάποιος περίμενε η φάση στο 10' να βάλει... φωτιά στο παιχνίδι, συνέβη το ακριβώς αντίθετο με το θέαμα για το επόμενο 15λεπτο να είναι μέτριο, με πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή και κακό ρυθμό.

Aνέβασε στροφές

Mέχρι το 25' η μοναδική καλή στιγμή παρέμενε η διπλή ευκαιρία του 10ου λεπτού. Ωστόσο όσο ο χρόνος κυλούσε οι γηπεδούχοι ανέβαζαν στροφές, δημιουργώντας προϋποθέσεις για ένα γκολ. Στο 28' ήταν η κεφαλιά του Γιάντση την οποία απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Βαγιέχο. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί, όταν η μπάλα έφυγε από τα πόδια του Μάρα με στόχο τον νεαρό επιθετικό, ο τελευταίος, όπως φάνηκε και από το ριπλέι, ήταν σε θέση οφσάιντ.

Η πίεση που ασκούσαν οι παίκτες του Γιόζεφ Μπουμπένκο σταδιακά αυξανόταν με αποτέλεσμα την καταγραφή δύο ακόμα καλών στιγμών για τους γηπεδούχους. Στο 35' ο Μάρα επιχείρησε δυνατό σουτ από το ύψος του ημικυκλίου το οποίο κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βαγιέχο, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων με εντυπωσιακή επέμβαση είπε "όχι"στην αριστοτεχνική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κονέ.

Μάλιστα, ο Βαγιέχο ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο μέρος, με τον Ισπανό τερματοφύλακα να κατεβάζει... ρολά σε τέσσερις επικίνδυνες επισκέψεις των γηπεδούχων, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.

ΓΚΟΛ... ζάλες

Ο απόλυτος αιφνιδιασμός; Πιθανότατα ναι, καθώς με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών στην επανάληψη, ο ακίνδυνος επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο Λεβαδειακός, με έξοχο σουτ του Γκονζάλες πολλά μέτρα έξω από την περιοχή, άνοιξε το σκορ στο "Καυτανζόγλειο" δίνοντας παράλληλα το προβάδισμα στην ομάδα του με 1-0.

Ο Ηρακλής αν και φανερά... σαστισμένος από το γρήγορο τέρμα που δέχτηκε, προσπάθησε να βρει άμεση απάντηση με τον Μάρα να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βαγιέχο. Περίπου ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια, επίσης με το κεφάλι, του Γιάντση που κατέληξε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι έψαχναν απεγνωσμένα το γκολ της ισοφάρισης, αλλά ακόμα ένα σουτ από τον Μπόγκνταν Μάρα κατέληξε στην αγκαλιά του Βαγιέχο. Στο 62' ο νεοεισελθόντας Μιλάνο θέλησε να αιφνιδιάσει τον Ισπανό γκολκίπερ με σουτ έξω από την περιοχή, αλλά πάλι η κατάληξη δεν ήταν η επιθυμητή.

Ακυρωθέν... πέναλτι και αποβολές

Στο 70' ο Μάρα συγκρούεται αντίπαλο αμυντικό, πέφτει μέσα στην περιοχή, ο Παμπορίδης δίνει πέναλτι αλλά μετά από λίγα λεπτά ο διαιτητής πήρε την απόφαση πίσω (σ.σ. σωστά). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναταραχή για λίγα λεπτά, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, με συνέπεια αποβολές από τους πάγκους και των δύο ομάδων.

Βέβαια, ο Ηρακλής είχε παράπονα, καθώς κατά την αλλαγή του Αμπουμπακάρι δεν έδειξε δεύτερη κίτρινη στον παίκτη του Λεβαδειακού για καθυστερήσεις (είχε πέσει στον αγωνιστικό χώρο και βγήκε με τα πόδια αντί για το αμαξίδιο) όπως είχε δείξει κίτρινη κάρτα στον Μουλόπουλο για τον ίδιο ακριβώς λόγο λίγα λεπτά νωρίτερα.

Έγινε το... κονέ με τον Κονέ

Ο Ηρακλής "ξυνηγούσε" το τέρμα της ισοφάρισης και τελικά δικαιώθηκε στο 81' με τον Κονέ να εκμεταλλεύεται την αδράνεια της άμυνας του Λεβαδειακού και με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή να φέρνει την αναμέτρηση στα ίσα.

Τέλος, λίγο πριν τη συμπλήρωση 90 λεπτών οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε σουτ του Παπαζαχαρία μέσα από την περιοχή που βρήκε στο χέρι του Αλεξίου, ωστόσο ο Παμπορίδης έδειξε "παίζετε" και το τελευταίο σφύριγμα από τον "άρχοντα" της αναμέτρησης βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια: