Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Εφεση η Πόρτο για Χουλκ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Πόρτο ανακοίνωσε πως θα ασκήσει έφεση στην ποινή αποκλεισμού των τεσσάρων μηνών που επιβλήθηκε στον Βραζιλιάνο επιθετικό της, Χουλκ.

Η ποινή δεν περιλαμβάνει τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάτι που σημαίνει ότι ο δυναμικός στράικερ θα λάβει κανονικά μέρος στον επαναληπτικό του «Έμιρεϊτς» εναντίον της Άρσεναλ για τον γύρο των «16» του Champions League στις 16 Μαρτίου.

Στις 20 Δεκεμβρίου, ο Λατινοαμερικάνος σέντερ φορ, στην ήττα της Πόρτο με 1-0 από την Μπενφίκα, πήρε μέρος σε καυγά ύστερα από τη λήξη του αγώνα στη φύσουνα του γηπέδου με δύο υπευθύνους ασφαλείας της ομάδας των «αετών» της Λισαβόνας.

Στο επεισόδιο είχε εμπλακεί και ο Ρουμάνος αμυντικός Κρίστιαν Σαπουνάρου (έξι μήνες τιμωρίας), ο οποίος στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου δόθηκε δανεικός σε ομάδα της πατρίδας του, ώστε να μην εκτίσει την ποινή του.

Ο εκπρόσωπος της πορτογαλικής λίγκας Ρικάρντο Κόστα τόνισε για την τιμωρία των δυο ποδοσφαιριστών: «Η ποινή είναι πολύ χαμηλότερη από ότι έπρεπε να επιβληθεί σε τέτοιου είδους περιστατικό (έξι μήνες με τρία χρόνια). Αυτό συνέβη διότι οι άνθρωποι ασφαλείας ξεκίνησαν το περιστατικό και οι δύο αθλητές αντέδρασαν».

Ο Χουλκ έχει εκτίσει ήδη δύο μήνες της τιμωρίας του, καθώς η αποβολή του ίσχυσε αμεσως μετά τη λήξη του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: