Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Εργοτέλη-Ολυμπιακός 1-1


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με την... φωτιά στο Παγκρήτιο, «κάθισε» στο 1-0 του Τοροσίδη και στο 85' ο Μπούντιμιρ τον τιμώρησε, γράφοντας το 1-1! Οι πρωταθλητές έχασαν μεγάλη ευκαιρία να «πατήσουν» και πάλι κορυφή!

Αν και βρέθηκε να προηγείται με 1-0 στο 29' μ' ένα αντικανονικό γκολ ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κερδίσει τον σκληροτράχηλο Εργοτέλη στην Κρήτη. Οι γηπεδούχοι είχαν την... απάντηση με τον Μπούντιμιρ στο 85', αξιοποιώντας το γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι έκαναν ένα αρνητικό Β' μέρος.

Το πρώτο μέρος

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα οι δύο αντίπαλοι έδειξαν ξεκάθαρη διάθεση να παίξουν και ανοιχτά και επιθετικά στο Παγκρήτιο στάδιο με τον Εργοτέλη να πιέζει πιο πολύ. Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και οι Κρητικοί έβγαλαν πολύ πάθος στο παιχνίδι τους, ωστόσο από τα πρώτα δώδεκα λεπτά έλλειψε η μεγάλη φάση.

Στο 18ο ο Α. Παπαδόπουλος ενώ ήταν σε θέση βολής απέναντι από τον Δασκαλάκη και έκανε το σούτ αυτό κόπηκε από τον Χίμπλινγκερ. Ήταν η πρώτη αρκετά καλή στιγμή του αγώνα.

Ανέβηκε πολύ και πίεσε ο Ολυμπιακός

Στο 20ό λεπτό ο Λούα Λούα πήρε την μπάλα και ένα ένα καλό σούτ, που όμως έπεσε και μπλόκαρε ο Δασκαλάκης. Στο 21ο ο Λεονάρντο θα κάνει μία σέντρα και ο Λούα Λούα ένα γύρισμα, όμως ο Χίμπλινγκερ πρόλαβε να διώξει την μπάλα πριν αυτή φτάσει στο Ντάρμπισαϊρ, που ήταν μόνος του.

Στο 25' ο Στολτίδης έκανε ένα σούτ, όμως η μπάλα βρήκε στα πόδια του Ντάρμπισαϊρ και άλλαξε πορεία, βγαίνοντας άουτ. Όσο περνούσε η ώρα τόσο βελτιωνόταν ο Ολυμπιακός και στεκόταν σαφώς καλύτερα από τον αντίπαλό του μες στον αγωνιστικό χώρο.

Πέναλτι και αντικανονικό γκολ

Στο 28ο λεπτό ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι από σπρώξιμο του Ρουμπάκη στον Τοροσίδη μες στην περιοχή. Ο παίκτης του Εργοτέλη... γκρέμισε τον αντίπαλό του και ο κ. Σπάθας υπέδειξε την εσχάτη των ποινών.

Στο 29ο λεπτό ο Λούα Λούα εκτέλεσε το πέναλτι ο Δασκαλάκης απέκρουσε. Όμως στην επαναφορά της μπάλας ο Τοροσίδης σκόραρε με καρφωτή κεφαλιά, κάνοντας το 0-1. Οι Κρητικοί πάντως διαμαρτυρήθηκαν πως ο παίκτης του Ολυμπιακού είχε μπει πιο μέσα την ώρα της εκτέλεσης του πέναλτι, αποκτώντας έτσι πλεονέκτημα. Από το ριπλέι φαίνεται πως το γκολ είναι αντικανονικό με τον Τοροσίδη να έχει μπει όντως πιο νωρίς μέσα στην μικρή περιοχή.

Φωνές για πέναλτι στον Λεάλ

Στο 31' οι παίκτες του Εργοτέλη φώναξαν για πέναλτι πάνω στον Λεάλ από μαρκάρισμα του Στολτίδη μες στην μικρή περιοχή με τον κ. Σπάθα όμως να έχει αντίθετη άποψη. Το χαρακτηριστικό των Κρητικών πάντως στο πρώτο μέρος ήταν πως ήταν ακίνδυνοι επιθετικά και πως δεν έβγαλαν φάσεις. Αντίθετα ο Ολυμπιακός ήξερε τι ζητούσε μες στο γήπεδο και είχε ευκαιρίες και γι' άλλα γκολ.

Στο 40' ο Λούα Λούα έκανε ένα πολύ ωραίο σούτ, που πέρασε λίγο άουτ. Στο 45' ο Λούα Λούα έχοντας πλάτη τον Τζούνιορ γύρισε προς το τέρμα έκανε το σούτ και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Πίεση Εργοτέλη και... καθίζηση Ολυμπιακού

Στο ξεκίνημα του Β' μέρους οι δύο ομάδες μπήκαν χωρίς καμία αλλαγή στην ενδεκάδα τους. Οι δύο αντίπαλοι προσπάθησαν ν' αναπτυχθούν σωστά και να βγάλουν ένα γκολ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι Κρητικοί ήταν τελικά εκείνοι που πήραν τα... ηνία του ματς. Στο 62ο λεπτό όμως ο Εργοτέλης έχασε μεγάλη ευκαιρία μετά από γύρισμα του Σασιασβίλι. Ο Μέλμπεργκ ήταν εκείνος που πρόλαβε την μπάλα πριν αυτή περάσει την γραμμή.

Είχε προηγηθεί σέντρα του Γελαδάρη και μετά κεφαλιά του Ρομάνο με την οποία έστειλε την μπάλα στον Σασιασβίλι. Στο 67' ο Νικοπολίδης θα κάνει μία πολύ καλή απόκρουση σε σούτ του Μπαλάφα.

Τ' ατομικά λάθη των παικτών του Ολυμπιακού αλλά και το γεγονός πως άρχισαν να κλείνονται επέτρεψε στον Εργοτέλη να πιέσει ακόμη πιο πολύ. Ο Ολυμπιακός είχε μία μεγάλη καθίζηση από το 55' και μετά. Στο 77' πάντως ο Α. Παπαδόπουλος είχε μία πολύ καλή στιγμή μ' ένα σούτ που έκανε, όμως ο Δασκαλάκης είπε όχι.

Και νέες φωνές για πέναλτι

Στο 78' ο Ολυμπιακός φώναξε για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τζούνιορ από τον Τοροσίδη. Ο κ. Σπάθας ωστόσο ήταν ανένδοτος...

Με θλάση αποχώρησε ο Ντιόγκο

Λίγο μετά ο Ντιόγκο τραυματίστηκε εκ νέου με συνέπεια να γίνει αλλαγή από τον Μήτρογλου. Μάλιστα η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για θλάση στον δικέφαλο. Έτσι χάνει το ματς με την Μπορντό.

Η απάντηση από τον Μπούντιμιρ!

Στο 85ο λεπτό ήταν η ώρα του Μπούντιμιρ. Μετά από βαθιά μπαλιά του Κοιλιάρα ο Μπαλάφας θα τροφοδοτήσει με το κεφάλι τον Κροάτη άσο και εκείνος με καλό σούτ νίκησε το Νικοπολίδη, κάνοντας το 1-1, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Man of the match: Ο Μάριο Μπούντιμιρ. Ο Κροάτης άσος ήταν ο παίκτης που κράτησε όρθιο τον Εργοτέλη, ισοφαρίζοντας το παιχνίδι. Γενικά έκανε ένα καλό ματς. Από κοντά του και ο Τοροσίδης λόγω του γκολ του σημείωσε.

Αδύναμος κρίκος: Ο Λεάλ. Δεν ανταποκρίθηκε σε καμία των περιπτώσεων στις απαιτήσεις του ματς.

Στο ύψος του: Για τον Ολυμπιακό θετική παρουσία είχαν οι Λούα Λούα, Ντάτολο, Μέλμπεργκ και Α. Παπαδόπουλος και για τον Εργοτέλη ο Μπαλάφας με τον Χίμπλινγκερ.

Η γκάφα: Ανήκει στον Ρουμπάκη. Ο παίκτης του Εργοτέλη γκρέμισε τον Τοροσίδη και έτσι υπεδείχθη πέναλτι σε βάρος της ομάδας του.

Το στραγάλι: Ο διαιτητής του ματς, Ηλίας Σπάθας (Σ. Πειραιά) δεν βρέθηκε σε καθόλου καλή μέρα. Ελέγχεται για το γκολ του Τοροσίδη όπως και για ορισμένες φάσεις του αγώνα, όπως αυτής του Λεάλ με τον Στολτίδη, όπου ζήτησε πέναλτι ο Εργοτέλης και του Τοροσίδη με τον Τζούνιορ, όπου ζήτησε πέναλτι ο Ολυμπιακός ενώ θα έπρεπε να είχε αποβάλλει τον Μέλμπεργκ για το επικίνδυνό του μαρκάρισμα πάνω στον Λεάλ.

Το ταμείο του Gazzetta: Οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο πρώτο και ο Εργοτέλης στο Β'. Το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο.

Συνθέσεις ομάδων

Εργοτέλης: Δασκαλάκης, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Γελαδάρης, Μπαλάφας, Μπέτο (68' Ορφανός), Τζούνιορ, Λεάλ (78' Βερπακόφσκις), Ρομάνο (78' Κοιλιάρας), Μπούντιμιρ.
Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Λεονάρντο, Στολτίδης, Λεντέσμα, Τοροσίδης, Λούα Λούα, Ντάτολο (71' Ντομί), Ντάρμπισαϊρ (64' Ντιόγκο, 84' λ.τ. Μήτρογλου).

Live game

5' Σέντρα του Ρουμπάκη η μπάλα στην αγκαλιά του Νικοπολίδη.
6' Φάουλ του Ντάτολο απομακρύνουν οι αμυντικοί του Εργοτέλη.
14' Σούτ του Ρομάνο στην αγκαλιά του γκολκίπερ του Ολυμπιακού.
18' Ο Χίμπλινγκερ προλαβαίνει τον Α. Παπαδόπουλο και του κόβει το σούτ ενώ εκείνος ήταν απέναντι στον Δασκαλάκη.
20' Σούτ του Λούα Λούα, μπλοκάρει ο Δασκαλάκης.
21' Γύρισμα του Λούα Λούα με τον Χίμπλινγκερ να διώχνει την μπάλα πριν αυτή πάει στο Ντάρμπισαϊρ που ήταν μόνος του.
25' Ο Στολτίδης έκανε το σούτ, όμως η μπάλα βρήκε στα πόδια του Ντάρμπισαϊρ και άλλαξε πορεία, βγαίνοντας άουτ.
29' ΓΚΟΟΛ. Το 0-1. Ο Λούα Λούα εκτελεί το πέναλτι που έχει κερδίσει ένα λεπτό πριν ο Τοροσίδης από τον Ρουμπάκη και ο Δασκαλάκης απέκρουσε, όμως στην επαναφορά της μπάλας ο Τοροσίδης σκόραρε με καρφωτή κεφαλιά.
40' Ωραίο σούτ του Λούα Λούα η μπάλα βγαίνει λίγο άουτ.
42' Γυριστό σούτ του Μπούντιμιρ η μπάλα βρίσκει στο σώμα του Μέλμπεργκ και βγαίνει κόρνερ.
45' Ο Λούα Λούα έχοντας πλάτη τον Τζούνιορ γύρισε προς το τέρμα έκανε το σούτ και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
46' Ο Ντάρμπισαϊρ από πολύ καλή θέση θα κάνει ένα σούτ που θα περάσει άουτ.
53' Σέντρα σούτ του Ρουμπάκη η μπάλα άουτ.
62' Γύρισμα του Σασιασβίλι, ο Μέλμπεργκ όμως διώχνει την μπάλα προτού αυτή περάσει την γραμμή.
67' Σούτ του Μπαλάφα, διώχνει δύσκολα ο Νικοπολίδης.
72' Καλό φάουλ του Λεάλ αποκρούει ο πορτιέρε του Ολυμπιακού.
85' ΓΚΟΟΛ. Το 1-1 με τον Μπούντιμιρ. Ο Μπαλάφας θα του δώσει την μπάλα με το κεφάλι και ο Κροάτης με πολύ καλό σούτ ισοφάρισε το ματς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: