Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Δασκαλάκης: «Έχουμε στο μυαλό μας το 5-0»!


Αισιόδοξος ότι ο Εργοτέλης μπορεί να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα από τον Ολυμπιακό, στην αυριανή αναμέτρηση του Παγκρητίου (19:00, NOVA & NovaΣΠΟΡ FM 94,6), εμφανίστηκε ο Σήφης Δασκαλάκης, μιλώντας στο www.sport-fm.gr. O τερματοφύλακας των Κρητικών, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στην ενδεκάδα της ομάδας του, τόνισε: «Έχουμε στο μυαλό μας τη νίκη 5-0 στο φιλικό του καλοκαιριού, αλλά και την εμφάνιση στο «Καραϊσκάκη», όπου έπρεπε να κερδίσουμε»!
Ο Σήφης Δασκαλάκης, ο οποίος από τον Δεκέμβρη έχει χάσει τη θέση του κάτω από τα γκολπόστ του Εργοτέλη από τον Ζολτ Πόζα, αλλά, αν επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ, αύριο θα ξεκινήσει βασικός, καθώς ο Ούγγρος βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά τα γκολ που δέχθηκε με τον Άρη, τόνισε για το ματς κόντρα στους «ερυθρόλευκους»: «Πρέπει να πάμε στο παιχνίδι όπως σε κάθε άλλο ματς. Παίζουμε κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα που θέλει τη νίκη, ώστε να παραμείνει στο ''κυνήγι'' του τίτλου, αλλά κι εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε και θα δώσουμε τα πάντα για να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα».
Ο Εργοτέλης δεν κάνει καλό δεύτερο γύρο, αλλά, τουλάχιστον, δεν κινδυνεύει άμεσα να εμπλακεί σε …περιπέτειες. Ο Δασκαλάκης σημείωσε για τους στόχους του Εργοτέλη, εφτά αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος: «Οι στόχοι δεν αλλάζουν. Είπαμε στην αρχή της σεζόν ότι θέλουμε να πάμε καλύτερα από πέρυσι και αυτός παραμένει ο στόχος μας».Όσο για το αν αυτός και οι συμπαίκτες του σκέφτονται το …φιλικό 5-0 το καλοκαίρι απέναντι στον Ολυμπιακό και αν θα το χρησιμοποιήσουν ως ''οδηγό'' αύριο, είπε χαρακτηριστικά: «Είναι καλό να βάζουμε το φιλικό αυτό στο μυαλό μας. Χωρίς φανφάρες, όμως και έπαρση. Θα μπορούσαμε να βάλουμε στο μυαλό μας και το ματς του πρώτου γύρου, όπου έπρεπε να κερδίσουμε. Πάντως, δεν σκεφτόμαστε από το 5-0 του καλοκαιριού το σκορ. Κρατάμε τη νίκη».
Όσο για το αν είναι έτοιμος αύριο -αν του ζητηθεί- να παίξει βασικός, μετά από την απουσία του, δήλωσε: «Προηγήθηκαν και γράφτηκαν πολλά το τελευταίο διάστημα. Είμαι απόλυτα έτοιμος αν μου ζητηθεί να αγωνιστώ».
«Ο λόγος που έχασα τη θέση μου από την ενδεκάδα της ομάδας δεν ήταν το επεισόδιο με τον προπονητή τερματοφυλάκων, Μιχάλη Ξημεράκη. Από τον Δεκέμβριο δεν αγωνίζομαι βασικός, αφού είχα αρρωστήσει. Το περιστατικό που έγινε με τον κ. Ξημεράκη είναι απ’ αυτά που μπορεί να γίνονται και κάθε μέρα σε μία ομάδα. Έχει λήξει το θέμα», συμπλήρωσε, εξηγώντας γιατί απουσίαζε όλο αυτό το διάστημα.
Εξάλλου, σχολίασε και τον αγώνα του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού στην Τούμπα, κόντρα στον ΠΑΟΚ και το αν οι «πράσινοι» θα καταφέρουν να αντέξουν ως το τέλος του πρωταθλήματος: «Δεν ξέρω αν μπορεί ο Παναθηναϊκός να διατηρηθεί σε καλό επίπεδο και εντός και εκτός Ελλάδας. Αυτό φάνηκε με την Καβάλα. Η ομάδα είχε το μυαλό της στη Ρόμα και έχασε 2-0. Όμως, είναι μεγάλη ομάδα, το απέδειξε και χθες κόντρα στη Ρόμα και μπορεί να τα καταφέρει, αν και περιμένω ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα ως το τέλος».
Τέλος, για την «ουρά», σχολίασε: «Οι επόμενες δύο αγωνιστικές θα κρίνουν πολλά. Ακόμα και οι, θεωρητικά, πιο αδύναμες ομάδες θα παλέψουν ως το τέλος για τη σωτηρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: