Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Γουέμπερ: Η πολ ποζίσιον ανήκει στην ομάδα

Απόλυτα ευτυχής για την πολ ποζίσιον που πήρε στα σημερινά δοκιμαστικά του Γκραν Πρι της Βαρκελώνης δήλωσε ο πιλότος της Reb Bull, Μαρκ Γουέμπερ. Όσον αφορά στον ομόσταυλό του, Σεμπάστιαν Φέτελ έπλεξε το εγκώμιό του. Μαρκ Γουέμπερ: «Οι μάχες μου με τον Σεμπάστιαν κρίνονται πάντα στις λεπτομέρειες. Είχε ένα σερί τελευταία αλλά σήμερα ήταν η σειρά μου. Το μονοθέσιο μας αποδίδει πολύ καλά αλλά δεν θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Ξέρουμε ότι οι McLaren και Ferrari είναι ισχυροί αντίπαλοι και θα παραμείνουν μέχρι το τέλος της σεζόν. Είναι ακόμα νωρίς στο πρωτάθληγμα αλλά πολλά μπορούν να συμβούν όταν έχουμε δύο συνεχόμενους αγώνες. Είμαι χαρούμενος γιατί βάλαμε τα θεμέλια για την εκμετάλλευση της σκληρής δουλειάς όλων στο εργοστάσιο τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Αυτή η πολ ποζίσιον ανήκει στην ομάδα».

Σεμπάστιαν Φέτελ: «Συγχαρητήρια στον Μαρκ, που ήταν άπιαστος σήμερα. Ήταν μεγάλη η μάχη. Έκανα καλούς γύρους στις κατατακτήριες δοκιμές, ειδικά στο τέλος αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Η διαφορά ενός δεκάτου του δευτερολέπτου δεν είναι μεγάλη αλλά ήταν αρκετή για να μείνω στη δεύτερη θέση. Ήταν πάντως καλά δοκιμαστικά για εμάς και είναι άκρως θετικό ότι θα βρισκόμαστε στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. Προς το παρόν τα πράγματα δείχνουν εύκολα αλλά ξέρουμε πόσο γρήγορα μπορούν να αλλάξουν άρα πρέπει να διατηρήσουμε την αυτοσυγκέντρωση μας. Μπορεί να βρέξει. Η ομάδα έκανε σκληρή προσπάθεια για να έχουμε εδώ τις αναβαθμίσεις του μονοθεσίου. Όλοι στο εργοστάσιο δούλευαν τέρμα γκάζι τις τελευταίες εβδομάδες άρα συγχαρητήρια και σε εκείνους».

Κριστιάν Χόρνερ (αγωνιστικός διευθυντής): «Είναι ένα φανταστικό αποτέλεσμα για την ομάδα. Ο Μαρκ έκανε έναν εξαιρετικό γύρο ενώ οι οδηγοί μας ήταν πολύ κοντά σε επιδόσεις όλο το τριήμερο. Μόνο μερικά εκατοστά του δευτερολέπτου τους χώριζαν. Η Red Bull επέδειξε την κυριαρχία της, πράγμα που επιβεβαιώνει τη σκληρή δουλειά όλων στην ομάδα. Ήταν απίστευτη η προσπάθεια που κατέβαλλαν όλοι για να έχουμε εδώ τα νέα εξαρτήματα, με τα μέλη της ομάδας μας να στερούνται χρόνο με τις οικογένειες τους. Σε αυτούς ανήκει η σημερινή μας εμφάνιση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: