Σάββατο 8 Μαΐου 2010

FIFA: "Υποχρεωτική η αποδέσμευση στις 17 Μαΐου"


Το λογότυπο της Παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Το πρόβλημα που έχει προκύψει σε κάποιες εθνικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες, σχετικά με την καταληκτική ημερομηνία της αγωνιστικής περιόδου, γίνεται εντονότερο μετά τη σημερινή επίσημη ανακοίνωση της FIFA. Η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία, επαναλαμβάνει ότι η 17η Μαΐου είναι η ημέρα στην οποία οι παίκτες αποδεσμεύονται από τους συλλόγους τους και εντάσσονται στις εθνικές τους ομάδες, για την προετοιμασία ενόψει του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Μάλιστα, η φράση "υποχρεωτική αποδέσμευση" που χρησιμοποιεί η FIFA στην ανακοίνωση που εξέδωσε, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αμφιβολιών σχετικά με το πλαίσιο το οποίο ισχύει.

Η ΕΠΟ καλείται να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα, μαζί βέβαια με τη Σούπερ Λίγκα, διοργανώτρια των πλέι οφ του πρωταθλήματος, καθώς θα πρέπει οι υπόλοιπες τέσσερις αγωνιστικές να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 16 Μαΐου. Συνεπώς, όλες οι εμπλεκόμενες ομάδες δεν έχουν απολύτως κανένα "πάτημα" στη FIFA, για να ζητήσουν παράταση της προθεσμίας. Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι Ισπανοί, καθώς έχουν προγραμματίσει τον τελικό κυπέλλου Ατλέτικο Μαδρίτης-Σεβίλη στις 19 Μαΐου.

Σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση που έδωσε σήμερα η FIFA στη δημοσιότητα:

1) Εως τα μεσάνυχτα (ώρα κεντρικής Ευρώπης) της 11ης Μαΐου, οι 32 φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα πρέπει να έχουν αποστείλει την προεπιλογή των διεθνών, η οποία θα περιλαμβάνει μάξιμουμ 30 ποδοσφαιριστές. Οι λίστες θα δημοσιευθούν στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA το μεσημέρι της 13ης Μαΐου.

2) Η αποδέσμευση των διεθνών έως τις 17 Μαΐου, είναι υποχρεωτική.

3) Η καταληκτική ημερομηνία ανακοίνωσης των 23 ποδοσφαιριστών που θα συγκροτούν την αποστολή για το Μουντιάλ 2010, είναι η 1η Ιουνίου (μεσάνυχτα).

4) Ολοι οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να προέρχονται από τις λίστες προεπιλογής, όπως αυτές κατατέθηκαν στις 11 Μαΐου.

5) Σε περίπτωση σοβαρού τραυματισμού, αντικατάσταση ποδοσφαιριστή θα μπορεί να γίνει έως και 24 ώρες πριν τον πρώτο επίσημο αγώνα της ομάδας στην οποία ανήκει, στη Νότια Αφρική.

6) Οι αντικαταστάτες δεν είναι απαραίτητο να βρίσκονται στις λίστες προεπιλογής.

7) Η FIFA θα ανακοινώσει τα ρόστερ των 32 φιναλίστ του Μουντιάλ, το μεσημέρι της 4ης Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: