Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Το πήρε ο Ζλάταν

Ο ΙΜΠΡΑΪΜΟΒΙΤΣ ΒΓΗΚΕ ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΤΕΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΝΤΕΡ ΚΑΙ Η ΜΙΛΑΝ ΠΗΡΕ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (1-0).
Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του «ντέρμπι της Μαντονίνα» που βρήκε νικήτρια την Μίλαν με 1-0. Οι «ροσονέρι» πήραν αυτό που ήθελαν από το ματς με την Ίντερ και επέστρεψαν στην κορυφή της Serie A, μετά την μεσημεριάτικη νίκη της Λάτσιο επί της Νάπολι που την είχε επανατοποθετήσει στην κορυφή του πίνακα.

Τι έκανε ο Ιμπραΐμοβιτς; Ότι χρειαζόταν για να πάρει ρεβάνς από την Ίντερ για τον περσινό αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ και να δώσει ένα μάθημα στον «μάτριξ» καθώς είναι γνωστό πως οι σχέσεις τους είναι πολύ κακές από τον καιρό που αγωνιζόντουσαν μαζί στους «νερατζούρι».

Ο Σουηδός κέρδισε το πέναλτι από το οποίο κρίθηκε το ματς στο 4’, καθώς ο Ματεράτσι «έφαγε» την προσποίηση του και τον ανέτρεψε στην γωνία της περιοχής. Στην συνέχεια νίκησε τον Καστελάτσι και έγραψε το 1-0 που δεν έμελλε να αλλάξει μέχρι τέλους.

Στο πρώτο 20λεπτο και με τον «Ίμπρα» να τρομοκρατεί την οπισθοφυλακή των πρωταθλητών, η Μίλαν κυριάρχησε και ήταν πιο επικίνδυνη από την αντίπαλο της που άργησε να μπει στο ματς και όταν το έκανε δεν είχε τον παραμικρό τρόπο να πατήσει την περιοχή του Αμπιάτι. Ο μόνος που απείλησε ήταν ο Σνάιντερ με μια πολύ καλή εκτέλεση φάουλ στο 40’, σε μια φάση στην οποία οι τυπικά γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα ζητώντας την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Γκατούζο.

Ο Ολλανδός δοκίμασε την τύχη του και με νέο φάουλ στο 56’ και η Ίντερ πήρε το αριθμητικό πλεονέκτημα στο 60’, όταν από μια «κοκορομαχία» των Αμπάτε και Πάντεφ, ο Παόλο Ταλιαβέντο επέλεξε να «κιτρινίσει» τον Σκοπιανό και να στείλει στα αποδυτήρια τον Ιταλό. Στο 65’, ο «Ίμπρα» έβγαλε νοκ άουτ τον Ματεράτσι (αποχώρησε πάνω σε φορείο) πηγαίνοντας πολύ δυνατά σε μια μονομαχία τους, κάνοντας σαφές το ποιος ήταν ο αποψινός νικητής στο προσωπικό τους «μπρα ντε φερ».

Η Μίλαν απείλησε σοβαρά με τον Σέεντορφ στο 68’, η Ίντερ απάντησε και πάλι με τον Σνάιντερ στο 76’ και το ματς έληξε πολύ φυσιολογικά και αρκετά ήσυχα με νικήτρια την ομάδα του Αλέγκρι που επέστρεψε στην κορυφή.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής της Serie A:

Σάββατο 13/11

Φιορεντίνα-Τσεζένα 1-0
59’ Τζιλαρντίνο

Γιουβέντους-Ρόμα 1-1
36’ Ιακουίντα/ 45+4’ πεν. Τότι

Κυριακή 14/11

Λάτσιο-Νάπολι 2-0
15’ Ζάρατε, 61’ Φλοκάρι

Μπάρι-Πάρμα 0-1
33’ Καντρέβα
* Στο 85’ αποβλήθηκε ο Ντονάτι της Μπάρι

Μπολόνια-Μπρέσια 1-0
58’ Ντι Βάιο
* Στο 83’ αποβλήθηκε ο Μουντιγκάγι της Μπολόνια

Κάλιαρι-Τζένοα 0-1
83’ Ρανότσια

Παλέρμο-Κατάνια 3-1
34’, 47’, 85’ Παστόρε/ 46’ Τερλίτσι

Σαμπντόρια-Κιέβο 0-0

Ουντινέζε-Λέτσε 4-0
11’, 24’, 40’ Ντι Νατάλε, 56’ Φλόρες

Ίντερ-Μίλαν 0-1
5’ πεν. Ιμπραΐμοβιτς
* Στο 60’ αποβλήθηκε ο Αμπάτε της Μίλαν

Δεν υπάρχουν σχόλια: