Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Στην κορυφή η Αϊντχόφεν!

Με τον καλύτερο τρόπο εκμεταλλεύτηκε την γκέλα της Τβέντε η Αϊντχόφεν.

Η ομάδα του Ρούτεν επικράτησε εύκολα στο «Φίλιπς Στάντιον» της Εξέλσιορ (4-2) και σε συνδυασμό με την ήττα της Τβέντε (2-1) στην έδρα της Μπρέντα, έπιασε κορυφή με 33 βαθμούς.

Οι περσινοί πρωταθλητές έμειναν στους 31 βαθμούς και αν Άγιαξ και Γκρόνιγκεν νικήσουν στα αυριανά τους παιχνίδια, θα την πλησιάσουν στον έναν βαθμό.

Η Τβέντε είχε ευχάριστες αναμνήσεις από το «Ρατ Φέρλεχ», καθώς στο γήπεδο αυτό πανηγύρισε πέρσι την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το γρήγορο γκολ του Ρουίς όμως στο 22' αντί να κάνει καλό στην Τβέντε, την... υπνώτισε.

Οι γηπεδούχοι, που παραδοσιακά έχουν δυνατή έδρα, εκμεταλλεύτηκαν την κούραση των φιλοξενούμενων- είχε φανεί και στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι κυπέλλου με την Τσβόλε που κρίθηκε στα πέναλτι- και με γκολ των Μπουσαμπούν στο 82’ και Αμόα στο 90’ πήραν ένα πολύτιμο «τρίποντο».

Εύκολο έργο είχε στην έδρα της η Αϊντχόφεν που- μια εβδομάδα πριν το ντέρμπι με τον Άγιαξ- με σκόρερ τους Λενς, Τοϊβόνεν, Μπούμα και Μαρτσέλο, επικράτησε 4-2 της Εξέσλιορ και έπιασε κορυφή.

Αναβλήθηκε το παιχνίδι ανάμεσα στην Ρόντα και την Ουτρέχτη λόγω ισχυρής βροχόπτωσης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής

Παρασκευή 12/11

Βίλεμ – Ντε Γκράαφτσαπ (διακοπή)

Σάββατο 13/11

Αϊντχόφεν – Εξέλσιορ 4-2
(19’ Λενς, 34’ Μπούμα, 50’ Τοϊβόνεν, 78’ Μαρτσέλο-6’ Μπόβενμπεργκ, 70’ Φερνάντεζ)

Ρόντα – Ουτρέχτη (αναβλήθηκε)

Μπρέντα – Τβέντε 2-1
(82’ Μπουσαμπούν, 90’ Αμοά-22’ Ρουίς)

Κυριακή 14/11

Άλκμααρ – Άγιαξ (15:30)

Το ντέρμπι της Βόρειας Ολλανδίας. Για τους Ντε Ζέου και Ελ Χαμνταουί του «Αίαντα», οι οποίοι φόρεσαν στο πρόσφατο παρελθόν τη φανέλα της Άλκμααρ, είναι ένα ματς με ιδιαιτερότητες. Για τους φιλοξενούμενους είναι αμφίβολη η συμμετοχή του δεξιού μπακ Φαν Ντερ Βιλ. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο θέλουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από την ήττα 1-0 στην έδρα τους από την Ντε Χάαγκ.

Ναϊμέγκεν – Ντεν Χάαγκ (15:30)

Με την ψυχολογία στα ύψη θα αγωνιστούν στην έδρα της Ναϊμέγκεν οι παίκτες της Ντεν Χάαγκ, καθώς προέρχονται από μία ιστορική εκτός έδρας νίκη, κόντρα στον Άγιαξ, την προηγούμενη αγωνιστική. Από την άλλη, και οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και σε αυτό το παιχνίδι όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά.

Φένλο – Φίτεσε (15:30)

Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζει η Φένλο, η οποία όμως την προηγούμενη αγωνιστική πραγματοποίησε το πρώτο της διπλό στην «κούρσα», κόντρα στη Βίλεμ. Ελαχίστως καλύτερη εικόνα δείχνουν οι φιλοξενούμενοι φέτος, αλλά η Φένλο στην έδρα της είναι υπολογίσιμη.

Φέγενορντ – Χέρενφεν (17:30)

Το φάντασμα του «10-0» περιπλανάται ακόμα. Δεν είναι εύκολο να ξεπεραστεί κι αυτό φάνηκε και στην προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στη Ρόντα, όπου η Φέγενορντ είχε δύο δοκάρια, χαμένα τετ-α-τετ και κεφαλιές σε κενή εστία, αλλά παρ’ όλα αυτά οι παίκτες της αδυνατούσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι έχουν καλή πορεία στο πρωτάθλημα, όμως στο Κύπελλο γνώρισαν τον αποκλεισμό στην έδρα τους από την Μπρέντα.

Χέρακλες – Γκρόνινγκεν (17:30)

Στον συνθετικό χλοοτάπητα της έδρας τους θα υποδεχθεί η Χέρακλες την Γκρόνινγκεν. Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποιούν εξαιρετική πορεία φέτος στο πρωτάθλημα, βρίσκονται στην τέταρτη θέση του πίνακα και πολύ δύσκολα δεν θα πάρουν κάτι θετικό από την έδρα της Χέρακλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: