Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Τέλειωσε ο Νιόπλιας

Ο Νίκος Νιόπλιας σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα καθίσει ξανά στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Αναζητείται ήδη στην αγορά ο αντικαταστάτης του, καθώς και οι Αντωνίου, Φρέιτας πρότειναν «ηλεκτροσόκ».
Η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα ο Νίκος Πατέρας με τον Ανδρέα Βγενόπουλο και τον Γιάννη Βαρδινογιάννη ήταν το πρώτο κακό μαντάτο για τον Νιόπλια.

Είχε προηγηθεί η απώλεια της εμπιστοσύνης από την πλευρά των παικτών και το κυριότερο, το «άγριο» κράξιμο από την πλευρά των φιλάθλων. Ο Νιόπλιας για τον κόσμο ήταν καμένο χαρτί εδώ και εβδομάδες, αλλά η ισοπαλία στο ΟΑΚΑ με τη Λάρισα ξεχείλισε το ποτήρι.

Δευτέρα η ανακοίνωση

Ο Νιόπλιας θα πληροφορηθεί –πιθανότατα το πρωί της Δευτέρας– ότι η παρουσία του στον «πράσινο» πάγκο έλαβε τέλος ύστερα από 11 μήνες. Κανείς δεν πιστεύει πια ότι μπορεί υπό την επίβλεψή του να αλλάξει κάτι στο ποδοσφαιρικό τμήμα και καθώς όλοι πιστεύουν ότι το πρωτάθλημα είναι ακόμα ορθάνοιχτο, προσπαθούν να βρουν σανίδα σωτηρίας.

Ο Κοζανίτης τεχνικός έχασε και τα τελευταία ερείσματα που είχε στα κλιμάκια της ΠΑΕ. Τόσο τον Νικόλα Πατέρα, ο οποίος από την ημέρα της παραίτησης Νιόπλια στο Παγκρήτιο, είχε θορυβηθεί, όσο και από τους Αντωνίου, Φρέιτας.

Αρνητική εισήγηση Αντωνίου, Φρέιτας

Και οι δύο έχουν την ίδια άποψη: Ο Νιόπλιας δεν πρέπει να συνεχίσει. Ως εκ τούτου, τα πράγματα είναι προδιαγεγραμμένα. Η αποζημίωση του Νιόπλια, εξάλλου, δεν αποτελεί πρόβλημα (400.000 ευρώ ήταν το συνολικό ποσό του ετήσιου συμβολαίου του) και ο Παναθηναϊκός δεν είναι διατεθειμένος να διαπραγματευτεί με έναν άνθρωπο που αν μη τι άλλο έδειξε ότι την ομάδα την αγαπάει και την πονάει. Κανείς δεν τον έχει στην «μπούκα» για έλλειψη φιλότιμου ή αδιαφορία. Τουναντίον. Το ζήτημα είναι καθαρά ποδοσφαιρικό και επαγγελματικό.

Η δε φημολογούμενη συνάντηση με τους μεγαλομετόχους δεν υπήρξε ποτέ και δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνει από τη στιγμή που η τριανδρία των μεγαλομετόχων του Τριφυλλιού συζήτησαν το βράδυ του Σαββάτου το θέμα και αποφάσισαν την εξέλιξη. Η δήλωση του Πατέρα «δεν λαμβάνω εν θερμώ αποφάσεις» και η απουσία στήριξης του προπονητή επιβεβαίωσε το αποτέλεσμα της συζήτησης.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως της στήριξης που απολάμβανε ο Νιόπλιας, το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί μέχρι αυτή την ώρα ο πιθανότερος αντικαταστάτης του. Κανείς δεν πίστευε στην Παιανία ότι θα μπορούσε να γίνει γκέλα κόντρα στη Λάρισα. Όλοι ευελπιστούσαν στη βελτίωση της ομάδας, στην ανύψωση ηθικού των ποδοσφαιριστών και στη μεταστροφή του κλίματος στις εξέδρες. Με τέτοιο κλίμα, δεν μπορεί πια να παρουσιαστεί ο Νιόπλιας ως προπονητής της ομάδας απέναντι στον Ηρακλή. Κατά σύμπτωση, με την ομάδα που πέρυσι έγινε το ντεμπούτο του Νιόπλια, φέτος θα αποτελέσει το ρέκβιεμ…

Αναζητείται προπονητής εγνωσμένης αξίας

Επί του παρόντος, η πρώτη σκέψη είναι να αντικαταστήσει τον Νιόπλια προπονητής εγνωσμένης αξίας και όχι «προπονητής-στοίχημα» όπως ήταν ο Κοζανίτης τεχνικός πέρυσι τέτοια εποχή. Τα βλέμματα στρέφονται φυσικά στο εξωτερικό, όμως τίποτα δεν πρέπει να αποκλειστεί. Διότι εκτός των άλλων, πολλά θα εξαρτηθούν και από το μπάτζετ που θα εγκριθεί για την πρόσληψη του νέου τεχνικού καταμεσής της σεζόν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: