Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Η ψηφοφορία, το παρασκήνιο και οι ενστάσεις!!

Μέσω… κάλπης βγήκε στην ΕΠΟ η απόφαση σύμφωνα με την οποία απέρριψε την πρόταση της Superleague να αντικατασταθεί ομάδα που υποβιβάστηκε για αγωνιστικούς λόγους (Αστέρας Τρίπολης, Λάρισα, Πανσερραϊκός), όποια ΠΑΕ της πέσει κατηγορία, επειδή δεν πληροί τα κριτήρια αδειοδότησης.

 Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 15-4 και υπέρ της πρότασης της διοργανώτριας, σύμφωνα με πληροφορίες, ψήφισαν οι Βαγγέλης Μαρινάκης, Αχιλλέας Μπέος, όπως και οι παράγοντες της ομοσπονδίας Νίκος Προύντζος και Νίκος Ανασόπουλος.

Βάση του καταστατικού της ΕΠΟ σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει προσωπική υπόθεση η ψηφοφορία πρέπει να είναι φανερή. Ομως η άλλη πλευρά λέει ότι δεν θα άλλαζε τίποτα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Superleague εξετάζει τρόπους αντίδρασης. Όμως θα έχει τύχη αν προσφύγει στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο, που είναι μια επιτροπή της ΕΠΟ; Πάντως, η Football League παρέστη με ενισχυμένη σύνθεση. Ηδη από πριν είχε στείλει μήνυμα στην ΕΠΟ ότι θα κινηθεί δικαστικά, και τα μέλη της θα κινδυνεύσουν με έκπτωση από το αξίωμά τους, αν η ομοσπονδία έπαιρνε κάποια άλλη απόφαση από αυτή που πήρε. Αρα η υπόθεση ήταν μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τα μέλη της ΕΠΟ.

Οι Μαρινάκης, Μπέος προσπάθησαν να πείσουν τα άλλα μέλη της ΕΠΟ, ώστε να περάσει η εισήγηση της Λίγκας. «Αλλα έλεγες πέρσι, που ήθελες να ανέβει ομάδα από τη Β’ Εθνική», είπε (μεταξύ σοβαρού και αστείου) ο πρόεδρος του Λεβαδεικού Γιάννης Κομπότης, ο οποίος παρέστη ως έχων έννομο συμφέρον, στον Αχιλλέα Μπέο. «Πέρσι ήταν άλλο», απάντησε ο δεύτερος.

Ο τέως αναπληρωτής πρόεδρος Βασίλης Χατζηαποστόλου ήθελε να υπάρχουν 2-3 λύσεις για να μέλη των επιτροπών αδειοδότησης «για να επιλέξουμε τους καλύτερους», κάτι που βρήκε σύμφωνο και το Μαρινάκη. «Αρα πρόεδρε δεν τα ακούς τζάμπα», φέρεται να είπε στον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο.

Ο Χατζηαποστόλου είχε πολλές ενστάσεις για τον πρόεδρο της δευτεροβάθμιας επιτροπής Δημήτρη Γυφτάκη, επειδή «όταν ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ είχε βγάλει πολλές αποφάσεις εναντίον μας». «Ο κ. Γυφτάκτης είναι 93 χρονών», φέρεται να είπε ο Αχιλλέας Μπέος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: