Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Βγαίνουν «μαχαίρια» για αδειοδότηση, δελτία!!

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν. Η κινητικότητα χτυπάει… κόκκινο ενόψει του ελέγχου που ανέλαβε να κάνει η ΕΠΟ, αναφορικά με το ποιες ομάδες είχαν δικαίωμα να υποβάλλουν φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες και συνάμα να κάνουν μεταγραφές την περίοδο του Ιανουαρίου.

Το ίδιο ισχύει και για την αδειοδότηση των ομάδων, καθώς ο έλεγχος ξεκινά τη Μεγάλη Δευτέρα και σε πρώτο βαθμό αναμένεται να ολοκληρωθεί τη Μεγάλη Τετάρτη ή τη Μεγάλη Πέμπτη.

Τα δυο αυτά θέματα είναι εξαιρετικά «καυτά», με συνέπεια αρκετές να είναι οι ομάδες που κάθονται σε αναμμένα «κάρβουνα». Κάποιοι περιμένουν να βγουν και… μαχαίρια, καθώς αναλόγως των αποφάσεων θα προκύψουν και αντιδράσεις.

Για το θέμα με τα δελτία πληροφορίες αναφέρουν ότι δυο ΠΑΕ της Superleague έχουν πρόβλημα, δηλαδή έχουν υποβάλλει άκυρες φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότες, άρα δεν είχαν δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν παίκτες που απέκτησαν τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι Αστέρας Τρίπολης, Λάρισα και Πανσερραϊκός πιέζουν για να βγουν όλα στη φόρα, καθώς είναι μονόδρομος η παραμονή τους, με δεδομένο ότι αν κάποιες ομάδες υπέπεσαν σε αυτό το… πέναλτι, κινδυνεύουν είτε με αφαίρεση βαθμών, είτε με υποβιβασμό. Ο Πανιώνιος διέψευσε ότι έχει τέτοιο πρόβλημα, βγάζοντας ανακοίνωση με συγκεκριμένα στοιχεία, όπως διέψευσε ότι εκκρεμεί οφειλή του στον πρώην ποδοσφαιριστή Ρίσγκααρντ.

Κανονικά θέση πρέπει να πάρει και ο Ηρακλής. Πρόβλημα με τα δελτία σύμφωνα με τη φημολογία μπορεί να προκύψει και σε άλλες ομάδες της Football League, πλην των Ιωνικού, Εθνικού, αλλά και αρκετές (εως παραπάνω από τις μισές) ομάδες της Football League 2.

Κανονικά η επιτροπή που συστάθηκε για να διερευνήσει το θέμα με τα δελτία, και την οποία αποτελούν ο αναπληρωτής πρόεδρος Γιάννης Οικονομίδης, ο δεύτερος αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Αρης Σταθόπουλος και το μέλος του ΔΣ, Γιώργος Σαρρής, θα πρέπει να κινηθεί με ταχύτατες διαδικασίες. Η ομοσπονδία δεν πρέπει να αφήσει να πλανάται μια υπόθεση που βάζει το ποδόσφαιρο στη… σφαίρα του θεάτρου του παραλόγου.

Οσο για την αδειοδότηση, φημολογείται ότι οι Αρης, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ηρακλής εξακολουθούν να έχουν πρόβλημα. Πηγές αναφέρουν ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα πάρουν άδεια και αυτό φαίνεται από το… τρέξιμο, στο οποίο έχουν επιδοθεί τα επιτελεία τους.

Σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ της ΕΠΟ αν υπάρξει ομάδα που θα υποβιβαστεί, επειδή θα… κοπεί από την αρμόδια επιτροπή της ομοσπονδίας που συστάθηκε για να κρίνει αν πληρούν τα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ. Όπως αναφέραμε ξεκινά τη Μεγάλη Δευτέρα και σε πρώτο βαθμό αναμένεται να ολοκληρωθεί τη Μεγάλη Τετάρτη ή τη Μεγάλη Πέμπτη. Στόχος είναι οι υποθέσεις να κριθούν σε δεύτερο βαθμό μέχρι τις 28 Απριλίου. Όλα δείχνουν ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα.

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ

Πρωτοβάθμιο Οργανο Αδειοδότησης
Πρόεδρος: Δαβίλλας Ιωάννης (δικαστικός)
Αναπληρωτής πρόεδρος: Μαρκής Βασίλειος (δικαστικός)
Τακτικά μέλη: Σαρρής Νικόλαος (δικηγόρος), Θεοφίλου Ιωάννης (επί οικονομικών θεμάτων)
Αναπληρωματικά μέλη: Αποστόλου Σωτήριος (δικηγόρος), Παπανικολάου Παυσανίας (επί οικονομικών θεμάτων)
 
Δευτεροβάθμιο Οργανο Αδειοδότησης
Πρόεδρος: Γυφτάκης Δημήτριος (δικαστικός)
Αναπληρωτής πρόεδρος: Μάλλιος Ελευθέριος (δικαστικός)
Τακτικά μέλη: Πάλλης Κωνσταντίνος (δικηγόρος), Σμαΐλης Δημήτριος ((επί οικονομικών θεμάτων)
Αναπληρωματικά μέλη: Βουρδουμπάς Τιμολέων (δικηγόρος), Φρίμας Παντελής (επί οικονομικών θεμάτων).
 Πηγή: theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: