Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Η Ευρώπη στη σέντρα!!

Σιγά-σιγά οδεύουμε στο τέλος των πρωταθλημάτων της Ευρώπης και όπως είναι φυσικό, η «μάχη» σε κορυφή και ουρά γιγαντώνεται. Αυτή την εβδομάδα, το ματς που ξεχωρίζει δεν είναι άλλο από το μεγάλο ισπανικό ντέρμπι μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, τη στιγμή που το Άρσεναλ-Λίβερπουλ βρίσκεται στη σκιά του…

Για την Premier League, στο Λονδίνο και το «Emirates» διεξάγεται το πιο ενδιαφέρον ματς της 33ης αγωνιστικής ημέρας. Η Άρσεναλ, υποδέχεται τη Λίβερπουλ και θέλει μόνο νίκη, ενώ οι «reds», προέρχονται από τη μεγάλη νίκη επί της Σίτι και θέλουν ένα ακόμα μεγάλο «διπλό». Μόνο το «τρίποντο» σκέφτεται η Τσέλσι που παίζει στην έδρα της Γουέστ Μπρομ. Στο Μάντσεστερ ξεχωρίζει το τοπικό ντέρμπι μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τους "κόκκινους διαβόλους" μετά την πρόκριση στους 4 του Champions League να θέλουν το «τρίποντο» για να διατηρήσουν την διαφορά από την δεύτερη Άρσεναλ.

Στην Primera Division, το πρώτο «clasico» του δεκαπενθήμερου αναμένεται το Σάββατο στις 23.00 με τη Ρεάλ να υποδέχεται την Μπαρτσελόνα σε ένα ντέρμπι που θα κρίνει οριστικά τον φετινό τίτλο. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για δεύτερη φορά τη φετινή χρονιά, με τους «μερένχες» να θέλουν κυρίως να «ξεπλύνουν» την βαριά ήττα του πρώτου γύρου με 5-0.

Για τη Serie A, απομένουν έξι αγωνιστικές μέχρι τη λήξη και όσο πλησιάζουμε στο τέλος και οι διαφορές είναι κοντινές, τότε όλα είναι πιθανά. Πρωταθλητής δεν έχει βγει ακόμα, ενώ για τον υποβιβασμό, μόνο μία ομάδα είναι σίγουρη… Στα σημαντικότερα ματς, η Μίλαν υποδέχεται τη Σαμπντόρια, η Νάπολι την Ουντινέζε και η Ίντερ δοκιμάζεται στην έδρα της Πάρμα.

Στην Bundesliga, Το μεγάλο ντέρμπι της Μπάγερν Μονάχου με την Μπάγερ Λεβερκούζεν κλέβει την παράσταση σε αυτή την 30η αγωνιστική, ένα παιχνίδι που ίσως κρίνει πολλά όσον αφορά την «μάχη» του τίτλου αλλά και το τρίτο εισιτήριο για το Champions League.

Για τη Ligue 1, η «μάχη» του πρωταθλήματος καλά κρατεί, οκτώ αγωνιστικές πριν το φινάλε, με τις τρεις κορυφαίες ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο να έχουν δύσκολες «αποστολές». η πρωτοπόρος Λιλ που βρίσκεται στο +3 από την Μαρσέιγ και στο +5 από την Λιόν, φιλοξενεί την πάντα επικίνδυνη Μπορντό και η νίκη είναι μονόδρομος…

Στην Eredivisie, το όνειρο του Europa League σταμάτησε και τυπικά για τις Αϊντχόφεν-Τβέντε την Πέμπτη το βράδυ με τις δύο ομάδες να λένε …αντίο στην Ευρώπη και να στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους στις εγχώριες διοργανώσεις, όπου θα συνεχίσουν τη μάχη για τον τίτλο του πρωταθλητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: