Από την Ισπανία στην Τουρκία. Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, ανακοίνωσε πως το επόμενο Final Four θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη.
Η έδρα της τελικής φάσης του 2012 δεν θα είναι άλλη από το «Sinan Erdem Spor», όπου τον περασμένο Σεπτέμβριο διεξήθχη ο τελικός του Mundobasket. Πιο πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής το πρώτο... Παρασκευοσαββατοκύριακο του Μαΐου, δηλαδή 4-6/5.
Η Turkish Airlines φαίνεται πως έπαιξε τον ρόλο της στην απόφαση, αφού οι τουρκικές αερογραμμές είναι ο επίσημος χορηγός της Ευρωλίγκας και το brand name τους προηγείται του ονόματός της.
Μιλώντας για την ανάθεση του F4 στην τούρκικη πόλη, ο Τζόρντι Μπερτομέου δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε ότι το Final Four του 2012 θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη, στο Sinan Erdem Spor. Οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν όταν οριστικοποιηθεί το καλεντάρι της επόμενης σεζόν. Ήταν ξεκάθαρο τον τελευταίο μήνα ότι δουλεύμε πάνω σ' αυτό. Για δύο κυρώις λόγους η Κωνσταντινούπολη πήρε τη διοργάνωση. Ο πρώτος είναι ότι το τουρκικό μπάσκετ έχει κάνει τρομακτική πρόοδο. Όχι μόνο σε συλλογικό επίπεδο, αλλά και σε εθνικό επίπεδο, κάτι που είδαμε στο τελευταίο Mundobasket. Οι Τούρκοι έδειξαν τι μπορούν να κάνουν στο τελευταίο Mundobasket και εγγυώνται για ένα εξαιρετικό Final Four. Δεν ξεχνώ ότι φέτος είχαμε μία απίστευη συνεργασία με την Turkish Airlines. Η τούρκικη ομοχσπονδία, που είναι από τις πιο δραστήριες στην Ευρώπη, θα κάνει ένα εξαιρετικό Final Four».
Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας εξήγησε ακόμη πως «το Final Four πάντα γίνεται το πρώτο ή το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαΐου. Θα δούμε το καλεντάρι σε συνεργασία και τα εθνικά πρωταθλήματα και θα το ανακοινώσουμε. Το Λονδίνο θα είναι μία επιλογή για το μέλλον. Είμαστε χαρούμενοι που θέλει να διοργανώσει το Final Four, αλλά τώρα είναι η ώρα της Κωνσταντινούπολης.
Από την πλευρά του, ο Τουργκάι Ντεμιρέλ, πρόεδρος της τούρκικης ομοσπονδίας, είπε: «Είμαστε υπερήφανοι για το Final Four. Η Κωνσταντινούπόλη είναι πολύ καλή οικοδεσπότρια .Το Sinan Erdem Spor είναι ένα πολύ ωραίο γήπεδο για να φιλοξενήσει ένα τόσο μεγάλο γεγονός. Ανυπομονούμε να σας φιλοξενήσουμε όλους. Έχουμε δύο πολύ δυνατές ομάδες, την Εφές Πίλσεν και την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και αν μία τουλάχιστον είναι στην τελική φάση θα είμαστε ακόμη περισσότερο χαρούμενοι. Ελπίζω ο καλύτερος να νικήσει απόψε και να σας φιλοξενήσουμε του χρόνου στην Τουρκία.
Ο Χαμντί Τοπτσού, πρόεδρος της Turkish Airlines, είπε σχετικά: «Σας χαιρετώ όλους με σεβασμό. Ένα χρόνο πριν πρότεινα στον Τζόρντι να φιλοξενήσουμε το Final Four, αλλά μου είχε πει ότι ήταν αδύνατο. Αλλά από τότε πέρασε αρκετός καιρός και τώρα που το ανακοίνωσε είμαι πολύ χαρούμενος. Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω αυτούς που δούλεψαν σκληρά γι' αυτό. Τον πρόεδρο της ομοσπονδίας και τον υπουργό αθλητισμού στην Τουρκία. Η Κωνσταντινούπόλη έχει φλοξενήσει πολλές μεγάλες διοργανώσεις το τελευταιο διάστημα. Θα συνεργαστούμε όλοι οι εμπλεκόμενοι έτσι ώστε να οργανώσουμε ένα πολύ καλό Final Four. Οι Turkish Airlines έχουν αναπτυχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Μία από τις πιο μεγάλες χορηγίες που κάναμε ήταν αυτή με την Ευρωλίγκα. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τη διοργάνωση τα επόμενα πέντε χρόνια. Αυτή η συνεργασία θα βοηθήσει εμάς, αλλά και την Ευρωλίγκα. Ευχαριστώ ξανά τον κ. Μπερτομέου, την ομοσπονδία, αλλά και όλους όσοι βοήθησαν να πάρουμε το Final Four».