Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Ξάνθη Καβάλα 2-1

Παρ΄ όλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Ξάνθη νίκησε στα Πηγάδια 2-1 την Καβάλα, σε αγώνα για την 8η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 35΄ με τον Ιωάννου και οι γηπεδούχοι «γύρισαν» το ματς με τέρματα των Στρμπα (61΄), Βάλλα (85΄) κι ενώ έπαιζαν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Παπαδημητρίου στο 71′ και απώλεσαν πέναλτι με τον Λουτσιάνο στο 73΄.

Η Ξάνθη είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του α’ ημιχρόνου, ωστόσο δεν μπόρεσε να την μετουσιώσει σε γκολ. Κύριος εκφραστής των επιθετικών της προσπαθειών ο Λουτσιάνο, ο οποίος απείλησε στο 11′ με φάουλ και στο 18′ με δυνατό σουτ, αλλά στην πρώτη περίπτωση απομάκρυνε ο Ντομπρασίνοβιτς με κεφαλιά και στη δεύτερη απέκρουσε ο Κάλατς. Η Καβάλα αμυνόταν σωστά και προσπαθούσε να απαντήσει με αντεπιθέσεις, όμως μόνο σε μία περίπτωση έγινε απειλητική, ωστόσο ήταν αρκετή για να πάρει το προβάδισμα. Στο 35′ ο Ιωάννου ξέφυγε μπροστά και απέναντι στον Γκσπούρνινγκ δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει.

Στο ίδιο μοτίβο άρχισε να κυλά και το β’ ημίχρονο, με την Ξάνθη καλύτερη, μόνο που τώρα κατάφερε να φτάσει στο γκολ. Στο 61′ και σε φάση διαρκείας, ο Στρμπα με κεφαλιά έκανε το 1-1. Στο 71′ η γηπεδούχος ομάδα αναγκάστηκε να μείνει με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Παπαδημητρίου με δεύτερη κίτρινη κάρτα, και στο 73′ της δόθηκε η μεγάλη ευκαιρία να πετύχει το δεύτερο γκολ, όταν ο Πόι κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Λουτσιάνο που ανέλαβε να το εκτελέσει νικήθηκε από τον Κάλατς. Τελικά, το γκολ της νίκης ήρθε στο 85′, όταν ο Βάλλας με κεφαλιά νίκησε τον Κάλατς.

Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαΐας)

Κόκκινες: 73′ Παπαδημητρίου (2η κίτρινη)

Κίτρινες: Βάλλας – Φερέιρα, Κάλατς, Ντικρόκ, Ντομπρασίνοβιτς

ΞΑΝΘΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Βάλλας, Κωστούλας, Τζάγκι, Φλίσκας, Στρμπα, Λουτσιάνο (78′ Στίβαρ), Κιντάνα (89′ Βασιλακάκης), Πόι (78′ Σταθάκης), Μαρσελίνιο.

ΚΑΒΑΛΑ (Γιάννης Παπακώστας): Κάλατς, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Ντουγκλάο, Ψωμάς (45′ Θεοδωρέλλης), Ντικρόκ, Ντομπρασίνοβιτς, Ορούμα, Ονουάτσι (81′ Λάκης), Ιωάννου, Ρινκόν (68′ Μεντί).

Δεν υπάρχουν σχόλια: