Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Η Μπαρτσελόνα συνεχίζει ακάθεκτη !

Η ισοπαλία με την Βαλένθια και κυρίως η ήττα από την Ρούμπιν είχαν φέρει προβληματισμό στην Μπαρτσελόνα, όμως η εμφάνιση στο ματς με την Σαραγόσα έφερε και πάλι τα χαμόγελα. Οι Καταλανοί επικράτησαν με το εντυπωσιακό 6-1 έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κεϊτά που πέτυχε χατ τρικ! Έπρεπε να περάσουν οκτώ αγωνιστικές προκειμένου η Βιγιαρεάλ να πάρει την πρώτη της νίκη! Η ομάδα του Βαλβέρδε κέρδισε δύσκολα τη Μάλαγα με 2-1 στο ντέρμπι των ουραγών χάρη σε γκολ των Νιλμάρ και Καπντεβίλα. Ανώμαλη προσγείωση για την Λα Κορούνια που διασύρθηκε με 4-0 από την Βαγιαδολίδ. Με τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, η Βαλένθια πέρασε από την Αλμερία.
Το «καμπανάκι» που ήχησε μετά την ισοπαλία στο Μεστάγια αλλά πρωτίστως μετά την ήττα-σοκ από την Ρούμπιν ξύπνησε την Μπαρτσελόνα. Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα διέσυραν με 6-1 την Σαραγόσα και εκμεταλλεύτηκαν με το καλύτερο τρόπο την σαββατιάτικη ισοπαλία της Ρεάλ με την Χιχόν.

Οι Καταλανοί είχαν σε μεγάλη μέρα τον Κεϊτά που πέτυχε χατ τρικ (!), ενώ δύο γκολ πέτυχε ο Ιμπράημονιτς. Εκπληκτικό γκολ πέτυχε και ο Μέσι ενώ η Σαραγόσα είχε μειώσει στο 78' σε 4-1 με τον Λόπεζ.

Με την πλάτη στον τοίχο βρισκόταν την τελευταία εβδομάδα ο Ερνέστο Βαλβέρδε καθώς σε περίπτωση νέας αποτυχίας θα έλεγε πιθανότατα αντίο από τον πάγκο της Βιγιαρεάλ. Ωστόσο, ο Βάσκος τεχνικός χαμογέλασε για πρώτη φορά στη σεζόν καθώς η ομάδα του πήρε το παρθενικό τρίποντο κερδίζοντας την Μάλαγα με 2-1. Ο Νιλμάρ άνοιξε το σκορ στο 27' όμως τα σύννεφα μιας νέας γκέλας επέστρεψαν στο «Μαδριγάλ» όταν ο Λούκε ισοφάριζε με την λήξη του ημιχρόνου. Ο Καπντεβίλα στο 54' έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους Λεβαντίνους, χαρίζοντας τους παράλληλα και τη πρώτη νίκη στη σεζόν.

Τέσσερις σερί νίκες μετρούσε η Λα Κορούνια, γεγονός που την είχε φέρει στην πρώτη τετράδα της βαιμολογίας. Ωστόσο, η προσγείωση για την ομάδα του Λοτίνα ήταν απότομη καθώς υποχρεώθηκε σε βαριά ήττα στο «Χοσέ Θορίγια» από την Βαγιαδολίδ με 4-0. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων πήρε τον εντός έδρας βαθμό η Σανταντέρ κόντρα στην Οσασούνα, με τον Αράνα να ισοφαρίζει το γκολ του Παντιάνι από τις αρχές του δευτέρου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε στροφές η Βαλένθια η οποία δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα απέναντι στην Αλμερία την οποία κέρδισε με 3-0. Το σκορ για τις «νυχτερίδες» άνοιξε με κεφαλιά στο 54' ο Βίγια ο οποίος επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του. Η αποβολή του Άλβες δέκα λεπτά αργότερα έκανε πιο εύκολο το έργο για την ομάδα του Έμερι και στο 74' ο Πάμπλο με πανέμορφη λόμπα κρέμασε τον τερματοφύλακα της Αλμερία και σφράγισε την επικράτηση της Βαλένθια. Ο Μάτα στο 87', με συρτό σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το τελικό 3-0 που έφερε τους Λεβαντίνους στην πρώτη τετράδα.

Δύο γκολ από τους Σολδάδο και Παρέχο στο δεύτερο μέρος χάρισαν τους τρεις βαθμούς της Χετάφε απέναντι στην Μπιλμπάο, η οποία τελείωσε με εννέα παίκτες το παιχνίδι λόγω αποβολής των Χουρπέγκι στο 42' και του Ουστάριθ στο 88'.

Σάββατο (24/10)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μαγιόρκα 1-1 (52΄πεν. Φορλάν - 90΄ Βαλέρο)
Σπόρτινγκ Χιχόν-Ρεάλ Μαδρίτης 0-0
Σεβίλλη-Εσπανιόλ 0-0

Κυριακή (25/10)
Βαγιαδολίδ-Λα Κορούνια 4-0 (18΄, 46΄ Ναουζέτ, 77΄ Ντιέγκο Κόστα, 87΄ Μεντουνζάνιν)
Χετάφε-Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-0 (60΄ Σολδάδο, 71΄πεν. Παρέχο)
Σανταντέρ-Οσασούνα 1-1 (90΄+5 Αράνα - 51΄ Παντιάνι)
Τενερίφη-Χερέθ 1-0 (73΄ Αλφάρο)
Βιγιαρεάλ-Μάλαγα 2-1 (25΄ Νίλμαρ, 54΄ Καπντεβίλα - 45΄+ Λούκε)
Αλμερία-Βαλένθια (54' Βίγια, 74' Πάμπλο, 87' Μάτα)
Μπαρτσελόνα-Σαραγόσα 6-1 (24', 41', 86' Κεϊτά, 29', 56' Ιμπραήμοβιτς, 80' Μέσι -78' Λόπεζ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 8 αγώνες)

Μπαρτσελόνα 22
Ρεάλ Μαδρίτης 19
Σεβίλλη 16
Λα Κορούνια 15
Βαλένθια 15
Μαγιόρκα 14
Χιχόν 12
Χετάφε 12
Εσπανιόλ 12
Οσασούνα 11
Αθλέτικ Μπιλμπάο 10
Αλμερία 9
Τενερίφη 9
Σαραγόσα 8
Βαγιαδολίδ 8
Ατλέτικο Μαδρίτης 7
Σανταντέρ 7
Βιγιαρεάλ 6
Χερέθ 5
Μάλαγα 4

Δεν υπάρχουν σχόλια: