Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Τα στατιστικά της 8ης αγωνιστικής

Ο Κώστας Κατσουράνης οδηγεί τον Παναθηναϊκό στην κορυφή καθώς πέτυχε δύο ακόμη τέρματα, έφτασε συνολικά τα έξι και είναι στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ στο πρωτάθλημα.
Στα αξιοσημείωτα είναι ότι τα πέντε τέρματα τα έχει σημειώσει στους εντός έδρας αγώνες της ομάδας του ένώ τα τρία είναι με σουτ και τα άλλα τρία με κεφαλιά.

Ο Παναθηναϊκός έτσι διατηρεί τον τίτλο της καλύτερης επίθεσης με 16 γκολ, έκανε το τέσσερα στα τέσσερα στο γήπεδο του, ενώ απέναντι στον ΠΑΟΚ διατήρησε την καλή παράδοση που έχει "χτίσει" τα τελευταία χρόνια με οκτώ συνεχόμενες νίκες στην έδρα του μιάς και ο "Δικέφαλος του Βορρά" για τελευταία φορά είχε καταφέρει να φύγει νικητής από την έδρα του "τριφυλλιού" το 2001 με 2-1.

Στα αξιοσημείωτα είναι πως η ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε είναι στο συν οκτώ βαθμολογικά σε σχέση με πέρυσι.Οι "ασπρόμαυροι" γνώρισαν την πρώτη τους ήττα εκτός έδρας μετά από τρεις ισοπαλίες.

Ο Ολυμπιακός με τη δεύτερη ανατροπή στο πρωτάθλημα, μετά από αυτή στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ, διατηρήθηκε στην πρώτη θέση μαζί με τον Παναθηναϊκό.

Οι "ερυθρόλευκοι" παρά το τέρμα που δέχθηκαν και είναι το πρώτο φέτος στην Σούπερ Λίγκα στο "Καραϊσκάκη", έχουν την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα με τρία γκολ παθητικό ενώ βαθμολογικά είναι στο συν τρία σε σχέση με πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο.

Ο Ντουντού βρήκε δίχτυα όπως και την περασμένη σεζόν κόντρα στους Κρητικούς οι οποίοι γνώρισαν την πρώτη τους ήττα μετά από αυτή της πρεμιέρας στο "Παγκρήτιο" από τον Παναθηναϊκό.

Ο Άρης εξακολουθεί να αγνοεί τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ, καθώς η τελευταία φορά που τα είχε καταφέρει ήταν την περίοδο 1998-1999 με 2-0.

Αυτή ήταν και η πρώτη απώλεια στην έδρα του για φέτος απέναντι στην "Ενωση" που έμεινε με μία νίκη εκτός έδρας φέτος και ενώ ακόμη έχει δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς εξάλλου έγινε ο πρώτος προπονητής που συμπλήρωσε 600 παρουσίες στην Α΄Εθνική.

Τον παράγοντα έδρα εξακολυθεί να εκμεταλλεύεται η Ξάνθη που έφτασε τις τρεις νίκες ενώ έχει και μία ισοπαλία. Παράλληλα διατήρησε και τη θετική παράδοση σε βάρος της Καβάλας πετυχαίνοντας την έκτη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες. Η Καβάλα εξάλλου εκτός έδρας μετράει μία νίκη, μία ισοπαλία και δύο ήττες.

Ο Πανιώνιος συνεχίζει την ανοδική του πορεία με την τρίτη συνεχόμενη νίκη του και δεύτερη εντός έδρας. Για πρώτη φορά πέτυχε τρία γκολ φέτος ενώ απέναντι στον ΠΑΣ μετράει 11 νίκες και πέντε ισοπαλίες εντός έδρας. Ο "Άγιαξ της Ηπείρου" έμεινε χωρίς νίκη εκτός έδρας καθώς σε πέντε αγώνες έχει δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Ο Ατρόμητος έκανε το πρώτο "διπλό" στο πρωτάθλημα και σημείωσε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του. Αυτό ήταν και το πρώτο τρίποντο επί του Αστέρα Τρίπολης καθώς στα δύο προηγούμενα παιχνίδια μετρούσε δύο ήττες. Ο Αστέρας Τρίπολης γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη ήττα του ενώ εντός έδρας έχει μία νίκη, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες.

Όπως και πέρυσι, η Λάρισα έφυγε νικήτρια από την Κομοτηνή κόντρα στον Πανθρακικό και πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της. Αντίθετα ο Πανθρακικός έμεινε με μία ισοπαλία στην έδρα του και ενώ ακόμη έχει τρεις ήττες. Παράλληλα με 17 γκκολ παθητικό έχει την χειρότερη άμυνα στην Σούπερ Λίγκα.

Ο Λεβαδειακός έχει...ρόπαλο όταν υποδέχεται τον Ηρακλή τα τελευταία χρόνια καθώς για τρίτη συνεχόμενη σεζόν νίκησε τον αντίπαλο του στην έδρα του. Στον αντίποδα ο "Γηραιός" γνώρισε την τέταρτη συνεχόμενη ήττα του, διάστημα στο οποίο δεν έχει σκοράρει και έχει δεχτεί πέντε γκολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: