Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Μειώθηκαν οι συλλήψεις οπαδών στην Αγγλία


Συνελήφθησαν... Στην Αγγλία η καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα δεν υπολογίζεται πλέον με βάση τα κρούσματα, αλλά τις συλλήψεις. Κρούσματα τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχουν και σ' αυτό έχουν συμβάλει τα προληπτικά μέτρα τα οποία εφαρμόζονται εδώ και χρόνια.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας, κατά την περίοδο 2008/2009 ο αριθμός των συλλήψεων μέσα στα ποδοσφαιρικά γήπεδα ή στους περιβάλλοντες χώρους, παρουσίασε μικρή μείωση (2%) σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Συγκεκριμένα, υπήρξαν 3.752 περιστατικά, εκ των οποίων μόνο τα 354 αφορούσαν βίαιη συμπεριφορά (πτώση 5% σε σχέση με την περίοδο 2007/2008).

"Κάποτε οι χούλιγκαν αμαύρωσαν το εθνικό μας σπορ, αλλά τώρα πλέον έχουμε γίνει παράδειγμα προς μίμηση για τον υπόλοιπο κόσμο, όσον αφορά την αστυνόμευση των ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων", δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, Ντέιβιντ Χάνσον.

Παράλληλα, τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών δείχνουν βελτίωση στη συμπεριφοράς των Αγγλων φιλάθλων και όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, ανάμεσα στους 105.000 που παρακολούθησαν 49 αγώνες της ομάδας τους μακριά από τη Βρετανία, συνελλήφθησαν μόνο 30.

Δεν υπάρχουν σχόλια: