Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Θα δείτε τον πραγματικό Άρη


Το ότι ο κόσμος του Άρη θα δει πλέον τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας, τονίζει ο Μεχντί Ναφτί. Ο Τυνήσιος μέσος μίλησε για τη νίκη επί του Ολυμπιακού, αναφέρθηκε στην πορεία των «κιτρίνων», ενώ δεν παρέλειψε να ασχοληθεί και με την πόλη της Θεσσαλονίκης, την οποία και χαρακτήρισε όμορφη πόλη για να ζει κανείς.
Η συνέντευξη του Μεχντί Ναφτί στην εφημερίδα «Εξέδρα»:Αποχαιρετάτε το 2009 με μια σημαντική νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Συμφωνείς με την άποψη ότι το κέρδος από το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν μεγαλύτερο από τους τρεις βαθμούς;«Όντως ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς, σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Είχε προηγηθεί η ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδό μας, που μας άφησε πίσω στη βαθμολογία και θέλαμε πάση θυσία τη νίκη για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, για να ανέβει η ψυχολογία μας, για να κλείσουμε τον πρώτο γύρο και να αποχαιρετήσουμε το 2009 με μια επιτυχία και βέβαια για να δώσουμε μια μεγάλη χαρά στους οπαδούς μας, οι οποίοι βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό μας και μας συμπαραστέκονται με θέρμη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το καταφέραμε».
Η νέα χρονιά αρχίζει με ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο. Πώς αντιμετωπίζετε τη συγκεκριμένη αναμέτρηση;«Όπως όλα τα ματς. Με σοβαρότητα και με μοναδικό στόχο τη νίκη. Η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και πιστεύω ότι έτσι όπως κλείσαμε το 2009 θα μπούμε και στο 2010 και θα αποδείξουμε ότι κάποια άτυχα αποτελέσματα στη διάρκεια του α' γύρου ήταν απλώς μια παρένθεση».
Αρχίζοντας από τον αγώνα στο Περιστέρι, ακολουθεί ένας «γεμάτος» Ιανουάριος με πολλά και δύσκολα παιχνίδια τόσο στο «Κλ. Βικελίδης» όσο και μακριά από αυτό…«Αυτές τις μέρες θα δουλέψουμε όσο το δυνατόν καλύτερα, προκειμένου να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι από κάθε άποψη και να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Εγγύηση είναι η παρουσία του ο κυρίου Κούπερ, ο οποίος είναι μια παγκόσμια προπονητική προσωπικότητα. Τώρα θα δείτε τον πραγματικό Άρη».
Ανάμεσα στους αγώνες που ακολουθούν είναι και η αναμέτρηση του Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης, μια διοργάνωση στην οποία η ομάδα έχει υψηλούς στόχους…«Συμφωνώ. Η συμμετοχή στον τελικό και η κατάκτηση του Κυπέλλου είναι ένα μεγάλο όνειρο για όλους στην οικογένεια του Αρη. Ομως έχουμε καιρό για να σκεφτούμε τον αγώνα με την ομάδα του Αστέρα. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Μπροστά μας έχουμε τον Ατρόμητο και στον αγώνα αυτόν έχουμε στρέψει την προσοχή μας. Άλλωστε, και στο πρωτάθλημα έχουμε υψηλούς στόχους, που είναι η έξοδος στα ευρωπαϊκά Κύπελλα».
Κάνοντας μια αποτίμηση του α’ γύρου, είσαι ευχαριστημένος από την προσωπική σου απόδοση;«Αυτό αφήνω να το κρίνουν οι άλλοι. Από εκεί και μετά, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι σε όλα τα παιχνίδια προσπάθησα να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και να βοηθήσω την ομάδα. Σε κάποιους αγώνες πήγα καλά, σε κάποιος άλλους λιγότερο. Κάτι που ισχύει βέβαια για όλους τους ποδοσφαιριστές. Εχω πολλά ακόμη να δώσω στον Αρη. Κάτι που θα το διαπιστώσουν οι οπαδοί μας στη διάρκεια του β’ γύρου».
Πάντως, σύμφωνα με τη στατιστική, είσαι ανάμεσα στους κορυφαίους του Αρη στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος και, μάλιστα, αν και μέσος, ήδη έχεις πετύχει δύο γκολ…«Είμαι ικανοποιημένος από αυτό που μου λέτε, αλλά και χαρούμενος για τα δύο γκολ που πέτυχα. Όμως η δική μου δουλειά μέσα στο γήπεδο είναι τελείως διαφορετική. Αυτό που κάνω είναι να βοηθάω την ομάδα κυρίως στον ανασταλτικό τομέα και στην καλή λειτουργία της μεσαίας γραμμής. Συνεργάζομαι με τους συμπαίκτες μου και όλοι μαζί προσπαθούμε για το καλύτερο. Φυσικά, όταν μου δίνεται η ευκαιρία σκοράρω. Όμως γι' αυτή τη δουλειά υπάρχουν άλλοι παίκτες στην ομάδα».
Πώς εισπράττεις την αγάπη που δείχνουν οι οπαδοί του Άρη προς το πρόσωπό σου;«Οι φίλοι του Άρη με αγαπούν και το δείχνουν. Από την πρώτη στιγμή με έκαναν να νιώσω άνετα και όμορφα. Κάτι που το εισπράττω τόσο στη διάρκεια των αγώνων όσο και στην καθημερινότητά μου. Είναι παθιασμένοι με την ομάδα και την 'τρέλα' τους αυτή την έχουν μεταφέρει και σε εμάς τους ποδοσφαιριστές».
Πώς κυλάει η ζωή σου στη Θεσσαλονίκη;«Η Θεσσαλονίκη είναι μια όμορφη πόλη για να ζεις. Μου αρέσει που τις περισσότερες μέρες έχει ήλιο, ενώ η θερμοκρασία ακόμη και τον χειμώνα είναι συνήθως πάνω από τους 8 βαθμούς. Είμαι πολύ ικανοποιημένος για την απόφαση που πήρα το καλοκαίρι και ήρθα εδώ. Αγωνίζομαι σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Αρης και υπόσχομαι ότι θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Εύχομαι μέσα στο 2010 να πετύχουμε τους υψηλούς στόχους μας και να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρα που έχουν οι οπαδοί μας για την ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: