Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0-1


Ο Ματ Ντάρμπισιρ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε εις βάρος του  Πανιωνίου Η πολύ καλή παράδοση που έχει δημιουργήσει ο Ολυμπιακός στη Νέα Σμύρνη συνεχίστηκε χάρη σε έναν παίκτη που δημιουργεί την δική του... παράδοση στο συγκεκριμένο γήπεδο. Ο Ματ Ντάρμπισιρ μόλις στο 7ο λεπτό πέτυχε το γκολ που χάρισε την νίκη στους «ερυθρόλευκους» απέναντι στον Πανιώνιο. Αποβλήθηκε ο Ντάτολο (50'). Φωνάζουν για το ακυρωθέν γκολ του Κούκετς οι Νεοσμυρνιώτες (85').

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς έδωσε για πρώτη φορά φέτος φανέλα βασικού στον Ντατόλο, που έπαιξε στα αριστερά της μεσαίας γραμμής. Στην απέναντι πλευρά κινούταν ο Ζαϊρί ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ντάρμπισιρ, που προτιμήθηκε αντί του Ντιόγκο.

Από την άλλη, ο υπηρεσιακός τεχνικός των «κυανέρυθρων», Απόστολος Μάντζιος έριξε δύο νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, εξαιτίας των πολύ σημαντικών απουσιών των τιμωρημένων Κουμορτζί και Εστογιανόφ. Σιόβας και Σκούφαλης ήταν εκείνοι που επιλέχθηκαν τους αντικαταστήσουν χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία.

Ο Πανιώνιος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας, οι γραμμές του δεν είχαν καθόλου συνοχή και ο Ολυμπιακός κατόρθωσε από την αρχή να γίνει το αφεντικό του αγώνα.

Το... έβαλε νωρίς
Ετσι λοιπόν μόλις στο 7ο λεπτό βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, με έναν παίκτη που αρχίζει και δημιουργεί... παράδοση στο συγκεκριμένο γήπεδο. Συγκεκριμένα στο 7ο μόλις λεπτό, ο Ραούλ Μπράβο σέντραρε από αριστερά, η αδέξια προσπάθεια του Καστελιόνε στην προσπάθειά του να ανακόψει την πορεία της μπάλας την... σέρβιρε ιδανικά στον Ντάρμπισιρ και ο Αγγλος στράικερ άνοιξε με κεφαλιά το σκορ.

Στο 36' ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να κάνει το 2-0, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντάτολο, ο Στολτίδης «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας!

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους τα δεδομένα και μετέπειτα η εικόνα του αγώνα άλλαξαν νωρίς καθώς ο Ντάτολο στην πρώτη του εμφάνιση στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού, αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Κύρκου, έπειτα από μία επιπόλαια ενέργεια, αφού δεν επέτρεψε σε αντίπαλο παίκτη να εκτελέσει ένα κερδισμένο φάουλ. Μάλιστα λίγο αργότερα ο διαιτητής διέκοψε και για λίγα λεπτά, τον αγώνα, λόγω των αντικειμένων που πετάχτηκαν στον αγωνιστικό χώρο από τις κερκίδες.

Πίεσαν οι "κυανέρυθροι"
Οταν το ματς άρχισε ξανά μετά την δεκάλεπτη διακοπή, ο Πανιώνιος θέλησε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική του υπεροχή και άρχιζε να πιέζει για την ισοφάριση, με τον Ολυμπιακό να έχει οπισθοχωρήσει αρκετά. Στο 76ο λεπτό, ο Μπόσκο Μπάλαμπαν έχασε μεγάλη ευκαιρία, καθώς σούταρε από καλή θέση, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της «ερυθρόλευκης» εστίας ενώ οι Νεοσμυρνιώτες φωνάζουν για το ακυρωθέν γκολ του Κούκετς στο 85ο λόγω υπόδειξης οφ σάιντ, που όπως φάνηκε από το τηλεοπτικό ριπλέι ήταν λανθασμένη (ο Κούκετς ήταν στην ίδια ευθεία με τον τελευταίο αμυνόμενο του Ολυμπιακού).

Οι "κυανέρυθροι" διαμαρτυρήθηκαν και στο 89', όταν ο Μέλμπεργκ βρήκε τον Γουνδουλάκη μέσα στην περιοχή όμως ο άσος του Πανιωνίου φάνηκε πως έπεσε στο έδαφος με εντυπωσιακό τρόπο. Παράπονα μπορούν να έχουν και οι φιλοξενούμενοι καθώς ο διαιτητής Κύρκος δεν είδε στο πρώτο μέρος μια αγκωνιά του Σκούφαλη στον Ντάρμπισιρ.

Τελικά ο Ολυμπιακός άντεξε έστω και με την ...ψυχή στο στόμα και κατέκτησε τους τρεις βαθμούς, πετυχαίνοντας την έβδομη διαδοχική του νίκη στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο, που έχασε για 3η φορά φέτος στο γήπεδο του. Γήπεδο: "Νέας Σμύρνης"
Διαιτητής: Κύρκος (Ηπείρου)

Πανιώνιος (Απόστολος Μάντζιος): Μπεθέρα, Μανιάτης, Μπαρόνι, Λάτκα, Όμο, Σκούφαλης (66' Γουνδουλάκης), Ριέρα, Μπάλαμπαν, Καστελιόνε (78' Κούκετς), Σιόβας (46' Μπουβάλ), Νικολάου
Ολυμπιακός (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Στολτίδης, Ντάρμπισιρ (46' Ντιόγκο), Ζαϊρί, Μπράβο, Ντάτολο, Ντουντού (68' Λεντέσμα), Παπαδόπουλος, Μαρέσκα (53' Λεονάρντο), Τοροσίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: