Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Η Γιουνάιτεντ θριάμβευσε στο Εμιρατς 3-1


Το 100ό του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ πέτυχε ο Γουέιν Ρούνι Η Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ πέρασε θριαμβευτικά από το Εμιρατς με 3-1 και πλησίασε στο βαθμό την Τσέλσι, αλλά με ένα παιχνίδι περισσότερο. Και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με κοντό σχήμα μπροστά, δείχνοντας ότι τις ενδιέφερε το γρήγορο παιχνίδι.
Η Αρσεναλ απείλησε στο ξεκίνημα, αλλά ο Αντρέι Αρσάβιν είχε μάτια μόνο προς το τέρμα του Φαν Ντερ Σαρ, με αποτέλεσμα να σπαταλήσει ευκαιρίες.
Ο Φέργκιουσον προτίμησε τον Νάνι δεξιά, αντί του Βαλέντσια και ο φορμαρισμένος Προτογάλος τον δικαίωσε. Στο 32' πολύ πλάγια με μια ζογκλερική τρίπλα πέρασε ανάμεσα σε Κλισί και Νασρί, μπήκε στην περιοχή, πέρασε και τον Ντενίλσον και έβγαλε επικίνδυνη σέντρα. Ο Αλμούνια προσπάθησε να διώξει, αλλά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του.
Και πέντε λεπτά αργότερα ήλθε και το 0-2. Ο Ρούνι πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή της ομάδας του με την πλάτη. Την έδωσε πλάγια στον Νάνι που ξεκίνησε φρενήρη κούρσα. Εφτασε στην περιοχή και γύρισε στον Ρούνι, που πήγαινε ακόμα πιο γρήγορα! Αυτός σούταρε από κοντά εύστοχα για να φτάσει τα 100 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ.

Η Αρσεναλ άρχισε να χάνει τα νερά της, και όταν στο 53' ο Παρκ σε αντεπίθεση έκανε το 0-3, όλα είχαν τελειώσει. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν με γυριστό σουτ του Βερμάλεν στο 80', αφού η μπάλα βρήκε και στο πόδι του Εβανς, αλλά ήταν αργά.

Ηταν η πρώτη νίκη της Γιουνάιτεντ στο Εμιρατς για το πρωτάθλημα, όπως ακριβώς είχε κάνει και τον Μάιο, με το ίδιο σκορ στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: