Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Ο Σόλα λύτρωσε τον Λεβαδειακό


Ο Σόλα χάρισε τη νίκη στον Λεβαδειακό Σε ένα παιχνίδι όπου είχε πρωταγωνιστή τον δυνατό αέρα, ο Λεβαδειακός κατάφερε να επικρατήσει του Αστέρα Τρίπολης με 1-0 και να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του για παραμονή στην κατηγορία. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Σόλα στο 69' με κεφαλιά.

"Οσα παίρνει ο άνεμος". Κάπως έτσι θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει το παιχνίδι στη Λειβαδιά. Οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να παίξουν ανοιχτά και να κυνηγήσουν τη νίκη, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες δεν τους επέτρεψαν να ακολουθήσουν το συγκεκριμένο πλάνο και στο μοναδικό κυνήγι που αρκέστηκαν, ήταν αυτό της μπάλας που πήγαινε όπου ήθελε. Ο Λεβαδειακός είχε τον αέρα υπέρ του στο πρώτο μέρος, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης ήταν αναγκασμένος να παίζει με την μπάλα στο έδαφος και όχι με μακρινές μπαλιές, καθώς η "στρογγυλή θεά" γύριζε προς τα πίσω από τον αέρα και "έκλεινε" τους φιλοξενούμενους στην περιοχή τους.

Η καλή τεχνική κατάρτιση που διαθέτουν οι περισσότεροι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης, επέτρεπε στο σύνολο του Βαγγέλη Βλάχου να κρατάει την μπάλα στην κατοχή του και παράλληλα τους γηπεδούχους σε απόσταση ασφαλείας από την εστία του Αναστασόπουλου, ο οποίος "διάβαζε" τις φάσεις και ενεργούσε σωστά. Για τον Λεβαδειακό ο Ταραλίδης έψαχνε λίγο χώρο για να σουτάρει από μακρινή απόσταση, καθώς διαθέτει δυνατά πόδια, ενώ ο Μπάρκογλου από τον άξονα σε ρόλο κρυφού κυνηγού προσπαθούσε να βγει σε θέση βολής. Όταν αυτό έγινε στο 27' δεν κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ της ομάδας της Αρκαδίας στην καλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος, το οποίο ολοκληρώθηκε με τους παίκτες του Ερνάντεθ να μην καταφέρνουν να εκμεταλλευτούν τον αέρα, ενώ ο Αστέρα Τρίπολης με μόλις ένα σουτ και αυτό χωρίς τύχη και από μακρινή απόσταση.

Αν και οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που στην επανάληψη είχαν τον αέρα με το μέρος τους, ωστόσο ο Λεβαδειακός κρατούσε την μπάλα για περισσότερη ώρα στην κατοχή του, χωρίς να καταφέρει να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία. Το σύνολο του Βαγγέλη Βλάχου απείλησε για πρώτη φορά στο 59' με τον Μαρσελάο από στημένη φάση, αλλά δεν υπήρξε συνέχεια. Οι γηπεδούχοι αναπτυσσόμενοι από τις πτέρυγες έβγαιναν πιο ορθολογικά στην επίθεση και κατάφεραν στο 69' να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ, χάρη στην κεφαλιά ψαράκι του Σόλα, ύστερα από σουτ του Ταραλίδη.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο Βαγγέλης Βλάχος έριξε στο παιχνίδι ότι επιθετικό όπλο είχε στη διάθεση του, όμως, το σκορ δεν άλλαξε. Σε αυτό έπαιξε ρόλο φυσικά η καλή αμυντική λειτουργία του Λεβαδειακού, αλλά και οι πολλές καθυστερήσεις πότε από τους φιλάθλους που πετούσαν συνεχώς μπάλες στον αγωνιστικό χώρο και πότε από τον Δαλούκα που κυνηγούσε τους παίκτες για να τους δείξει την κάρτα. Ετσι ο ρυθμός έπεσε και οι γηπεδούχοι που κλείστηκαν πίσω κατάφεραν να διατηρήσουν το υπέρ τους 1-0 μέχρι το τέλος.

Ο Λεβαδειακός παρέμεινε στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας 19 βαθμούς, δύο λιγότερους από Λάρισα και Γιάννινα που βρίσκονται από πάνω του, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης κινδυνεύει να βγει από την πρώτη πεντάδα αν η ΑΕΚ δεν ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της αγωνιστικής.

Γήπεδο: Λειβαδιάς Δημοτικό
Διαιτητής: Γιώργος Δαλούκας

Λεβαδειακός (Κίκε Ερνάντεθ): Λόπεθ Βαγιέχο, Ζησόπουλος, Μουλόπουλος, Μασάδο, Κόλτζος, Ταραλίδης (90' Αλεξίου), Νάτσο Γκονζάλες (86' Αμπουμπακάρι), Μπεγκόνια, Ναπολεόνι, Μπάρκογλου (89' Σερζίνιο), Κίκε Σόλα.
Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος (74' Ουντότζι), Μαρσελάο, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Καρντόσο, Καρέρα (84' Ρίος), Εντερ (81' Καούνος), Ουριμπάρι, Βίλτσες, Τσέζαρεκ

Δεν υπάρχουν σχόλια: