Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Πανθρακικός-Καβάλα 1-3

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η Καβάλα πέρασε σαν σίφουνας από την Κομοτηνή κερδίζοντας τον Πανθρακικό με 3-1 και πλέον έχει μπει για τα καλά στο κόλπο της διεκδίκησης μιας θέσης για τα πλέι οφ, αφού την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχθεί τον Άρη στο "Ανθή Καραγιάννη".

Σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι ανάμεσα σε δυο ομάδες που προσφέρουν αρκετό θέαμα, η Καβάλα κέρδισε με 3-1 τον Πανθρακικό και πλέον βλέπει με αισιοδοξία την πέμπτη θέση.

Οι παίκτες του Αάντ Ντε Μος καθάρισαν την... μπουγάδα στο πρώτο δεκάλεπτο, αφού τότε κατάφεραν να σκοράρουν τα δυο από τρία τέρματα τους. Τον χορό των γκολ άνοιξε ο Σμολάρεκ στο 6ο μόλις λεπτό, για να έρθει ο Ονουάτσι με ωραίο σουτ στο 11' να κάνει το 2-0.

Ο Πανθρακικός αντέδρασε και στο 27' με τον Μπελέκ και μείωσε σε 1-2, με την βοήθεια του Γκβοζντένοβιτς, καθώς η μπάλα κόντραρε πάνω του. Το σκορ έκλεισε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τον Ρινκόν να κάνει το 1-3 με κοντινό πλασέ.


Οι συνθέσεις των ομάδων


Γήπεδο: ΔΑΚ Κομοτηνής
Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνης)
Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Κώτσιρος (Αρκαδίας)
4ος: Χατζής (Δυτ. Αττική)
Παρατηρητής: Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας)

Πανθρακικός(Δερμιτζάκης): Ρόκα, Αργυρίου, Παπαδόπουλος(Σακελλαρίου 51'), Μετεντζίδης(Αρσενίεβιτς 56') / (Ολίσε 77'), Ιασωνίδης, Λόπες, Άλβες, Παπουλής, Ρομπέρ, Καζάκης, Μπελέκ.

Καβάλα(Ντε Μος): Ιτάνς, Πετκάκης(Ψωμάς 40'), Γκβοζντένοβιτς, Μουρ, Οικονόμου, Ντικρόκ, Σιόντης, Ρινκόν, Ιωάννου(Μεντί 64'), Ονουάτσι, Σμολάρεκ(Λάκης 38').

Κίτρινες: Πετκάκης (14' Καβάλα), Καζάκης (45' Πανθρακικός), Ψωμάς (47' Καβάλα), Ονουάτσι (73').
Κόκκινες: -


Με μια ματιά


Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Καβάλα να είναι πιο ζωηρή στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και να δημιουργεί την πρώτη ευκαιρία της μόλις στο 4ο λεπτό. Ο Ρικνόν έβγαλε πολύ ωραία κάθετη μπαλιά στον Ιωάννου από τα δεξιά, με τον 30χρονο επιθετικό να κάνει το πλασέ και τον Ρόκα να διώχνει σε κόρνερ.

Στεγνό καθάρισμα...

(0-1) Ότι δεν πέτυχε ο Ιωάννου το έκανε ο Σμολάρεκ δυο λεπτά αργότερα, όταν σε γύρισμα του πρώτου μέσα την περιοχή του Πανθρακικού, ο Ονουάτσι έκανε ένα σουτ, με την μπάλα να κοντράρει σε σώματα και να καταλήγει στον Σμολάρεκ, που με γρήγορο πλασέ άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση νωρίς-νωρίς.

Στην επόμενη φάση οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Μπελέκ από καλή θέση μέσα στην μεγάλη περιοχή έκανε δυνατό σουτ, με την μπάλα να χτυπάει σε πόδι αμυντικού και να βγαίνει κόρνερ.

(0-2) Η Καβάλα ευτύχησε να κάνει δυο τα τέρματα της αρκετά νωρίς στο παιχνίδι και συγκεκριμένα στο 11ο λεπτό, με τον Μπέντζαμιν Ονουάτσι να πετυχαίνει ένα καταπληκτικό τέρμα. Συγκεκριμένα μετά από λάθος του Λόπες στο κέντρο, ο Νιγηριανός ξεμαρκαρίστηκε ωραία και βρέθηκε σε θέση βολής. Εκεί έκανε φοβερό φαλτσαριστό σουτ, αφήνοντας ανήμπορο τον Ρόκα να αντιδράσει.

* (Αυτό ήταν το δέκατο γκολ του Μπέντζαμιν Ονουάτσι, που πλέον είναι δεύτερος σκόρερ στο φετινό πρωτάθλημα πίσω από τον Τζιμπρίλ Σίσε)

Ο Μπελέκ προσπάθησε να βάλει και πάλι την ομάδα του στο παιχνίδι, όταν τρία λεπτά αργότερα με ατομική ενέργεια μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή. Εκεί έκανε δυνατό σουτ, αναγκάζοντας τον Ιτάνς να διώξει εντυπωσιακά.

Μοιραίος και σκόρερ ο Μπελέκ

Αν υπήρχε ένας παίκτης στο πρώτο μέρος που μπορούσε να ανησυχήσει την άμυνα της Καβάλας, αυτός ήταν ο Μπελέκ. Στο 17' ο Ιτανς έκανε λάθος και γλίστρησε με τον 17χρονο επιθετικό να τσιμπάει την μπάλα, όμως το πλασέ του ήταν κακό.

Στο 23ο λεπτό μετά από κάθετη μπαλιά βρέθηκε απέναντι από τον Γάλλο πορτιέρο της Καβάλας, όμως το σουτ του απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ιτανς, κρατώντας το 0-2.

(1-2) Ότι δεν κατάφερε νωρίτερα ο Μπελέκ, το έκανε στο 27' με την... βοήθεια του Γκβοζντένοβιτς. Συγκεκριμένα ο 17χρονος επιθετικός ανέβηκε πολύ δυνατά από το κέντρο και βρέθηκε σε καλή θέση, στο ύψος της μεγάλης περιοχής και δεξιά. Εκεί έκανε δυνατό σουτ, με την μπάλα να κοντράρει πάνω στον Γκβοζντένοβιτς και να καταλήγει στα δίχτυα.

* (Στον πρώτο γύρο η Καβάλα είχε κερδίσει με 3-0. Σκόρερ οι Σιόντης, Ονουάτσι και Οικονόμου)

Μετά την μείωση ο Πανθρακικός πίεσε αρκετά την άμυνα της Καβάλας με αποτέλεσμα να κλείσει τους "Αργοναύτες" στα καρέ τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο 37ο λεπτό, ο Μετεντζίδης να χάσει απίστευτη ευκαιρία να για ισοφαρίσει.

Συγκεκριμένα σε εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο νεαρός αμυντικός πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να κατευθύνεται προς τα δίχτυα. Εκεί πάνω στην γραμμή ο Σμολάρεκ έδιωξε ξανά σε κόρνερ, κρατώντας έτσι το 1-2.

Η παράδοση συνεχίζεται...

Ο Άαντ Ντε Μος σε άλλο ένα παιχνίδι με την ομάδα της Καβάλας κράτησε την παράδοση που τον θέλει να κάνει αλλαγή στο πρώτο ημίχρονο, μόνο που αυτή τη φορά οι αλλαγές ήταν δυο! Ο Λάκης αρχικά πέρασε στη θέση του Σμολάρεκ, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Ψωμάς πήρε θέση στο κέντρο της άμυνας στη θέση του Πετκάκη.

* (Ο Αάντ Ντε Μος είναι αήττητος σε πέντε συνεχόμενα ματς, με τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία)

Δυο γκολ μπήκαν... ένα μέτρησε

Λίγο πριν κλείσει το ημίχρονο η ομάδα της Καβάλα έκανε τρία τα τέρματα της, δείχνοντας πως θα καθαρίσει την αναμέτρηση, σε ένα παιχνίδι ωστόσο που ήταν αρκετά ανοικτό.

(1-3) Μετά από σέντρα του Λάκη από τα δεξιά, ο Ρινκόν πήδηψε ψηλά και πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να χτυπά στα σώματα των αμυντικών των "κροκοδείλων". Στην συνέχεια ήρθε ξανά στα πόδια του Βραζιλιάνου άσου, που με δυνατό σουτ έκανε τρία τα τέρματα της ομάδας του.

(Γκολ-οφσάιντ) Στην επόμενη φάση ο Πανθρακικός σκόραρε με τον Παπουλή, όμως όπως φάνηκε ο 25χρονος μέσος την ώρα που πήρε την κεφαλιά ήταν σε θέση οφσάιντ.

* (Ο Πανθρακικός έχει την χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα με 45 γκολ παθητικό! )

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Πανθρακικό να έχει μπει φουριόζος και στο 49' έχασε μια καλή ευκαιρία. Σε ένα γέμισμα μέσα στην περιοχή της Καβάλα, ο Ψωμάς γύρισε λάθος την μπάλα στον Ιτάνς, με τον Ιωάννου να μπαίνει στη φάση, αλλά τελικά ο Γάλλος πορτιέρο με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε.

Στο 62' ο Παπουλής με μια πολύ όμορφη ενέργεια ξεπέρασε τρεις αντιπάλους και βγήκε φάτσα με τον Ιτάνς, όμως το σουτ που πραγματοποίησε εξουδετέρωσε με εντυπωσιακό τάκλιν ο Μουρ.

Στο μισό γήπεδο...

Οι παίκτες της Καβάλας οπισθοχώρησαν στο μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου, αφήνοντας πολλούς χώρους στους παίκτες του Δερμιτζάκη. Γι' αυτό ο Ντε Μος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μεντί στη θέση του Ιωάννου, με σκοπό να "χτυπήσει" η ομάδα του στις αντεπιθέσεις.

Στο 77ο λεπτό η ατυχία χτύπησε την πόρτα του Αρσενίεβιτς, που αν και μπήκε νωρίτερα στη θέση του Μετεντζίδης αντικαταστάθηκε, καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στον αστράγαλο.

* (Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός του Πανθρακικού έχασε τον πρώτο γύρο εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού)

Το παιχνίδι τελείωσε με την Καβάλα να παίρνει μια πολύ σημαντική νίκη, στην προσπάθεια κατάληψης της πέμπτης θέσης και τη συμμετοχή στα πλέι οφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: