Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Οι αγώνες σήμερα

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΚΑΒΑΛΑ

Όποιος τον έχει υποτιμήσει το έχει πληρώσει! Ο Πανθρακικός του εκπληκτικού Λέο Μπέλεκ συνεχίζει να προκαλεί τρόμο στο πρωτάθλημα και να αλλάζει διαρκώς τις ισορροπίες, αποτελώντας μια φωτεινή εξαίρεση σε όσα έχουμε συνηθίσει από ομάδες που υποβιβάζονται νωρίς. Οι πράσινοι έχουν συγκεντρώσει 10 βαθμούς μέσα σε ένα μήνα, χάνοντας μόνο από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ από τις 17 Γενάρη ως και σήμερα. Απέναντι στην εκπληκτική πορεία του Πανθρακικού η εξίσου εντυπωσιακή Καβάλα που θέλει το διπλό για να συνεχίσει την πορεία της προς τα πλέι οφ.

ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ Κομοτηνής
ΩΡΑ: 14:30 (28/2)
ΜΕΤΑΔΟΣΗ: Novasports
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Βοσκάκης, Δημητριάδης, Κωτσίρος
ΠΡΟΣΩΠΟ: Στην προηγούμενη αγωνιστική πήγε κόντρα σε φήμες και κακόβουλα προγνωστικά και ως καλός στρατιώτης χαιρέτησε τον αξιωματικό του! Ο Μπένζαμιν Ονουάτσι κάνει το πρωτάθλημα της ζωής του κι έχει πετύχει 12 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, με το προσωπικό του ρεκόρ να είναι 14! Βραβεύτηκε ως πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής και θέλει να συνεχίσει το προσωπικό ρεσιτάλ και στην Κομοτηνή.
ΣΤΟΙΧΗΜΑ: 1: 3,40 Χ: 3,00 2: 1,90
ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΓΛΥΚΙΑ: Ένα εύκολο απόγευμα είχε περάσει η Καβάλα στον αγώνα του πρώτου γύρου απέναντι στον Πανθρακικό. Το τελικό 3-0 ήταν η πιο ευρεία νίκη στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων, που μην φανταστείτε ότι είναι και μακρά. Δύο φορές είχαν συναντηθεί ξανά στην Γ' Εθνική με μοιρασμένες νίκες με το ίδιο σκορ (σ.σ. 1-0).
(ΑΝ) 1: Μόνος μου κι όλοι σας!
(ΑΝ) Χ: Ξεκίνησε αργά!
(ΑΝ) 2: Ζωντανό το όνειρο!

ΑΡΗΣ-ΛΑΡΙΣΑ

Η Λάρισα φλερτάρει με την επικίνδυνη ζώνη, ωστόσο παρά τις γκέλες της τα αποτελέσματα την ευνοούν για να μένει μακριά. Η αλλαγή προπονητή θα λειτουργήσει ευεργετικά για να πάρει τα απαιτούμενα αποτελέσματα και να ξεφύγει του κινδύνου, ωστόσο στη Θεσσαλονίκη τον πρώτο λόγο τον έχει ο Άρης. Η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ δεν περνάει και τον καλύτερο μήνα στο πρωτάθλημα και ψάχνει βαθμούς για να μην κινδυνεύσει να χάσει την πέμπτη θέση των πλέι οφ.

ΓΗΠΕΔΟ: «Κλεάνθης Βικελίδης»
ΩΡΑ: 16:45 (28/2)
ΜΕΤΑΔΟΣΗ: Novasports
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σταθόπουλος, Καρσιώτης, Σωτηρόπουλος
ΠΡΟΣΩΠΟ: Ένα διαζύγιο που φημολογείτο από τους πρώτους μήνες της σεζόν, ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποτελεί παρελθόν από τη Λάρισα και ο Γιάννης Παπακώστας μπαίνει κατευθείαν στα βαθιά. Ο Έλληνας τεχνικός θα κάνει ντεμπούτο απέναντι στον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όπου ως προπονητής της Καβάλας είχε πάρει ισοπαλία και, μάλιστα, ήταν το τελευταίο του ματς με τους «αργοναύτες». Εν ολίγοις, συνεχίζει από 'κει που σταμάτησε.
ΣΤΟΙΧΗΜΑ: 1: 1,50 Χ: 3,10 2: 6,00
ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΓΛΥΚΙΑ: Η χαρά της ισοπαλίας! Από το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής τη σεζόν 1997-98 μέχρι και το ματς του πρώτου γύρου, μόλις σε ένα παιχνίδι έχει αναδειχθεί νικητής. Άρης και Λάρισα έχουν οκτώ ισοπαλίες στα τελευταία εννέα ματς, με την ΑΕΛ το 2007 να κερδίζει 1-0 και να κάνει τη διαφορά στην παράδοση των δύο ομάδων τα τελευταία χρόνια.
(ΑΝ) 1: Ο Άρης μπήκε σε τροχιά...
(ΑΝ) Χ: Παραδοσιακοί...
(ΑΝ) 2: Τα ράσα κάνουν τον... Παπακώστα!

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ


Ένας από τους... μεγάλους τελικούς για την παραμονή στην κατηγορία. Ισόβαθμοι στους 21 βαθμούς, ο Λεβαδειακός και ο ΠΑΣ θα ορίσουν τη μοίρα τους. Ο χαμένος λογικά αποχαιρετά την κατηγορία, ειδικά αν είναι οι γηπεδούχοι. Σε περίπτωση ισοπαλίες, θα εξαρτηθούν από τα υπόλοιπα αποτελέσματα, όμως θα μοιάζουν και οι δύο χαμένοι.

ΓΗΠΕΔΟ: Δ.Σ. Λιβαδειάς
ΩΡΑ: 16:45 (28/2)
ΜΕΤΑΔΟΣΗ: Novasports2
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Δαλούκας, Μποζατζίδης, Τρύφων
ΠΡΟΣΩΠΟ:
-
ΣΤΟΙΧΗΜΑ: 1: 2,05 Χ: 3,00 2: 3,00
ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΓΛΥΚΙΑ: Τον Γενάρη του 1991 ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν στη Λιβαδειά για το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής. Ο Λεβαδειακός επικράτησε με 1-0, ξεκινώντας μια παράδοση που κράτησε και στη δεύτερη την τάξει κατηγορία. Η ομάδα της Βοιωτίας όχι μόνο δεν έχει ηττηθεί ποτέ στην έδρα της από τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά έχει συντριπτικά την παράδοση υπέρ της, μετρώντας εφτά νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.
(ΑΝ) 1: Οξυγόνο!
(ΑΝ) Χ: Κρεμάλα για δυο!
(ΑΝ) 2: Ζωντανός και ελπίζει!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Το χειροκρότημα του κόσμου στο φινάλε του αγώνα με την Μπορντό δείχνει πως ακόμα το πιστεύουν... Ο Παναθηναϊκός έβαλε στο παιχνίδι του τίτλου τον Ολυμπιακό και οι ερυθρόλευκοι παρά την αυτοκτονία του περασμένου Σαββάτου στην Κρήτη, θέλουν να μείνουν το λιγότερο σε απόσταση αναπνοής. Ο Ατρόμητος έχασε μέρος των ελπίδων του για τα πλέι οφ μετά την ισοπαλία με τον Αστέρα, όμως είναι εξαιρετικά επικίνδυνος, αν τον υποτιμήσουν οι ερυθρόλευκοι.

ΓΗΠΕΔΟ: Καραϊσκάκη
ΩΡΑ: 16:45 (28/2)
ΜΕΤΑΔΟΣΗ: ΝΕΤ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιάχος, Γκάγκας, Αλεξέας
ΠΡΟΣΩΠΟ: Μπορεί να μην φταίει, αλλά είναι πιθανόν να πληρώσει τα σπασμένα άλλων! Ο Γιάχος είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης κι εκείνος που θα τραβήξει πάνω του τα βλέμματα. Ο λόγος; Η έντονη και συνεχόμενη παραφιλολογία που υπάρχει για τη διαιτησία στον Ολυμπιακό, είτε πρόκειται για το ελληνικό πρωτάθλημα, είτε για την Ευρώπη!
ΣΤΟΙΧΗΜΑ: 1: 1,20 Χ: 4,50 2: 10,50
ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΓΛΥΚΙΑ: Είτε πρόκειται για πρωτάθλημα, είτε για κύπελλο, ο Ολυμπιακός έχει καταλυτική επιρροή πάνω στον Ατρόμητο. Μια νίκη το 2006 και μια ισοπαλία το 1974 είναι οι μοναδικές ζημιές που έχει καταφέρει η ομάδα του Περιστερίου στους ερυθρολεύκους. Οι πρωταθλητές έχουν 17 νίκες σε 19 αγώνες, ενώ στο ματς του πρώτου γύρου, παρά τις απουσίες, είχαν κατορθώσει να κερδίσουν 1-0 με γκολ του Όσκαρ.
(ΑΝ) 1: Πρώτος και περιμένει...
(ΑΝ) Χ: Διπλή αυτοκτονία!
(ΑΝ) 2: Έχετε γεια βρυσούλες...

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Με την ιταλική φινέτσα και τις δάφνες από τη μεγάλη πρόκριση απέναντι στη Ρόμα, ο Παναθηναϊκός καλείται να προσγειωθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και στα δύσκολα. Οι πράσινοι δεν έχουν άλλα περιθώρια για απώλειες, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ, και πρέπει να κερδίσουν οπωσδήποτε στη Νέα Σμύρνη για να παραμείνουν στην κορυφή. Ο Πανιώνιος δεν βρίσκεται στη δυσμενή θέση που ήταν την προηγούμενη αγωνιστική και πατάει γερά στα πόδια του μετά τη νίκη στα Γιάννινα, ωστόσο μια νίκη επί του Παναθηναϊκού είναι πάντα καλοδεχούμενη.

ΓΗΠΕΔΟ: Ν. Σμύρνης
ΩΡΑ: 19:00 (28/2)
ΜΕΤΑΔΟΣΗ: Novasports
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:
Καλόπουλος, Βασιλειάδης, Ευθυμιάδης
ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Σπυρόπουλος... χρωστάει ακόμα μαθήματα και δεν θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Πανιώνιο, συνεπώς τα βλέμματα πέφτουν στον εκπορθητή της Ρώμης. Ο Σωτήρης Νίνης έκανε πράγματα και θαύματα στο «Ολίμπικο» και ο Παναθηναϊκός ελπίζει να έχει παρόμοια απόδοση στο ελληνικό πρωτάθλημα, ώστε να γίνουν πιο εύκολα τα πράγματα για τους πράσινους, αλλά και για τον Σισέ!
ΣΤΟΙΧΗΜΑ: 1: 5,50 Χ: 3,30 2: 1,50
ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΓΛΥΚΙΑ: Καλύτερη παράδοση δεν θα μπορούσε να του τύχει! Ο Παναθηναϊκός πάει στη Νέα Σμύρνη, όπου η κατάσταση είναι συντριπτικά υπέρ του. Μόλις πέντε νίκες έχουν οι γηπεδούχοι, έναντι 27 των πρασίνων και 17 αγώνων που έχουν λήξει ισόπαλοι. Το γκολ του Τζιμπούρ στη αναμέτρηση του 2007 διέκοψε ένα σερί οκτώ συνεχόμενων νικών του τριφυλλιού εντός ή εκτός έδρας επί του Πανιωνίου, ενώ έκτοτε οι πράσινοι έχουν πετύχει ακόμα έξι σερί νίκες.
(ΑΝ) 1: Άλλο Europa League και άλλο Super League!
(ΑΝ) Χ: Επιμένων... ευρωπαϊκά!
(ΑΝ) 2: Πάει για... treble!

Δεν υπάρχουν σχόλια: