Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Πρωτιά εικοσαετίας για τον ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ από το Σάββατο (27/2) το βράδυ απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα και αν τον ευνοήσουν τα αποτελέσματα Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, οι οποίοι αγωνίζονται με Πανιώνιο και Ατρόμητο, αντίστοιχα, θα παραμείνει εκεί με την ολοκλήρωση της 24ης αγωνιστικής.

Τελευταία φορά που ο Δικέφαλος είχε πατήσει κορυφή σε τόσο προχωρημένη φάση του πρωταθλήματος ήταν πριν από 20 χρόνια! Στο τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου της σεζόν 1989-90 (Ιανουάριος του `90), υποχρέωνε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη του ήττα με 2-1, χάρη σε γκολ των Μαγκντί Ντολμπά και Δ. Παλάσκα (ο Παναθηναϊκός είχε προηγηθεί με γκολ που προήλθε από απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Πάρι Γεωργακόπουλου!).

Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Ρομπ Γιάκομπς έφτανε τους 27 βαθμούς και άφηνε πίσω τούς Ολυμπιακό και ΑΕΚ (από 26) και τον Παναθηναϊκό (25 βαθμοί).

Το πρωτάθλημα είχε δρόμο ακόμα, αφού διεξαγόταν με τη συμμετοχή 18 ομάδων, άρα οι αγωνιστικές ήταν 34.

Ο ΠΑΟΚ έχασε γρήγορα την επαφή του με την κορυφή, αφού στις 5 αγωνιστικές που ακολούθησαν νίκησε μόνο τον Απόλλωνα Καλαμαριάς εκτός έδρας με 3-0. Στα υπόλοιπα 4 παιχνίδια έκανε δύο ήττες (από ΑΕΚ στην Αθήνα και από Εθνικό στην Τούμπα) και παραχώρησε δύο ισοπαλίες (με Απόλλωνα Σμύρνης στην κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας, Τούμπα και με Λεβαδειακό εκτός έδρας).

Από εκείνο τον Ιανουάριο του 1990, ο ΠΑΟΚ δεν είχε ξαναβρεθεί ποτέ στην κορυφή του πρωταθλήματος, ακόμα και με παιχνίδι περισσότερο, όπως σήμερα!

Πλέον, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος καλείται να επιδείξει την ίδια σοβαρότητα στα 6 παιχνίδια που απομένουν και να εκμεταλλευτεί τα όποια στραβοπατήματα Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, ώστε να στεφθεί πρωταθλήτρια Ελλάδας για πρώτη φορά μετά τις χρυσές ημέρες του 1985.

Τα παιχνίδια που απομένουν: Πανθρακικός, Άρης*, ΑΕΚ, Λάρισα*, Καβάλα, Εργοτέλης

Με αστερίσκο (*) τα εκτός έδρας παιχνίδια

Δεν υπάρχουν σχόλια: