Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Καβάλα στο αλογο!


Την τέταρτη συνεχόμενη νίκη πέτυχε η Καβάλα. Νέο θύμα των «αργοναυτών» ο Πανθρακικός τον οποίο νίκησαν με 3-1, φτάνοντας ακόμα πιο κοντά τα πλέι οφ.
Ασταμάτητη η Καβάλα κατάφερε να περάσει σαν σίφουνας και από την Κομοτηνή. Η ομάδα του Ντε Μος πετυχαίνοντας την 4η συνεχόμενη νίκη της αυτή την φορά επί του Πανθρακικού με 3-1, συνεχίζει να κάνει όνειρα εισόδου στα πλέι οφ. Για να τα καταφέρει χρειάστηκε να παίξει καλά για ένα ημίχρονο και να κλείσει τους διαδρόμους για το δεύτερο. Από την άλλη οι γηπεδούχοι για ένα ακόμα ματς έπαιξαν πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, ένα ποδόσφαιρο που αν έπαιζαν από την αρχή της χρονιάς δεν υπήρχε ούτε μία στο εκατομμύριο όχι να υποβιβαστούν, αλλά να κινδυνέψουν.
Όσοι τυχεροί προτίμησαν είτε να πάνε στο γήπεδο, είτε να δουν το ματς στην τηλεόραση, από το να πάνε για ένα Κυριακάτικο καφέ, σίγουρα θα έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι. Ειδικά στο πρώτο μέρος, τόσο ο Πανθρακικός, όσο φυσικά και η Καβάλα, προσέφεραν ένα πλούσιο θέαμα. Θέαμα που τα είχε όλα. Πολλά γκολ, τέσσερα τον αριθμό, χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν, διαμαρτυρίες για διαιτητικές αποφάσεις και απίστευτο ποδοσφαιρικό ρυθμό.

Εκρηκτικό ξεκίνημα οι φιλοξενούμενοι

Για να υπάρξει αυτό το πολύ όμορφο θέαμα σε όλο το πρώτο μέρος, χρειάστηκε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα, ειδικά από τους φιλοξενούμενους. Οι παίκτες του Άαντ Ντε Μος που έχουν ως στόχο την είσοδό τους στα πλέι οφ μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και αφού πρώτα στο 4' έχασαν μια καλή ευκαιρία με τον Ιωάννου, κατάφεραν μέχρι το 11' να είναι μπροστά με 2-0. Αρχικά στο 6' ο Ιωάννου μπήκε στην περιοχή γυρίζοντας στον Ονουάτσι, αυτός έπιασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Σμόλαρεκ, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 0-1. Πέντε λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους. Συγκεκριμένα ο Ονουάτσι έπιασε ένα σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα έσκασε μπροστά από τον Ρόκα και κατέληξε στα δίχτυα του Πανθρακικού.

Αντίδραση των γηπεδούχων που πίεζαν ασφυκτικά

Παρά το 0-2 σε βάρος τους και το γεγονός πως έτσι και αλλιώς δεν είχαν όπως άλλωστε και στα επόμενα παιχνίδια, το παραμικρό βαθμολογικό κίνητρο, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν άμεσα και άρχισαν να πιέζουν ασφυκτικά την Καβάλα. Η πρώτη τους φάση σημειώθηκε στο 15' με τον Παπουλή να εκτελεί φάουλ και τον Ιτάνζ να μπλοκάρει. Δύο λεπτά αργότερα ο Γάλλος τερματοφύλακας πήγε να κάνει το λάθος, ωστόσο το διόρθωσε την τελευταία στιγμή και δεν έδωσε το δικαίωμα στον Μπέλεκ να απειλήσει. Όσο περνούσαν τα λεπτά η πίεση του Πανθρακικού γινόταν όλο και πιο έντονη και στο 22' και 23' οι Καζάκης και Μπέλεκ αντίστοιχα δεν κατάφεραν να μειώσουν.

Νέο χτύπημα από Μπέλεκ

Το όνομά του εκτός από τις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας, έχει ακουστεί και για σπουδαίους συλλόγους του εξωτερικού. Και πως να μην ακουστεί, όταν ο Μπέλεκ στα 17 δεν σταματά να σκοράρει και να δείχνει έτοιμος για το μεγάλο άλμα. Ο επιθετικός του Πανθρακικού κατάφερε να σημειώσει ένα ακόμα τέρμα και να συνεχίσει στις εξαιρετικές του εμφανίσεις. Συγκεκριμένα στο 27' έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και αφού πρώτα η μπάλα κόντραρε στον Γκβοζντένοβιτς, κατέληξε στα δίχτυα του Ιτάνζ.

«Από μηχανής Θεός» ο Σμόλαρεκ

Μετά το 1-2 οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και θέλησαν να φέρουν το ματς στα ίσια. Μάλιστα είχαν σπουδαίες ευκαιρίες για να τα καταφέρουν χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στην μεγαλύτερη από αυτές, η Καβάλα σώθηκε χάρη στην επέμβαση του Σμόλαρεκ. Ο Πολωνός αλλάζοντας ρόλους κατάφερε στο 37' να διώξει την μπάλα πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του Παπουλή, μετά από κόρνερ του Ρομπέρ.

Αλλαγές Ντε Μος και 1-3

Βλέποντας την ομάδα του να παίζει ένα παθητικό ρόλο από την στιγμή που έγινε το 0-2 και διακρίνοντας πως δύσκολα θα κρατούσε το προβάδισμα, ο τεχνικός της Καβάλας δεν δίστασε να κάνει νωρίς, νωρίς δύο αλλαγές. Συγκεκριμένα στο 38' έβγαλε τον Σμόλαρεκ και έβαλε τον Λάκη και δύο λεπτά αργότερα έβγαλε τον Πετκάκη και έβαλε τον Ψωμά. Οι αλλαγές αυτές εκ' του αποτελέσματος έπιασαν τόπο, καθώς στο 45' ο Λάκης έκανε τη σέντρα ο Ρινκόν αρχικά είδε την κεφαλιά του να σταματά στην πλάτη του Μπέλεκ, όμως στην συνέχεια κατάφερε να κάνει την προβολή σημειώνοντας το τρίτο γκολ της Καβάλας και κάνοντας το 1-3.

Γκολ που σωστά ακυρώθηκε

Παρά την ψυχρολουσία του 1-3, από την στιγμή που στον αγωνιστικό χώρο ήταν σαφώς καλύτερος, ο Πανθρακικός βγήκε και πάλι μπροστά για να μειώσει. Στις καθυστερήσεις το κατάφερε, ωστόσο το γκολ σωστά δεν μέτρησε ως οφσάιντ. Συγκεκριμένα ο Μπέλεκ εκτέλεσε το φάουλ και ο Παπουλής με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά όπως φάνηκε και στο ριπλέι ο παίκτης των γηπεδούχων ήταν σε αντικανονική θέση. Η ακύρωση του γκολ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, χωρίς όμως ο διαιτητής να αλλάξει την απόφασή του αυτή.

Πεσμένος ρυθμός στην επανάληψη

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός και το θέαμα του αγώνα δεν είχαν την παραμικρή σχέση με το πρώτο μέρος. Και οι δύο ομάδες δεν δημιούργησαν κάτι καλό και μάλιστα σε 45 λεπτά, δύο ήταν οι φάσεις άξιες αναφοράς. Αρχικά στο 63' όταν ο Παπουλής πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά το σουτ του έκοψε με προβολή ο Μουρ. Η μεγαλύτερη φάση ήταν και πάλι για τον Πανθρακικό. Στο 79' ο Ρομπέρ εκτέλεσε εξαιρετικά φάουλ, αναγκάζοντας τον Ιτάνζ να διώξει με εντυπωσιακή ενέργεια. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του δεύτερου μέρους, στο οποίο οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν καταφέρει να κλείσουν πολύ καλά τους χώρους.

MAN OF THE MATCH: Μπορεί ο προπονητής του να τον έβγαλε από πολύ νωρίς, ωστόσο ο Σμόλαρεκ ήταν για εμάς ο παίκτης του αγώνα. Αρχικά κατάφερε να σκοράρει το πρώτο γκολ της συνάντησης, ενώ με σωτήρια προβολή έκοψε την μπάλα πάνω στην γραμμή και δεν άφησε τον Πανθρακικό να ισοφαρίσει σε 2-2.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Σε πολύ όμορφο αγώνα ειδικά στο πρώτο μέρος, θα είναι άδικο στο να σταθούμε σε αδύναμους κρίκους. Οι παίκτες και των δύο ομάδων προσπάθησαν να κάνουν ότι καλύτερο μπορούσαν και αν και έριξαν το ρυθμό τους στην επανάληψη το πρόσημο που μπαίνει για την προσπάθειά τους είναι θετικό.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Αν στα 17 του κάνει τέτοια πράγματα, τότε τι θα κάνει μόλις μεγαλώσει και άλλο; Φυσικά αναφερόμαστε στον Μπέλεκ, ο οποίος κατάφερε για ακόμα μία αγωνιστική να σκοράρει, ενώ ήταν συνεχής πηγή κινδύνου για την άμυνα της Καβάλας. Ο μικρός όχι απλά στάθηκε στο ύψος του, αλλά πολλά μέτρα πιο ψηλά...

Η ΓΚΑΦΑ: Στο δεύτερο γκολ τη Καβάλας ο Ρόκα δεν αντέδρασε όπως θα έπρεπε, δίνοντας την ευκαιρία στον Ονουάτσι να κάνει το 0-2. Αυτή ήταν η γκάφα του αγώνα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ:
Εξαιρετικός ο Βοσκάκης στο ματς της Κομοτηνής. Όχι απλά πέρασε απαρατήρητος, αλλά στην μία και μοναδική σημαντική φάση, αυτή του γκολ του Πανθρακικού με την κεφαλιά του Παπουλή, μαζί με τον βοηθό του πήραν την σωστή απόφαση ακυρώνοντας το τέρμα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ:
Χωρίς φρένα πηγαίνει το τελευταίο διάστημα η Καβάλα. Η ομάδα του Ντε Μος δείχνοντας πως ήθελε περισσότερο τη νίκη, κατάφερε να επικρατήσει και επί του Πανθρακικού παίρνοντας το 4ο συνεχόμενο τρίποντο. Με το τρίποντο αυτό ο στόχος της εισόδου στα πλέι οφ έγινε ακόμα πιο εφικτός, ενώ αξίζει να αναφερθούμε στην πολύ καλή εικόνα της ομάδας από την στιγμή που ο Ολλανδός ανέλαβε τα ηνία της.


Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης): Ρόκα, Αργυρίου, Παπαδόπουλος (52' Σακελλαρίου), Μετεντζίδης (57' Αρσενίεβιτς, 77' Ολίσε), Ιασωνίδης, Λόπες, Γκοϊανίρα, Ρομπέρ, Παπουλής, Μπέλεκ, Καζάκης.

Καβάλα (Ααντ Ντε Μος): Ιτανζ, Πετκάκης (40' Ψωμάς), Μουρ, Γκβοζντένοβιτς, Οικονόμου, Σιόντης, Ντικρόκ, Ρινκόν, Ονουάτσι, Σμολάρεκ (38' Λάκης), Ιωάννου (65' Μεντί).

Δεν υπάρχουν σχόλια: