Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-0

Επιμέλεια: Δ.Μ.


Με την ψυχή στο στόμα και το άγχος στο... φουλ, ο Ολυμπιακός προκάλεσε γι' άλλο ένα ματς την τύχη του αλλά αυτή την φορά δεν το πλήρωσε. Το γκολ του Ντάρμπισιρ στο 18' και του Μήτρογλου στις καθυστερήσεις χάρισαν στους Πειραιώτες ένα τρίποντο γεμάτο αίμα και άμμο κόντρα στον σκληρό και επικίνδυνο Ατρόμητο. Στην κορυφή με συγκάτοικο τον ΠΑΟΚ οι Πειραιώτες, που περιμένουν το αποτέλεσμα στη Νέα Σμύρνη. Φωνάζουν για πέναλτι και οι δύο ομάδες.

Ένα καλό πρώτο ημίχρονο και ένα αγγλικό γκολ από τον Ματ Ντάρμπισιρ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ήταν αρκετά για τον Ολυμπιακό προκειμένου να πάρει αυτό που ήθελε: τη νίκη!

Οι "ερυθρόλευκοι" πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο μέρος, δημιούργησαν ευκαιρίες, πέτυχαν μόνο γκολ αν και άξιζαν περισσότερα

Από την άλλη πλευρά, το σύνολο του Γιώργου Δώνη, αξίζει πολλά μπράβο γιατί κατέβηκε στον Πειραιά δίχως φόβο, κοίταξε στα μάτια τον Ολυμπιακό, δημιούργησε ευκαιρίες σ' ένα γήπεδο που άλλες ομάδες μένουν πίσω από την σέντρα στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και

Οι συνθέσεις των ομάδων
Ολυμπιακός (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Ραούλ Μπράβο, Γκαλίτσιος, Στολτίδης, Λεντέσμα, Ζαϊρί, Ντάτολο, Λούα Λούα, Ντάρμπισιρ.

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Μπλένχιο, Μπαζίνσκι, Περόνε, Φαβάλι, Νάστος, Σαρμιέντο, Σφακιανάκης, Σαγκανόφσκι, Τάτος, Μπιλάγι.

Με μια ματιά
Η μάχη των πάγκων

Η σκέψη του Μπάντοβιτς να αλλάξει το σύστημα της ομάδας του έγινε πραγματικότητα. Ο Σέρβος προπονητής προτίμησε να ξεκινήσει με δύο επιθετικούς (4-4-2), όμως είχε ένα πρόβλημα της τελευταία στιγμής. Ο Τοροσίδης ένιωσε ενοχλήσεις στο ζέσταμα και έμεινε στον πάγκο, δίνοντας την θέση του στον Γιώργο Γκαλίτσιο.

Στις υπόλοιπες θέσεις ήταν οι: Νικοπολίδης (τερματοφύλακας), Αβραάμ Παπαδόπουλος (σέντερ μπακ), Μέλμπεργκ (σέντερ μπακ), Ραούλ Μπράβο (αριστερό μπακ),Λεντέσμα (αμυντικό χαφ), Στολτίδης (αμυντικό χαφ), Ντάτολο (αριστερό χαφ), Ζαϊρί (δεξί χαφ), Λούα Λούα (επίθεση), Ντάρμπισιρ (επίθεση).

Ίδιο σύστημα (4-4-2) επέλεξε και ο Γιώργος Δώνης. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μιχαηλίδης, σέντερ μπακ ήταν οι Μπλένχιο και Μπαζίνσκι, δεξιά ήταν ο Νάστος, αριστερά ο Μπιλάγι, αμυντικά χαφ ήταν οι Σαρμιέντο και Σφακιανάκης, αριστερό χαφ ο Φαβάλι, δεξιά ο Τάτος, ενώ στην επίθεση ήταν οι Σαγκανόφσκι και Περόνε.

Ωραίος ο καιρός στο "Γ. Καραϊσκάκης", ωραίος ο ρυθμός από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ωραίο και το θέαμα που μας προσέφεραν οι δύο ομάδες από νωρίς νωρίς. Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Ατρόμητος μπήκαν επιθετικά, με όρεξη στο ματς και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δούμε ένα θεαματικό παιχνίδι γεμάτο φάσεις.

Την αρχή έκανε ο Ολυμπιακός στο 2ο μόλις λεπτό, με τον Λούα Λούα να κλέβει την μπάλα από τον Μπαζίνσκι, όμως το σουτ του πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μιχαηλίδη. Γκολ μπορεί να μην μπήκε, όμως μ' αυτή την ευκαιρία ο Λούα Λούα ζέστανε και το κοινό στο φαληρικό γήπεδο, αλλά και τους συμπαίκτες του για μια καλύτερη συνέχεια.

Φυσικά ο Ατρόμητος δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και αδιαφορώντας για το γεγονός πως παίζει στην έδρα του πρωταθλητή Ελλάδας και με περίσσιο πάθος, βγήκε στην επίθεση και... φόβησε τους Πειραιώτες. Τρανό παράδειγμα η μεγάλη ευκαιρία στο 17', όπου ο Περόνε βγήκε απέναντι από τον Νικοπολίδη, όμως ο έμπειρος πορτιέρο βγήκε νικητής, διώχνοντας σε κόρνερ.

To Ματ του... Ντάτολο (1-0)

Η φάση του Περόνε αφύπνισε τους παίκτες του Μπάντοβιτς που απάντησαν με... γκολ, ένα λεπτό αργότερα. Στην αντεπίθεση, ο Λούα Λούα έσπασε αριστερά για τον Ντάτολο, αυτός σέρβιρε στον Ντάρμπισιρ και ο Άγγλος με άψογο πλασέ από την μικρή περιοχή άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, ξεσηκώνοντας το "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Το τέρμα του Ντάρμπισιρ έδωσε άλλον αέρα στους Πειραιώτες, που πλέον ήταν πιο απελευθερωμένοι και ανεβασμένοι και μ' άλλη ψυχολογία έχασαν ευκαιρίες και γι' άλλα γκολ.

Στο 23' μάλιστα ο Λούα Λούα έφτασε μια ανάσα από το 2-0, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και το τεχνικό του σουτ έξω από την περιοχή, πέρασε ελάχιστα άουτ. Ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Ζαϊρί ένα λεπτό αργότερα (24'), όμως η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο 38'. Ύστερα από φάουλ του Ντάτολο, ο Λούα Λούα έκανε το σουτ από το σημείο του πέναλτι, όμως η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Μιχαηλίδη. Στην συνέχεια της φάσης ο Ζαϊρί ανενόχλητος έκανε νέο σουτ, όμως δεν βρήκε στόχο.

Λίγο νωρίτερα (35') οι "ερυθρόλευκοι" διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, όταν ο Μπαζίνσκι έσπρωξε τον Ντάρμπισιρ μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής προτίμησε να δώσει κίτρινη για θέατρο στον Άγγλο επιθετικό.

Τα λεπτά περνούσαν, ο Ατρόμητος απειλούσε κυρίως με σουτ του Σαρμιέντο, όμως ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε το πάνω χέρι και δημιουργούσε αξιόλογες φάσεις. Μια απ' αυτές ήταν στο 45', όπου ο Ντάτολο έβγαλε ωραία μπαλιά για τον Ντάρμπισιρ που πετάχτηκε όμως δεν πρόλαβε να την βρει και να την στείλει στα δίχτυα και το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη τίποτα δεν ήταν ίδιο. Ο ρυθμός έπεσε, το θέαμα πέρασε μια... κρίση και οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες μειώθηκαν.

Κάπου εκεί, ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς αποφάσισε να αντιδράσει και να βοήθησει την ομάδα του. Ο Σέρβος τεχνικός, βλέποντας πως ο Ζαϊρί δεν είναι σε καλή μέρα και με σκοπό να... καθαρίσει το ματς, έβαλε στηη θέση του Μαροκινού τον Μήτρογλου και ο Λούα Λούα γύρισε πιο πίσω. Ακόμη και με δύο επιθετικούς "κολώνες", οι Πειραιώτες έμοιαζαν κουρασμένοι και ανίκανοι να απειλήσουν την εστία του Μιχαηλίδη.

Αντίθετα, οι παίκτες του Γιώργου Δώνη ανέβασαν στροφές και ήταν έτοιμοι να κάνουν την ζημιά μέσα στο... σπίτι του Ολυμπιακού. Στο 62' προσπάθησε να απειλήσει τον Νικοπολίδη με σουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα (63') οι Περιστεριώτες "φώναξαν" για πέναλτι. Ο Μέλμπεργκ ανάτρεψε τον Σαγκανόφσκι με τάκλιν, όμως και πάλι ο διαιτητής Γιάχος έδωσε εντολή να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στην ίδια περιοχή, στο ίδιο σημείο, το ίδιο λάθος από τον Χιώτη ρέφερι, αλλά για τον Ατρόμητο αυτή την φορά.

Τα λεπτά περνούσαν και το σκηνικό δεν άλλαζε. Μέτριος ρυθμός και λίγες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, κυρίως με σουτ. Όπως αυτό του Ντάτολο στο 68', του Σφακιανάκη στο 72' και του Ντάρμπισιρ στο 78'.

Δεν υπάρχουν σχόλια: