Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα 4-1


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Λεβαδειακός "καθάρισε" τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ντέρμπι της παραμονής κερδίζοντας τον με 4-1, στέλνοντας τον ουσιαστικά στην Β' Εθνική, αφού πλέον ακόμα και σε ισοβαθμία έχει το προβάδισμα.

Οι συνθέσεις των ομάδων


Γήπεδο: Δ.Σ. Λιβαδειάς
Διαιτητής: Δαλούκας (Θεσσαλίας)
Βοηθοί: Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Τρύφων (Δράμας)
4ος: Χαραλαμπίδης (Καβάλας)
Παρατηρητής: Δούρος (Κορινθίας)

Λεβαδειακός(Φαράντος): Βαγιέχο, Κόλτζος, Ζησόπουλος, Μασάδο, Αλεξίου, Μπεγκόνια(Αμπουμπακάρι 78'), Ταραλίδης, Σερζίνιο(Σαβιλείου 56'), Μπάρκογλου, Γκονζάλες(Σόλα 74').

ΠΑΣ Γιάννινα: Σικαλιάς, Καζναφέρης, Κανακούδης, Κούσας, Μαϊστόροβιτς, Ρόβας, Ανδράλας(Σαϊτιώτης 46'), Τζάνης(Ντιμπαλά 62'), Μενδρινός, Σίσιτς(Μιχαλόπουλος 62'), Μπακαγιόκο.

Κίτρινες: Σίσιτς (11' ΠΑΣ), Μασάδο (14' Λεβαδειακός), Τζάνης (19' ΠΑΣ), Ταραλίδης (81' Λεβαδειακός), Κασναφέρης (90' ΠΑΣ).
Κόκκινες:


Με μια ματιά


Το ντέρμπι της παραμονής ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να είναι αρκετά προσεκτικές και να μην ρισκάρουν να βγουν στην επίθεση χωρίς να προσέχουν.

Μοναδικές φάσεις στα πρώτα δέκα λεπτά, ήταν ένα χλιαρό σουτ του Ταραλίδη και μια ωραία μπαλιά του Ρόβα στον Μπακαγιόκο, που δεν ανησύχησαν ωστόσο τους δυο γκολκίπερ.

Ελπίδες παραμονής από τον Μπάρκογλου

(1-0) Το σκορ στην αναμέτρηση άνοιξε ο γνωστός-δράστης Γιώργος Μπάρκογλου, μόλις στο 13ο λεπτό. Συγκεκριμένα σε εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά με τον Ζησόπουλο, ο Κούσας στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα την έστειλε μπάλα πάνω στον Μπάρκογλου, που με δυνατό σουτ νίκησε τον Σικαλιά.

* (Σε δέκα ματς στην Λιβαδειά με αντίπαλο τον ΠΑΣ οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν καταφέρει να σκοράρουν)

(Δοκάρι) Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος κινήθηκε σε γρήγορο τέμπο, με τον Λεβαδειακό ωστόσο να χάνει άλλη μια σπουδαία ευκαιρία για να σκοράρει. Συγκεκριμένα σε μια βαθιά μπαλιά στην περιοχή του ΠΑΣ, ο Μπάρκογλου έστρωσε ωραία στον Ταραλίδη στο ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως το σουτ του πέρασε άουτ.

Η απάντηση του "Άγιαξ" ήρθε δυο λεπτά αργότερα, όταν ο Ανδράλας επιχείρησε δυνατό πολλά μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει στο δεξί δοκάρι του Βαγέχο.

Στο 28ο λεπτό οι Βοιωτοί έφτασαν μια ανάσα από το 2-0, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ταραλίδης πήδηξε πιο ψηλά από όλους, με τον Σικαλιά να πετάγεται εντυπωσιακά και να διώχνει σε κόρνερ.

Πολλές οι ευκαιρίες...

Αν κάτι δεν έλειπε από το πρώτο μέρος αυτό ήταν οι φάσεις, με τον ΠΑΣ να χάνει την μεγαλύτερη του εύκαιρα στο 33ο λεπτό. Σε ένα γέμισμα στην περιοχή του Λεβαδειακού, ο Κούσας γύρισε την μπάλα στον Μαϊστόροβιτς που ήταν μόνος απέναντι από τον Βαγέχο, όμως το πλασέ του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

* (Το πρώτο ματς είχε έρθει 1-1 με τους Ανδράλα και Μπάρκογλου να σκοράρουν)

Αγκάλι ο τιμωρός... Μπακαγιόκο ο άστοχος

(2-0) Στο 39ο λεπτό οι γηπεδούχοι έβαλαν γερές βάσης για τη νίκη, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Ταραλίδη από το κέντρο του γηπέδου, η μπάλα έφτασε στην μεγάλη περιοχή του Σικαλία με τον Αγκάλι να πηδάει ψηλά και να κερδίζει στον αέρα τον Μαϊστόροβιτς, δίνοντας έτσι προβάδισμα δυο γκολ στην ομάδα του.

Ο ΠΑΣ έφτασε πολύ κοντά στο να μειώσει το σκορ στο 43ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν σε μια καταπληκτική κάθετη μπαλιά του Μενδρινού ο Μπακαγιόκο βγήκε απέναντι από τον Βαγέχο, όμως το πλασέ του χτύπησε στο κεφάλι του Ισπανού πορτιέρο και βγήκε έξω.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ΠΑΣ να προσπαθεί να επιβάλει τον ρυθμό του στο παιχνίδι, χωρίς να το καταφέρει ωστόσο. Παρόλα αυτά είχε μια καλή ευκαιρία στο 53', όταν σε εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά ο Σαϊτιώτης πήδηξε πιο ψηλά από όλους, με την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το δοκάρι του Βαγέχο.

Τον τελείωσε...

(3-0) Στο 59ο λεπτό ο Λεβαδειακός "καθάρισε" το παιχνίδι, με τον Γκονσάλες να πετυχαίνει ένα πολύ όμορφο τέρμα. Ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός χόρεψε ταγκό τον Κούσα και με πολύ ωραίο σουτ μέσα από την μικρή περιοχή, έδωσε αέρα τριών τερμάτων την ομάδα του.

Αγκάλι Χ 2

(4-0) Η άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν σε τραγική μέρα, με αποτέλεσμα ο Βίκτορ Αγκάλι να κάνει... πάρτι στον αέρα. Έτσι λοιπόν σε ένα γέμισμα του Κόλτζου από τα αριστερά, ο 32χρονος Νιγηριανός πήδηξε πιο ψηλά από όλους, και με δυνατή κεφαλιά έκανε δυο τα προσωπικά του τέρματα και τέσσερα της ομάδας του.

* (Αυτό ήταν το τρίτο γκολ του Βίκτορ Αγκάλι για την φετινή σεζόν μετά το τέρμα που πέτυχε εναντίον της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ)

Ο ΠΑΣ πήγε να βάλει το γκολ της τιμής στο 78ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Σαϊτιώτης συνεργάστηκε ωραία με τον Μιχαλόπουλο, με τον πρώτο να κάνει ωραίο γυριστό σουτ και την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βαγέχο.

(4-1) Τελικά ο ΠΑΣ κατάφερε να πετύχει ένα τέρμα στο 87ο λεπτό με τον Μπακαγιόκο, ο οποίος πήρε πολύ ωραία κάθετη μπαλιά από τον Μενδρινό, με τον 32χρονο άσο να πραγματοποιεί δυνατό πλασέ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Βαγέχο.

Το παιχνίδι τελείωσε με τον Λεβαδειακό να παίρνει σπουδαία νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 4-1, με αποτέλεσμα αν ισοβαθμήσει στην 13η θέση με την ΑΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: