Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Πάρτι της ΑΕΛ στο "Αλκαζάρ", άνετη νίκη με 3-0 επί της Ξάνθης

Εξαιρετική εμφάνιση για τη Λάρισα και νίκη με 3-0 επί της Ξάνθης. Δύο γκολ ο Κανόμπιο κι ένα ο Ιγκλέσιας για τους Θεσσαλούς.
Mετά από έξι αγωνιστικές η ΑΕΛ επανήλθε στις νίκες, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως όσα τέρματα είχαν πετύχει οι γηπεδούχοι σε επτά αγώνες, τα σημείωσαν μαζεμένα κόντρα στην ομάδα του Γιώργου Παράσχου.

Αδύναμοι και πάλι οι Ακρίτες στον επιθετικό τομέα, γνώρισαν φυσιολογικά την ήττα και μπλέκουν και φέτος σε περιπέτειες.
Νευρικό ξεκίνημα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να παρουσιάζονται ιδιαίτερα νευρικές, με αποτέλεσμα να γίνονται αρκετά φάουλ και να μην υπάρχει ρυθμός.

Ο Κανόμπιο στο 13’ έκανε το πρώτο σουτ στην αναμέτρηση, χωρίς πάντως να ανησυχήσει ο Γκσπούρνινγκ.

Πέναλτι για τη Λάρισα και 1-0
Ξαφνικά, ο αγώνας απέκτησε ενδιαφέρον, καθώς στο 17’ περισσότερο ο Κουζέν κέρδισε πέναλτι από τον Μπέρτο παρά ο αμυντικός της Ξάνθης ανέτρεψε τον επιθετικό των Θεσσαλών.

Εντέλει, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 19’, με τον Κανόμπιο να ευστοχεί από την άσπρη βούλα και να σημειώνει το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Λύθηκαν τα πόδια και… 2-0!
Το τέρμα του Κανόμπιο απελευθέρωσε τους παίκτες του Γιάννη Παπακώστα από το άγχος, οι οποίοι έψαξαν το 2-0 για να βάλουν γερά θεμέλια νίκης και τα κατάφεραν.

Στο 27’ ο Κουζέν σέντραρε από τα δεξιά, ο Γκσπούρνινγκ δεν απομάκρυνε σωστά, ο Κωστούλας δεν κατάφερε να κατεβάσει σωστά τη μπάλα, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον Ιγκλέσιας να βρει χώρο για να σουτάρει δυνατά και να νικήσει τον τερματοφύλακα της Ξάνθης για το 2-0.

Από εκεί και πέρα και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ασκήσουν πίεση στην ΑΕΛ, δεν δημιούργησαν όμως την παραμικρή ευκαιρία και το 2-0 παρέμεινε.
Στο παιχνίδι ο Μετίν, ασίστ ο Μετίν!
Ο Γιάννης Παπακώστας δεν αρκέστηκε στο "καθαρό" προβάδισμα της ομάδας του και έριξε στο ματς τον Τουμέρ Μετίν, ο οποίος αντικατέστησε τον τραυματία Αμπουχατζίρα.
Ο Τούρκος άσος μπήκε ιδιαίτερα κεφάτος και συνεργάστηκε ωραία με τον Κανόμπιο στο 48', όμως ο Ουρουγουανός δεν έκανε και το ιδανικότερο πλασέ, με τον Γκσπούρνινγκ να μπλοκάρει εύκολα.
Ωστόσο, στο 54' ο Κανόμπιο φάνηκε περισσότερο αποτελεσματικός, σκοράροντας από το σημείο του πέναλτι και αφού πρώτα ο Μετίν είχε "αδειάσει" με έξοχη ντρίπλα τον Αμπεφέμι.
Έτσι, οι "βυσσινί" εδραίωσαν το προβάδισμά τους, παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο.
Προσπάθησε η Ξάνθη, ήταν αργά όμως...
Ο Γιώργος Παράσχος έπαιξε με 3 επιθετικούς από το 52' και ύστερα, με Πόι, Έλινγκτον και Μπούγκα δηλαδή, και οι Ακρίτες φάνηκαν απειλητικοί σε δύο περιπτώσεις.
Όμως, στο 60' ο Κατόνγκο αστόχησε εξ επαφής, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ταυλαρίδης έδιωξε σε κόρνερ επικίνδυνη συρτή σέντρα του Πόι.
Να σημειωθεί ότι στη συνέχεια της φάσης του Κατόνγκο, η Λάρισα βγήκε στην αντεπίθεση, με τον Μετίν να "χορεύει" την άμυνα της Ξάνθης, να νικιέται όμως από τον Γκσπούρνινγκ.
Έχασε αυτό που δεν χάνεται ο Κουζέν
Με την τετράδα Μετίν, Κανόμπιο, Σίμιτς και Κουζέν σε σπουδαία μέρα, η Λάρισα προσπάθησε να φτάσει και σε ένα τέταρτο γκολ, για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της.
Στο 79' πάντως, ο Κουζέν κατάφερε να χάσει το... άχαστο, αφού ξεπέρασε θαυμάσια τον Γκλέισον, εξουδετέρωσε και τον Γκσπούρνινγκ, σημάδεψε ωστόσο το οριζόντιο δοκάρι κι έχασε την ευκαιρία να προσθέσει το όνομά του στη λίστα των σκόρερς της αναμέτρησης.
Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τη Λάρισα να παίρνει το τρίποντο και να ισοβαθμεί στην θέση με 9 βαθμούς μαζί με Εργοτέλη και Ολυμπιακό Βόλου.
Δύσκολα τα πράγματα για την Ξάνθη, που με 6 βαθμούς είναι μόνη στη 14η θέση.
Συνθέσεις:
Λάρισα: Αμπάρης, Βενετίδης (58' Κατσιαρός), Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Σίμιτς, Κουζέν, Αμπουχατζίρα (46' Μετίν), Ρομέου, Βελάσκο (12’ Tαλ), Κανόμπιο, Ιγκλέσιας
Ξάνθη:  Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος, Στιούαρτ, Βάλλας, Γκλέισον, Αντεφέμι, Φλίσκας (16’ Κωστούλας), Βασιλακάκης (52' Μπούγκα), Κατόνγκο (68' Κιντάνα), Πόι, Έλινγκτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: