Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Αποχώρησε από την ενεργό δράση η Ντεμεντίεβα

Δύο χρόνια μετά τον θρίαμβό της στο Πεκίνο, η Ελενα Ντεμεντίεβα αποφάσισε να εγκαταλείψει τα κορτ.Η Ρωσία πρωταθλήτρια του τένις ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την ενεργό δράση, εντελώς ξαφνικά, μετά την ήττα της από την Ιταλίδα Φραντσέσκα Σκιαβόνε στο τουρνουά του Κατάρ, με το οποίο ολοκληρώνεται η αγωνιστική περίοδος.

Σε ηλικία 29 ετών και έχοντας κατακτήσει 16 τίτλους σε τουρνουά της ATP, η Ντεμεντίεβα πήρε το μικρόφωνο μετά τον αγώνα με τη Σκιαβόνε και είπε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλον τον κόσμο που με στήριξε. Είμαι πολύ συγκινημένη... Είναι τόσο δύσκολο να πω αντίο».

Παρούσα στις εξέδρας του Καλίφα Τένις Κόμπλεξ, η μητέρα της που ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε δακρυσμένη. Συγκινημένη και η συμπατριώτισσά της, Βέρα Ζβονάρεβα, που επίσης μιλώντας στο κοινό, είπε: «Η Ρωσία είναι υπερήφανη για σένα. Εκανες τόσο πολλά για το τένις αλλά και τον αθλητισμό στην πατρίδα μας. Αποτέλεσες έμπνευση και παράδειγμα για τα νέα παιδιά».

Η Ντεμεντίεβα αποσύρεται από το τένις έχοντας κερδίσει περισσότερα από 14 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματικά έπαθλα. Το 2009 έφτασε στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, την υψηλότερη θέση που είχε στην καριέρα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: