Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Η δέκατη αγωνιστική κρύβει "παγίδες"

Το "Ολντ Τράφορντ" συγκεντρώνει το μεγάλυτερο ενδιαφέρον απ΄ όλα τα γήπεδα που φιλοξενούν αγώνες της 10ης ημέρας της Πρέμιερ Λιγκ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται την ομάδα που έχει "του χεριού της" περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στη Αγγλία, την Τότεναμ!

Γι' αυτό ακριβώς και ο αυριανός αγώνας αποτελεί κριτήριο για την προβληματική Γιουνάιτεντ, με τρομακτική δυσλειτουργία στην άμυνα, 40χρονο τερματοφύλακα (Φαν ντερ Σαρ) και τραυματία τον σούπερ σταρ (Ρούνι). Αν, δηλαδή, δεν καταφέρει να νικήσει ούτε τα "σπιρούνια", τότε τα πράγματα είναι σοβαρά!

Η ομάδα του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον έχει ηττηθεί μόνο μία φορά στον 21ο αιώνα από την Τότεναμ κι αυτή πριν από 9,5 χρόνια. Στις 19 Μαϊου του 2001 οι "Σπερς" είχαν επικρατήσει 3-1 στο Λονδίνο και από τότε ακολούθησαν 22 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, στους οποίους η Γιουνάιτεντ έχει 17 νίκες, ενώ πέντε έληξαν ισόπαλοι!

Η πρωτοπόρος Τσέλσι αντιμετωπίζει τη Μπλάκμπερν στο "Ιγουντ Παρκ", στο οποίο έχει 7 νίκες στις τελευταίες 10 επισκέψεις της για το πρωτάθλημα, ενώ η Αρσεναλ έχει το πιο εύκολο έργο ανάμεσα στους διεκδικητές, καθώς φιλοξενεί τη Γουέστ Χαμ.

Σε άθλια κατάσταση τα "σφυριά", βρίσκονται στην τελευταία θέση με μόλις μία νίκη στις πρώτες εννέα αγωνιστικές, ενώ αντιδιαμετρικά αντίθετο είναι το κλίμα στους "κανονιέρηδες", μετά το εντυπωσιακό 3-0 στο Μάντσεστερ επί της Σίτι. Οσο για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, παίζει με την έτερη ουραγό της Πρέμιερσιπ, τη Γουλβς, αλλά το "Μολινό" δεν ήταν ποτέ φιλόξενο για τους "γαλάζιους", με εξαίρεση το περσινό ματς και το άνετο 3-0 με δυο γκολ του Τέβες.

Η Λίβερπουλ γλύτωσε τη λαϊκή κατακραυγή, όταν κατάφερε μετά κόπων και βασάνων να νικήσει τη Μπλάκμπερν (2-1) την περασμένη εβδομάδα, όμως οι παίκτες, οι οπαδοί της, αλλά και ο Ρόι Χότζσον χρειάζονται επειγόντως μια ένεση ηθικού. Το ματς με τη Μπόλτον στο "Ρίμποκ" είναι ιδανική ευκαιρία για τους "κόκκινους" και τον Σωτήρη Κυργιάκο, ο οποίος πιθανότατα θα διατηρήσει τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση, με την οποία κλείνει η αγωνιστική. Τη Δευτέρα στο γραφικό "Μπλούμφιλντ Ρόουντ" η Μπλάκπουλ υποδέχεται τη Γουέστ Μπρομ, μια σύγκρουση ανάμεσα στις δύο ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής Πρέμιερσιπ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 10ης ημέρας:

Σάββατο
Αρσεναλ-Γουέστ Χαμ
Μπλάκμπερν-Τσέλσι
Εβερτον-Στόουκ Σίτι
Φούλαμ-Γουϊγκαν
Γουλβς-Μάντσεστερ Σίτι
Μάντσεστερ Γ.-Τότεναμ

Κυριακή
Αστον Βίλα-Μπέρμιγχαμ
Νιούκαστλ-Σάντερλαντ
Μπόλτον-Λίβερπουλ

Δευτέρα
Μπλάκπουλ-Γουέστ Μπρομ

Δεν υπάρχουν σχόλια: