Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Το καθ-ΑΡΗ-σε νωρίς

Στις νίκες επέστρεψε ο Άρης μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες από ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 2-0 του Ατρόμητου στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Σκόρερ για τους «κιτρινόμαυρους» χρίστηκαν ο Χαβίτο (19’) και ο Λαζαρίδης (25’). Ο τελευταίος μάλιστα σκόραρε για πρώτη φορά στην καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία.

Πλέον ο Άρης έχει 12 βαθμούς στον πίνακα, ενώ ο Ατρόμητος έμεινε στους 7. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φαμπιανό, που μπήκε στο 80’ έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε επίσημο παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων».

Μουδιασμένο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία έδωσε αρκετούς χώρους στον Ατρόμητο με αποτέλεσμα να απειλήσει δύο φορές σε διάστημα ενός λεπτού με τον Μπρίτο (2’) και τον Καραλή (3’) τα σουτ των οποίων εξουδετερώθηκαν από την άμυνα του Άρη. Σταδιακά όμως οι γηπεδούχοι άρχισαν να αναλαμβάνουν πρωτοβουλία, αυξάνοντας την πίεση του σε όλα τα σημεία του γηπέδου. Βέβαια ακόμα και μέχρι το δοκάρι του Κάλβο στο 11’ οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν πατήσει την περιοχή των Περιστεριωτών.

Γκολ ποίημα από Χαβίτο-Λαζαρίδη

Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως οι Θεσσαλονικείς πραγματοποίησαν την πρώτη κλασσική ευκαιρία στον αγώνα, όταν ο Ρουίς σέντραρε από δεξιά, ο Ολιβέιρα έβαλε λανθασμένα το κεφάλι του με αποτέλεσμα η μπάλα να πάρει πορεία προς τα δίχτυα της ομάδας του, αλλά ο Μιχαηλίδης πετάχτηκε και απέκρουσε σε κόρνερ. Η μαχητικότητα και το πολύ καλό πρέσσινγκ του Άρη πάντως ανταμείφθηκε στο 19’. Ο Χαβίτο έκλεψε τη μπάλα ανάμεσα στην περιοχή του Ατρόμητου και τη μεσαία γραμμή και με προσωπική προσπάθεια πέτυχε ένα όμορφο γκολ με σουτ. Η συνέχεια ήταν ιδανική αφού με το πέρασμα 6 λεπτών οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Αυτή τη φορά ο Χαβίτο δημιούργησε το γκολ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και ο Λαζαρίδης έπιασε ένα γυριστό μονοκόμματο σουτ, στο οποίο ο Μιχαηλίδης έμεινε… άγαλμα με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-0. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι το τέρμα που πέτυχε ο αμυντικός του Άρη ήταν το πρώτο του στη μεγάλη κατηγορία.

«ΌΧΙ» από Σηφάκη
Από εκεί και πέρα ο ρυθμός του παιχνιδιού μειώθηκε, οπότε ο Ατρόμητος βρήκε ευκαιρία να μειώσει. Είχε μπροστά του όμως τον εκπληκτικό Σηφάκη ο οποίος πραγματοποίησε κορυφαία απόκρουση στο ασύλληπτο σουτ του Νεμπεγλέρα στο 34’. Στο 39' χάθηκε μία τεράστια και συνάμα πολύ όμορφη ευκαιρία για τον Άρη προκειμένου να κάνει το 3-0 και να κλειδώσει μία και καλή τη νίκη του. Με κινηματογραφική ταχύτητα, ο Χαβίτο πάσαρε στον Κόκε, εκείνος αμέσως στον Ρουίς, ο οποίος αμαρκάριστος από πολύ κοντά έκανε το σουτ. Ο Μιχαηλίδης όμως είπε όχι, διώχνοντας με το δεξί πόδι σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου.

Βαρετό το δεύτερο μέρος
Στην επανάληψη η εικόνα του ματς ήταν πολύ διαφορετική απ’ ότι στο πρώτο μέρος. Με λίγα λόγια πολύ βαρετή. Εκεί που η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω και έγιναν συχνές ευκαιρίες στο αρχικό 45λεπτο, στο δεύτερο οι φάσεις ήταν ανύπαρκτες. Ο Γιώργος Δώνης πραγματοποίησε δύο μαζεμένες αλλαγές για να αλλάξει την εικόνα του Ατρόμητου. Η ομάδα του ήταν εμφανώς βελτιωμένη αλλά χωρίς ουσία που δεν είναι άλλη από το γκολ.

Πάντως ενδεικτικό της κακής εικόνας του δεύτερου ημιχρόνου ήταν το γεγονός ότι η πρώτη κλασσική ευκαιρία έγινε στο 79' με τον Περόνε, ο οποίος μπήκε από αριστερά, πλάσαρε στην κλειστή γωνία του Σηφάκη, που έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 84’ ο Περόνε απέτυχε να μειώσει για τον Ατρόμητο, ενώ σε δύο στιγμές (88’ και 91’) ο Κόκε έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Άρη. Έτσι το σκορ παρέμεινε 2-0.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Γκιάρο, Ναφτί (73’ Φατί), Κάλβο (60’ Τσεζνάουσκις), Τόχα, Ρουίζ (80’ Φαμπιάνο), Κόκε, Χαβίτο, Λαζαρίδης, Βαγγελή

Ατρόμητος (Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας, Καμαρά, Περόνε, Μπρίτο (77’ Μπρίτο), Σφακιανάκης, Μαρσέλο, Σκόνδρας (58’ Τάτος), Καραλής (63’ Σαγκανόφκσι)

Διαιτητής: Σταθόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: