Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Κοντεύει η «κίτρινη» μέρα της ανεξαρτησίας!!

Το παζλ της άρσης του απαγορευτικού φαίνεται ότι ολοκληρώνεται σήμερα, εκτός απρόοπτου, για τον Άρη και την προσπάθεια που κάνει όλους αυτούς τους μήνες η ΚΑΕ. Η αλληλογραφία της FIBA με την ΕΟΚ συνεχίστηκε και, επιτρέποντας στον Άρη να αποτινάξει από πάνω του το βραχνά της απαγόρευσης μεταγραφών που του έχει επιβληθεί από τον Ιανουάριο του 2012. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έστειλε στην ελληνική γλώσσα εγγράφως το αίτημα για την αποστολή επιστολής με την οποία η τελευταία θα βεβαιώνει ότι θα επιβλέπει την πορεία των διακανονισμών της ΚΑΕ Άρης με τους πιστωτές της.

Στη συνέχεια η ΕΟΚ ζήτησε από τη FIBA το επίσημο έγγραφο με τους διακανονισμούς, το οποίο και έλαβε το μεσημέρι. Έτσι, η ΕΟΚ αναμένεται να στείλει στη FIBA τη σχετική επιστολή το ταχύτερο δυνατό.

Εφόσον εξελιχθούν όλα ομαλά, η ΚΑΕ Άρης αναμένεται να καταβάλει σήμερα τα χρήματα της προκαταβολής στον Άαρον Μάιλς, ώστε να πάρει το «ΟΚ» από τη FIBA για την άρση του απαγορευτικού και να προχωρήσει άμεσα στις κινήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ της ομάδας. Είναι λογικό όλες αυτές τις ημέρες να υπάρχουν συζητήσεις και να έχουν ολοκληρωθεί οι περισσότερες προσθήκες, απλά η διοίκηση περιμένει το «οκ», για να είναι νομότυπη σε ότι κάνει.

Από μόνη της και μόνο μια τέτοια ανακοίνωση για άρση του απαγορευτικού θα φέρει χαμόγελα διαρκείας στο “Nick Galis Hall».

Για το λόγο αυτό άλλωστε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Λευτέρης Αρβανίτης δεν έχει φύγει καθόλου όλο το καλοκαίρι, παίρνοντας πάνω του το θέμα και πιέζοντας όπλο αυτόν τον καιρό με κάθε τρόπο για την έγκαιρή λύση του θέματος. Οι κίτρινοι έχουν επενδύσει σε πολύ χρόνο και χρήμα, που έχει αποβεί και εις βάρος της ομάδας σε πολλά ζητήματα.

Ο κόσμος περιμένει ανακοινώσεις για την ενίσχυση, μιας και η μοναδική καλή είδηση σε αγωνιστικό θέμα ήταν αυτή της παραμονής του Σπύρου Μούρτου και του Σάσα Βεζένκοφ. Στον αντίποδα, ο Λευτέρης Μποχωρίδης πήρε μεταγραφή, ο Ζήσης Σαρικόπουλος δεν ανανέωσε, ο Τζέρεμι Χαντ δε συνεχίζει για ευνόητους λόγους, ο Μιχάλης Πελεκάνος έκανε χρήση ειδικού όρου, για να συνεχίσει στην Πλοέστι, ενώ μετά τη φυγή του Αντώνη Ασημακόπουλου αναζητείται φόρμουλα στην περίπτωση του Κώστα Χαρίση, που δεσμεύεται με συμβόλαιο.

Το θετικό είναι και ο Δημήτρης Πρίφτης βρίσκεται από χθες στην Ελλάδα και δεν αποκλείεται στο περιθώριο της επιστροφής του εθνικού μας συγκροτήματος στην Αθήνα, να κάνει κάποιο ταξίδι-αστραπή, για να έχει μια μίνι ενημέρωση από τους συνεργάτες του. Ο Έλληνας τεχνικός, ο οποίος βρισκόταν στη Λιθουανία με την Εθνική Ανδρών, ήταν σε συνεχή επαφή με τους συνεργάτες του για την επιλογή των παικτών που θα στελεχώσουν το ρόστερ της επόμενης σεζόν και φαίνεται ότι στις περισσότερες θέσεις έχουν βρεθεί οι εκλεκτοί.

Αύριο πάντως, αρχίζει ανεπίσημα οι υποχρεώσεις. Στις 21-22/8 θα γίνουν οι αιματολογικές και ιατρικές εξετάσεις των παικτών, παράλληλα με τον κλινικό ορθοπεδικό έλεγχο.

Στις 25 του μήνα θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας στο «Nick Galis Hall» και στις 28-29/8 οι παίκτες θα περάσουν από εργομετρικά τεστ. Οπότε, η επίσημη ενημέρωση για άρση του απαγορευτικού θα βοηθήσει και ψυχολογικά τους «κίτρινους»!
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: