Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Και οι φίλοι της Τσέλσι θα μισήσουν τον Ντιέγκο Κόστα!!

Για μια ακόμη φορά ο Ντιέγκο Κόστα έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής με τη συμπεριφορά του εντός αγωνιστικού χώρου και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος εξηγεί γιατί σε λίγο καιρό μπορεί να αποτελέσει «κόκκινο πανί» για τους φίλους της Τσέλσι.
Στο Στάμφορντ Μπριτζ άπαντες είναι συνηθισμένοι στην... υπερβολή. Και όπου «υπερβολή», συνώνυμο είναι ο Ζοσέ Μουρίνιο. Σε κάθε ευκαιρία ο Πορτογάλος τεχνικός γίνεται πρωταγωνιστής με τα καμώματά του και – εννοείται - δεν τον απασχολεί τι θα πει ο καθένας εναντίον του. Ο Μουρίνιο χρησιμοποιεί θεμιτά και αθέμιτα μέσα για να φτάσει... στο στόχο και από τη στιγμή που συνήθως τα καταφέρνει, άπαντες είναι ευχαριστημένοι. Φίλαθλοι, διοίκηση και παίκτες. Τι γίνεται, όμως, όταν δεν τα καταφέρνει; Η απάντηση βρίσκεται στο... 2007, αφού κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο. Ούτε καν ο Special One... πόσο μάλλον ο Ντιέγκο Κόστα.
Την περσινή πρώτη του χρονιά στο Στάμφορντ Μπριτζ, ο 27χρονος επιθετικός έσπασε τα κοντέρ. Με 20 τέρματα σε 27 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, πήρε από το χέρι (μαζί με Φάμπρεγας και Αζάρ) την Τσέλσι και την οδήγησε στην κατάκτηση του τίτλου. Εκτός από πολλά γκολ, ο Ντιέγκο Κόστα είχε και πολλά... νεύρα. Στο παιχνίδι κόντρα στη Λίβερπουλ για το Λιγκ Καπ Τζέραρντ, Σκρτελ και Εμρέ Τσαν γνώρισαν από πρώτο χέρι τι εστί Ντιέγκο Κόστα, ενώ στο ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν για το Τσάμπιονς Λιγκ, ο επιθετικός της Τσέλσι είχε... ράμματα για τη γούνα καθενός από τους αντίπαλους αμυντικούς (Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίς, Μαρκίνιος, Μάξγουελ).






Φέτος, τα πράγματα είναι διαφορετικά κατά το ήμισυ. Γιατί τα νεύρα συνεχίζονται, όχι όμως και η σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα. Σε επτά συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις μετρά μόλις δύο τέρματα. Ελλείψει άλλων αξιόπιστων λύσεων στην κορυφή της επίθεσης, ο Μουρίνιο εξακολουθεί να δίνει φανέλα βασικού στον Ντιέγκο Κόστα, όμως για πόσο; Μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα είναι αρνητικά για την Τσέλσι στο πρωτάθλημα και ήδη οι πρώτες γκρίνιες για κάποιους ποδοσφαιριστές έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο Στάμφορντ Μπριτζ.
Η σύγκριση για κάποιους σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν είναι αναπόφευκτη και μέσα σε αυτούς βρίσκεται και ο Ντιέγκο Κόστα. Κι αν πέρσι, υπήρχε το νέκταρ της κατάκτησης του τίτλου, φέτος τα πράγματα έχουν ζορίσει. Και ο Βραζιλιάνος με συμπεριφορές, όπως αυτή κόντρα στην Άρσεναλ, μπορεί να αποτελέσει εύκολο στόχο για τους οπαδούς, εφόσον συνεχιστούν τα αρνητικά αποτελέσματα. Οι λύσεις είναι δύο. Ή σταματάει το «βρώμικο» παιχνίδι (δύσκολο) ή αρχίζει και σκοράρει. Αλλιώς, ας ρωτήσει τον Μουρίνιο...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: