Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Τρία λάθη στην ίδια φάση, δεν έχει ξαναγίνει!!


Τρία λάθη στην ίδια φάση, δεν έχει ξαναγίνει!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την…άριστη διαιτησία του Καλογερόπουλου στο χθεσινό ντέρμπι.

• Κάποιοι είδαν άριστη τη διαιτησία χθες στο ΟΑΚΑ. Τόσο από την ΑΕΚ, όσο κι από τον Παναθηναϊκό. Εγώ τότε λέω το εξής: αφού τους άρεσε τόσο πολύ ο Καλογερόπουλος, μακάρι να έχουν κι άλλες τέτοιες διαιτησίες στα επόμενα παιχνίδια τους, ευρισκόμενοι στην χθεσινή θέση του Ολυμπιακού…

• Εγώ, πάντως, που δεν την είδα…άριστη τη διαιτησία, λέω ότι πρέπει να είναι η μοναδική φορά που στην ίδια φάση υπήρξε τριπλό (!) εγκληματικό λάθος εις βάρος της ίδιας ομάδας σε ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος.

• Το πρώτο λάθος είναι ότι σφυρίζεται πέναλτι την στιγμή που η μπάλα βρίσκει κάτω από το χέρι του Μιλιβόγεβιτς, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στη φωτογραφία.

inner

• Το δεύτερο λάθος είναι ότι αποβάλλεται ο Μιλιβόγεβιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Διότι ακόμη κι αν ο διαιτητής είδε, λανθασμένα, χέρι, δεν είναι σε καμία περίπτωση κίτρινη κάρτα. Ούτε πρόθεση υπάρχει, ούτε τίποτα.

inner

• Το τρίτο λάθος είναι ότι κατακυρώνει το γκολ του Βάργκας, ενώ έπρεπε να το ακυρώσει, αφού ο παίκτης της ΑΕΚ είχε εισέλθει στην περιοχή πριν την εκτέλεσή του, όπως επίσης φαίνεται στις δύο φωτογραφίες.

inner

Ο κανονισμός είναι σαφής: δεν υπάρχει επανάληψη, αλλά ακύρωση του γκολ.
Να τι λέει: «Αν ο διαιτητής δώσει σήμα να εκτελεστεί πέναλτι και πριν να παίξει η μπάλα συμπαίκτης του εκτελεστή εισέλθει στην περιοχή, εάν η μπάλα προσκρούσει στον τερματοφύλακα η, το δοκάρι, επιστρέψει στο γήπεδο κι αγγιχτεί από τον εισελθόντα παίκτη, ο διαιτητής διακόπτει το παιχνίδι και το ξαναρχίζει με φάουλ υπέρ της αμυνόμενης ομάδας, το οποίο εκτελείται από το σημείο που ο εισελθών παίκτης άγγιξε την μπάλα».

• Άρα, ούτε καν επανάληψη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: